Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλαβή κουφωμάτων αλουμινίου


Sdimis

Recommended Posts

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές από ποιό έμποιρους για την παραλαβή κουφωμάτων αλουμινίου.

Ποιά είνα τα ποιο συνήθη λάθη που κάνουν οι κατασκευαστές ?

Υπάρχει κάποιο βοήθημα με τεχνικές λεπτομέρειες ?

Έχω τα τεχνικά των προφίλ, αλλά πως θα ελέγξω τον κατασκευαστή ?

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πραγματικά τεράστιο!

Οι εταιρείες είναι πολλές με πολλά μυστικά όσο θες να προσεγγίσεις την ποιότητα.

Απ οτι κατάλαβα έχεις ήδη επιλέξει εταιρεία και σειρά οπότε δεν θα γράψω τίποτα γι αυτό.

Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω αυτή τη στιγμή, αν κάτι σε προβληματίζει η δεν σου αρέσει σχετικά με τα κουφώματα που παραλαμβάνεις είναι να ζητήσεις επίσκεψη απο τη μητρική εταιρεία των κουφωμάτων που παρήγγειλες κι αυτοί θα σπέυσουν να σου στείλουν υπεύθυνο τεχνικό για να τσεκάρει τη δουλειά. Αυτό ισχύει σίγουρα για μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Τώρα συνοπτικά να σου πώ πως

Α. Επιβεβαιώνεις οτι τοποθετήθηκε η σειρά που ζήτησες να τοποθετηθεί. Δηλαδή θερμομονωτικό συρόμενο βαρέως τύπου σειρά 6ΧΧ εταιρείας τάδε βαμμένο στην εταιρεία ταδε. (Για ονομαστικό παραδειγμα στείλε μου π.μ.) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΑΦΕΙΑ

Οποιαδήποτε διχρωμία παρατηρήσεις απέριψέ την

 

Β. Ελέγχεις αν στις γωνίες των φύλλων οι βέργες εφάπτονται ισόπεδα

Γ. Ελέγχεις τις μάρκες των εξαρτημάτων (μεντεσέδες κλειδαριές σπανιολέτες) και δυστυχώς όπως πάντα οι ελληνικές μάρκες πρέπει [highlight=red:32b3a51db2]συνήθως[/highlight:32b3a51db2] να αποφεύγονται (ιταλία είναι μπροστά).

Δ. Όπου έχεις θερμομονωτικά κουφώματα ελέγχεις αν πίσω απο τις κάσες έχει τοποθετηθεί ειδικό λάστιχο η αποστάτης που δεν επιτρέπει γέφυρες.

Ε. Αν έχεις τεχνικούς καταλόγους απο το σύστημα που τοποθέτησες ελέγχεις αν έχουν τοποθετηθεί όλα τα μικροεξαρτήματα (τάκοι στεγάνωσης, τάπες μπινί, παρεμβύσματα, extra γωνίες συνδ)

ΣΤ. Τρύπες νεροχύτη πρέπει να υπάρχουν ανα 1μ μέγιστο είτε είναι ανοιγ. είτε συρόμενο. Στα ανοιγόμενα οι τρυπες μπορεί να είναι ακόμη και 3 απο θαλαμό σε θάλαμο μεχρι να καταλήξουν στην εξωτ. πλευρά

 

 

Θα επανέλθω η λίστα είναι μεγάλη

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Σχεδόν έχω καταλήξει σε εταιρεία και σειρά.

Θα ζητήσω τεχνικό έλεγχο από την εταιρεία αλλά πόσο φερέγγυος είναι αυτός, όταν ο κατασκευαστής κάνει ένα σημαντικό τζίρο στην εταιρεία. Θα τον εκθέσει ??

Κάθε οδηγία είναι ευπρόσδεκτη !!

Link to comment
Share on other sites

επίσης πολύ σημαντικό: Πίνακας Κουφωμάτων με ακριβείς διαστάσεις, χαρακτηριστικά, RAL, ποσότητες, ο οποίος θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συμφωνητικού που θα υπογράψεις με την εταιρεία που θα σου κατασκευάσει τα κουφώματα.

 

Σε πρόσφατη οικοδομή μπαλκονόπορτα τρίφυλλη επάλληλη ήρθε δίφυλλη... φυσικά έφυγε πίσω όπως ήρθε γιατί στον πίνακα κουφωμάτων ήταν τρίφυλλη.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μήπως κανένα συμφωνητικό για Αλουμινά η σιδερά; Εχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα τελευταία που έχουν πάρει προκαταβολές ( δήθεν για τα υλικά, τη στιγμή που πληρώνουν τις εταιρείες με 3μηνες και 6μηνες επιταγές) και δεν έχουν παραδόσει τίποτα.

Και από φίλους τραπεζικούς που μιλάω, οι επιταγές τους θεωρούνται "επικίνδυνες"

 

Ο " Πίνακας κουφωμάτων " είναι πολυ σημαντικός. Αν δεν υπάρχει αυτός μετά λένε ότι θέλουν, "στην προσφορά μου το είχα υπολογίσει μονόφυλλο και βγήκε δίφυλλο βάλαμε μηχανισμό ανακλίσεως κτλ"

Ενώ η GIESSE η ανάκλιση στον πίνακα κουφωμάτων θα στη χρέωναν 50 ευρώ ζητάνε 100 ευρώ μετά.

Προσοχή επίσης σε φασονατζήδες ( παίρνουν παραγγελίες από άλλους αλουμινάδες και κατασκευάζουν κουφωματα ).

Αυτοί δεν ξέρουν από τοποθέτηση και εφαρμογή ( ξέρουν μόνο κοπή ) με αποτέλεσμα να μην παίρνουν σωστά μέτρα και να γίνονται διάφορα ευτράπελα στην τοποθέτηση.

Link to comment
Share on other sites

Στα ανοιγόμενα είναι εύκολο. Αν ανοιξεις το παράθυρο και το κοιτάξεις στο πλαι θα δείς οτι στα θερμομονωτικά υπάρχει στη μέση μια λωρίδα θερμομονωτικού υλικού. Συμβουλέψου και τους οδηγούς στα site των εταιρειών.

Αλλο κλειδί, είναι τα περιμετρικά λάστιχα που είναι ακριβα ( E.P.D.M ). Με το πρόσχημα της άγνοιας αποφεύγουν να τα βάζουν .

Σε όλα τα συμφωνητικά που μου δίνουν αλουμινάδες εγώ βάζω ότι τα κουφώματα πρέπει να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή όπως περιγράφονται στους τεχνικούς οδηγούς τους ( EUROPA, ALUMIL, κτλ ) . Σε inox οδηγούς έβαλε αλουμινάς ροδάκια carrere που προορίζονται για κανονικούς οδηγούς, με αποτελεσμα τα συρόμενα να μήν έχουν την κύληση που πρέπει.

 

Οι κλειδαριές είναι επίσης σημαντικό, να σας δείξει τι κλειδαριές θα βάλει γιατί υπάρχει ελληνική κλειδαρια που αν σπρωχθεί να κλεισει με λάθος τρόπο σπάει ο πύρος

 

Σημαντικό σε συμφωνητικό είναι να υπάρχει και ο δέσμευση από πλευράς αλουμινά ότι ¨ηρθα στο έργο, μελέτησα τα ανοίγματα και δηλώνω οτί μπορώ να αναλάβω και να φέρω είς πέρας τη δουλειά."

Σας απαλλάσει από μετέπειτα "διαπιστώσεις" ότι ο σοβατζής δεν έχει κάνει καλή δουλειά, ο μαρμαράς δεν έβαλε την ποδιά καλά κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.