Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράβολο ή όχι για έκδοση αδείας με τον Ν.4014?


Recommended Posts

Για ένα χώρο που θα πάει με τον 4014 και επειδή συντέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης οικοδομικής αδείας και εν τέλει θα βγει οικοδομική άδεια, αν π.χ. πρόκειται για 100 τ.μ. κύρια οικία και 20 τ.μ. αποθήκες βοηθητικοί χώροι επί του οικοπέδου τότε θα πρέπει να πληρωθεί αρχικό παράβολο 500 ευρώ ή 1000 ευρώ ίσως και μετά έκδοση αδείας? Στο πρόγραμμα του τεε όταν δίνω όλες τις ανάλογες επιφάνειες και έπειτα του δηλώνω ότι θα εκδοθεί οικοδομική άδεια τότε τα ποσά που μου βγάζει είναι μηδενικά. Εγώ πάντως νομίζω ότι είχα διαβάσει στον νόμο ότι θα πρέπει να πληρωθεί το παράβολο με βάση τις επιφάνειες και έπειτα καταθέτω φάκελο πολεοδομία. Τι γνώμη έχετε? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σου υπολογίζει μηδενικό πρόστιμο, αλλά όταν κάνεις υποβολή θα υπολογίσει το παράβολο κανονικά, σύμφωνα με τα συνολικά τετραγωνικά επιφανειών. Μόλις πληρωθεί το παράβολο, τυπώνεις το τεύχος της δήλωσης, στο οποίο θα φαίνεται ότι είναι πληρωμένο και το βάζεις μέσα στο φάκελο που θα πας στην πολεοδομία για την έκδοση της άδειας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.