Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση μη αρτίου με άλλο μη άρτιο


Recommended Posts

Καλημέρα,

πρόκειται για ένα πρόβλημα σχετικά μ' ένα ακίνητο (ΕΖΗΘΕ) Ε=64τμ, μη άρτιο, ιδιοκτησίας μεγάλης επιχείρησης κοινής ωφέλειας εντός σχεδίου στο Περιστέρι.

 

Αυτό απαλλοτριώθηκε το 1951 και η επιχείρηση έκρινε πως δεν το χρειάζεται πια και το διαθέτει προς πώληση ή προς τακτοποίηση (στην αρμόδια Πολεοδομία). Η αρτιότητα είναι 200 τμ και 120 τμ προ του 1972.

 

Το ακίνητο αυτό περιβάλλεται από το γραμμοσκιασμένο (Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Α) Ε=92τμ, μή άρτιο, που προήλθε εκ χρησικτησίας 50 ετών με πρόσφατη απόφαση 2008. Ο ιδιοκτήτης του είναι ο ίδιος που έχει το όμορο (ΙΚΓΒΙ) Ε=167τμ, άρτιο κατα παρέκλιση (προ του 72).

 

Μπορεί να θεωρηθεί οτι το (Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Α) είναι τακτοποιήσιμο, να του προσκυρωθεί το (ΕΖΗΘΕ) και να αποκτήσει αρτιότητα κατα παρέκλιση αν θεωρήθεί οτι "επιστρέφει" στην προ του 1951 κατάσταση αφού απο εκείνο αποκόπηκε τότε;

 

Τι άλλο μπορεί να γίνει;

post-5895-131887209426_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε agior

 

Θα τοποθετηθώ μόνο σε αυτό που γνωρίζω σίγουρα.

Εφ' όσον ο ιδιοκτήτης έιναι το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε όμορα οικόπεδα,τότε αίρεται αυτόματα με επιθυμία του ιδιοκτήτη η κάθετη ιδιοκτησία ΧΩΡΙΣ συμβόλαιο και δημιουργείται ένα οικόπεδο ΑΒΙΚΓΔΕΖΗΘΑ οπότε αυτό τουλάχιστον είναι άρτιο κατά κανόνα πλέον(167+92>200).

Τώρα αν μπορεί να προσκυρωθεί μέσω τακτοποίησης δεν θα ρισκάρω απάντηση,προσωπικά θα πήγαινα στην Πολεοδομία να ρωτήσω για τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση.Υποψιάζομαι όμως ότι αφού η ταυτότητα που θες εσύ είναι η ΑΒΓΔΑ και μόνο και αφού θα δημιουργηθεί εν έτει 2008 δεν σου φτάνει η παρέκκλιση,θες κανόνα για αρτιότητα.Τσέκαρε όμως σενάριο,αν πουλιέται το μικρό (64) και το αγοράσει ο όμορος,τότε θα έχει άρτιο στον κανόνα το ΑΙΚΔΑ.Πρόσεξε όμως ότι δεν θα μπορεί να έχει 2 άρτια οικόπεδα ταυτόχρονα,αλλά ένα μεγάλο(σε περίπτωση αδείας)και για μελλοντικη μεταβίβαση του ενός ισχύουν τα περί κατάτμησης,οπότε ακόμη και το 167άρι σε τέτοια περίπτωση θα χάσει την αρτιότητά του και το κτίσμα στο 167 θα είναι αυθαίρετο.Αλλιώς μπορεί να έχει ένα άρτιο στην παρέκκλιση(το 167) και ένα μή άρτιο(αβγδα).Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ αν σε βοήθησα φίλε.Ευχαριστώ και καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά zavi, έτσι που λές θα' πρεπε να έχει γίνει εξ αρχής.

Η @#$%κία είναι οτι η δημόσια επιχείρηση μη έχοντας πληροφορηθεί τα περι χρησικτησίας στο "πετελοειδές" το είχε ως άγνωστου ιδιοκτήτη και δεν γινόταν τοτε να πωληθεί στον (ΒΓΚΙΒ) αφού δεν ήταν όμορος του πωλουμένου. Το έστειλε λοιπόν προς τακτοποίηση στην Πολεοδομία. Ο αρμόδιος όμως τεχνικός μη γνωρίζων ούτε κι αυτός περί απόφασης χρησικτησίας, θεωρώτας τα μη άρτια και μη τακτοποιήσιμα ετοιμάζεται να τα προσκυρώσει στα διπλανά. Οταν το πληροφορήθηκε είπε πως δεν υπάρχει θέμα τακτοποίησης και θα στείλει πίσω το φάκελλο.

Αρα η δυσκολία τώρα είναι με ποιό τρόπο η Πολεοδομία θα αποποιηθεί το θεσμικό της ρόλο :!: να γυρίσει το φάκελλο πίσω στην επιχείρηση για να γίνει πλέον η πώληση στον όμορο πλέον ιδιοκτήτη του πετάλου.

Ισως κάποιος απ' τα παιδιά στο forum να μπορεί να τεκμηριώσει περίπτωση τακτοποίησης αλλιώς βλέπω μπέρδεμα...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις πέσει σε περίπτωση.Η τακτοποίηση αποτελεί το μέσο για να επιτευχθεί η αρτιότητα του ακινήτου, που γίνεται με ανάλογες προσκυρώσεις - ανταλλαγές εδαφικών τμημάτων των υπό τακτοποίηση ακινήτων,αλλά όπως είπαμε δεν έχεις σε κανένα συνδυασμό μη άρτιο οικόπεδο ή οικόπεδο στο οποίο αν γίνει προσκύρωση να καταστεί άρτιο(γιατί θες κανόνα,όχι παρέκκλιση).

Κοίτα άρθρα 42 του Ν.Δ. της 17.7.1923 «περί σχεδίων πόλεων κ.λ.π., 3 του Ν.Δ. 690/1948 «περί συμπληρώσεως των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων» και 6 και 24 του Ν. 1577/1985 «περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού» μήπως βρεις παραθυράκι.Εσύ από ότι κατάλαβα θες να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ την Πολεοδομία και το Δήμο να προσκυρώσει.

Τσέκαρε και άρθρο 12 του 1337/83 "τα οικόπεδα που δεν είναι άρτια κατά το εμβαδόν τους και δεν μπορούν να

τακτοποιηθούν κατά το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν.Δ. 690/1948 " περί

συμπληρώσεως των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων" προσκυρώνονται στα

γειτονικά οικόπεδα ή συνενώνονται για τη δημιουργία ενιαίων εξ

αδιαιρέτου οικοπέδων ή ανταλλάσσονται υποχρεωτικά με ίσης αξίας

οικόπεδα ή ιδανικά μερίδια οικοπέδων ή τμήματα διαιρεμένης ιδοκτησίας

κατά το Ν. 3741/1929 και το Ν.Δ. 1024/1971, με την επιφύλαξη του άρθρου

25 του νόμου αυτού'' αλλά έτσι ισχύει και το να μείνει το μικρό στον από πάνω αντί να προσκυρωθεί στον από κάτω αν στην Πολεοδομία θέλουν να πουλήσουν τρέλλα.

Μην αποκλείεις κ τη λύση γνωστού τρόπου μήπως τελικά είναι η καλύτερη λύση.

C u man καλό ταξίδι κ καλή τύχη για το Ημεροβίγλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.