Μετάβαση στο περιεχόμενο

Explosion Proof Specifications


cuckoo

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

αν έχω ενα σωμα το οποίο τοποθετείται σε χωρο με αποθηκες πετρελαιου και προδιαγράφεται με EEx de ΙΙΒ Τ3

 

-το EEx de μας υποδηλωνει ότι πρεπει να ειναι κατασκευασμενο και για ΕΕx d καθως και για ΕΕx e, που σημαινει ταυτοχρονα οτι εχουμε hazardous zone 1,21?

-το ΙΙΒ υποδηλωνει την παρουσια αιθυλενιου με θερμοκρασια αναφλεξης στους 435 βαθμους;

- το Τ3 μας υποδηλωνει οτι το φωτιστικό σωμα αντέχει σε θερμοκρασιες μεχρι 100 βαθμους ή οτι ανεβαζει θερμοκρασια μεχρι 100 βαθμους? οπότε αν ισχύει το δεύτερο, καποιο φωτιστικό κλάσης Τ5 (200βαθμους) ειναι χειρότερο γιατι είναι πιο κοντα στη θερμοκρασία ανάφλεξης του αιθυλενιου;

 

οποιαδηποτε βοηθεια είναι ευπροσδεκτη

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το "d" ή το "e" δίνει πληροφορίες για την μέθοδο προστασίας που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη συσκευή. Το "d" σημαίνει ότι συγκρατεί την τυχούσα έκρηξη μέσα στο περίβλημα, και να μην επιτρέψει την διάδοσή της έξω από το περίβλημα., ενώ το "e" σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σπίθες, τόξα ή θερμές επιφάνειες.

 

Tα hazardous zones δεν έχουν σχέση με το Εex "d" ¨η το "e", αλλά δείχνουν την συχνότητα που περιμένουμε να συμβούν οι εκρηκτικές ατμόσφαιρες..

 

Το "IIB" δίνει πληροφορίες για το είδος της ατμόσφαιρας και ειδικότερα ότι η συσκευή είναι κατάλληλη για εκρηκτική ατμόσφαιρα με ατμούς αιθυλενίου. Συσκευή κατάλληλη για αιθυλένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ατμόσφαιρα προπανίου αλλά όχι σε ατμόσφαιρα ακετυλενίου ή υδρογόνου.

 

To T3 (αντιστοιχεί σε 200 degC) δείχνει την μέγιστη θερμοκρασία επιφάνειας που είναι δυνατόν να αναπτυχθεί. Οπότε όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία αναπτύσσεται τόσο ασφαλέστερο είναι. Π.χ. το Τ6 αντιστοιχεί σε 85 degC.

 

Ρϊξε μια ματιά στο pdf.

ATEX poster InterTek Semko.pdf

Edited by CostasV
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ΑΤΕΧ για την ομάδα ΙΙ πρέπει να υπάρχει και το σύμβολο G αν η συσκευή βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη με εκρηκτικά αέρια/ατμούς ή D αν βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη με εκρηκτικές σκόνες.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ http://www.hellenicp...esentation1.pdf στην σελ.29 έχει τα δεδομένα μιας πινακίδας σύμφωνα με την οδηγία της ΑΤΕΧ και στην σελ. 31 τις προδιαγραφές του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού προστασίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.