Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες θέρμανσης - βοήθεια στα "πρώτα βήματα"


MICHANOLOGOS

Recommended Posts

Καλησπέρα.Αγόρασα σήμερα 1 βιβλίο (αναφέρεται και στα 3 συστήματα θερμανσης μονοσωλήνιο,δισωλήνιο και ενδοδαπέδιο) και όμως είχα "κενά" π.χ οτι αφορά τα μπόιλερ :

1) πως υπολογίζω τον κυκλοφορητή του κυκλώματος λέβητα - μπόιλερ, το δοχείο διαστολής του μπόιλερ?

2) στο κύκλωμα των ηλιακών συλλεκτών - μπόιλερ που τοποθετώ τον κυκλοφορητή και πως τον υπολογίζω , το δοχείο διαστολής του κυκλώματος πως το υπολογίζω και που το τοποθετώ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Όσα βιβλία και αν κοίταξα οι προηγούμενες απορίες μου έμειναν άλυτες , εκτός από το πως υπολογίζουμε το κλειστό δοχείο διαστολής του μπόιλερ.

Για τον κυκλοφορητή του μπόιλερ και για το κύκλωμα ηλιακών συλλεκτών - μπόιλερ δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε δεν γίνετε από την μια μέρα στην άλλη με το που βγείς από το τει να μπορείς να κάνεις μελέτη μονος σου.

 

Ψάξε να βρείς κανένα γραφείο να κάτσεις διπλα σε κάποιον ποιο έμπειρο να σου μάθει 5 πράγματα γιατί αλλιώς με τα βιβλία δεν κανεις δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου καλησπερα,

κατα ΄ρχην για να ξερεις υπαρχει μελετη εφαρμογης και μελετες που μερικες φορες απεχουν λιγο απο την πραγματικότητα και ετσι μενουν στα χαρτια.συμφωνω με το συναδελφο που λεει "Λερώσου άφοβα ", γιατι οταν τα μαθεις όλα αυτα στην πραξη, η μελετη σε ενα προγραμμα θα σου φενεται πιο ευκολη.πρεπει ομως πάντα να συμβουλεβεσαι τα βιβλια και τους κανονισμους αλλα και την εμπειρια καπιου εμπειρου στο χωρο ητε ενα μηχανικο ητε εναν υδραυλικο η καπιο εμπειροτεχνιτη που ασχολήται με θερμανσης και κλιματισμο.

Link to comment
Share on other sites

ο κυκλοφορητής του boiler όταν βρίσκεται στο λεβητοστάσιο έχεις να υπερνικήσεις μόνο τις τριβές 5-10 μέτρα σωλήνων το πολύ + την εσωτερική αντίσταση του boiler. Σε παροχή πάλι δεν έχεις τπτ τρελές απαιτήσεις οπότε μάλλον για αυτό δεν βρίσκεις αναλυτικό υπολογισμό γιατί εξαρτάται πάρα πολύ από το boiler σου (στοιχεία κατασκευαστή) και είναι ιδιαίτερα απλό)

 

τώρα για τους ηλιακούς boiler τους θεωρείς σώματα και αυτούς (το θέμα είναι πόσων θερμίδες θα τα θεωρήσεις και τι εσωτερικής αντίστασης)

 

Για τα δοχεία διαστολής ανάλογα με το πόσα λίτρα είναι το boiler βγαίνει το δογείο διαστολής . Η πίεση του δοχείου διαστολής δεδομένου ότι δεν έχει υψομετρική διαφορά ισούται με 0,7 (αν η στατική είναι 0)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.Το ξέρω οτι από τη μια στιγμή στην άλλη δεν μπορώ να τα μάθω όλα και οτι κάθε μέρα με την "τριβή" της δουλειάς θα μαθαίνω συνέχεια.Απλώς προσπαθώ να ξεκινήσω να καλύπτω σιγά - σιγά τα "κενά" μάθησης που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.