Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστροφέας Tripower 20000-tlee


gdrio

Recommended Posts

Έχει προσπαθήσει κάποιος να διαστασιολογήσει αυτόν τον Inverter? Αν ναι πως το έκανε? Και δεν εννοώ στο Sunny Design την έχω κάνει εκεί και έχω μιλήσει και με SMA αλλά δεν έχω πειστεί ακόμα. Επίσης αν έχει τοποθετήσει κάποιος αυτούς τους Inverter και πως λειτουργούν?

Link to comment
Share on other sites

Τον Inverter αυτόν δεν τον διαστασιολογείς, σε διαστασιολογεί :smile:

Αν το έκανες στο Sunny design Ποιό το πρόβλημα στο χωράφι?

Πέρα απο την πλάκα επειδή το εύρος τάσης είναι πολύ μικρό ta strings είναι πού περιορισμένα (ανοχες (1-2 πάνελ), μην φοβηθείς να τον υπερδιαστασιολογήσεις (μέχρι και στο 90%), είναι πολυ κοντά σε λογική στα SMC (φοβερά μηχανάκια)

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δει την τάση εισόδου του? Αν πέσει η τάση εισόδου του κάτω από την ελάχιστη τάση εισόδου του τι γίνεται? Και δεν μπορείς να του βάλεις όποιο πάνελ θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τους SMC, έτσι ξεκίνησε η SMA

ναι το εύρος είναι στενό στο ανέφερα και αν η τάση πέσει κάτω απο το ελάχιστο ο Inverter δεν ξυπνάει ,προφανώς

Πως αλλιώς θα βγάλει τον βαθμό απόδοσης που ευαγγελίζεται ότι έχει είναι προφανές ότι όταν ο 17αρης ξυπνάει απο τα 188 και πάιζει μέχρι 800 κάπου χάνει σε σχέση με τον άλλον που ξυπνάει στα 560 αν θυμάμαι (20αρης) το ευρος Mpp είναι πολύ περιορισμένο άρα δεν σπαταλάρι ενέργεια να κάνει mpp σε μεγάλο εύρος άρα λιγότερες απώλειες.

Αυτό με το πάνελ δεν το κατάλαβα, ότι πάνελ θες του βάζεις αλλά προκύπτουν missmatches όπως και σε όλους του inverters, αν εννοείς για είσοδο Β (ο κουβάς) όχι αυτό δεν το έχει γιατί δεν είναι για οικιακό, αλλά για ένα πάρκο 100αρι με 5 τραπέζια είναι ταμαμ

Link to comment
Share on other sites

'Eχεις δοκιμάσει να του βάλεις πάνελ μεγάλης ισχύος? 250Wp και πάνω. Ξέρεις κανέναν που να τον έχει τοποθετήσει? Αν ο inverter είναι σε λειτουργία και πέσει η VDC κάτω από τα 570V τι γίνεται? Κλείνει ο inverter?

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι οι δύο συγκεκριμένοι ινβέρτερ (15000 και 20000) είναι "δύσκολα" διαχειρήσιμοι για τα "κλασσικά" πάνελ....

με ελάχιστη τάση εισόδου 570 V και τάση έναρξης τροφοδοσίας 620 V και μέγιστη τάση εισόδου 1000 V, το "επικίνδυνο" είναι, αν πας σε υπερδιαστασιολόγηση, κάποια στιγμή χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια (ειδικά σε τράκερ) και μετά από διακοπή ρεύματος... να ξεπεραστούν τα 1000V.... Το πιο πιθανό είναι να μην "καταλάβει" τίποτα.... Αλλά, όπως λένε και στα σεμινάρια της SMA η υπέρταση καταγράφετε.... και σε πιθανή βλάβη... να τον "βγάλουν" εκτός εγγύησης.... Βεβαίως αν υπάρχει πίνακας DC θα πέσουν / καούν οι ασφάλειες...

 

Ναι αν πέσει κάτω από 570V κλείνει... και σε αυτό, κατά τον σχεδιασμό, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η γήρανση των πάνελ σε βάθος χρόνου...

 

Κατά την γνώμη μου είναι αρκετά "δύσχρηστος" ως προς τον σχεδιασμό.... και μάλλον σε "βάζει σε περιπέτειες"...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα οπότε για ποιό λόγο τον έχει βγάλει η SMA? Γιατί κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Λιγότερες απώλεις, μικρότερο κόστος ανά kWp και επειδή τα έργα θα είναι MW scale εκεί κάνει διαφορα.

Αν παίξεις λίγο με θερμοκρασίες, περιοχή και τα λοιπά θα σου βγεί, κάνε και ένα συνδυασμό με ένα μικρότερο μηχάνημα και θα δεις ότι θα παίξει.

Αν αφήσεις τα default σε θερμοκρασίες ξέχασέ το δεν θα παίξει ποτέ θα σου δώσει ανοχή 0 πάνελ ενώ διαφορετικά μπορεί να έχει και +/- 1 με 2 ,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.