Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοπομποί ή Πάνελ υπερύθρων ή τι άλλο τελικά;


DEMETRES21

Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι,

όπως οι περισσότεροι, στις μέρες μας, έτσι κι εγώ έχω μπει στην διαδικασία ανεύρεσης "εναλλακτικών" συστημάτων θέρμανσης. στην πολυκατοικία που μένω όντας στον τελευταίο όροφο και διατηρόντας το μεγαλύτερο διαμέρισμα, πλήρωνα τα περισσότερα κοινόχρηστα για θέρμανση με αυτονομία και κλασικό καυστήρα πετρελαίου. Πέρα απ' αυτά με απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν θα λειτουργήσει καθόλου το καλοριφέρ για φέτος. Περιηγήθηκα λοιπόν στο forum και διάβασα σχετικά θέματα και γνώμες χωρίς τελικά να ξεκαθαρίσω πλήρως το τοπίο. Κατέληξα στο συμπέρασμα, και αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, πως οι πιο οικονομικές και "φιλικές" προς το περιβάλλον λύσεις είναι τα πάνελ και οι θερμοπομποί.

Τι γίνεται όμως με την υγεία;

Πόσο βλαβερή ακτινοβολία εκπέμπουν;

Πόσο οικονομικές λύσεις είναι; (τώρα που θα έχουμε αυξήσεις στην ΔΕΗ πάλι)

Τι προδιαγραφές (διαρύθμιση, μονώσεις κλπ) πρέπει να έχει ο χώρος που θα χρησιμοποιηθούν;

Μήπως τελικά σε μια πολυκατοικία με 11 διαμερίσματα και 6 ορόφους η κλασική αυτονομία με καυστήρα πετρελαίου συμφέρει ακόμα.

Αν κάποιος γνωρίζει και ενδιαφέρεται να απαντήσει με ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απόψεις, χωρίς τους υπερθεματισμούς που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες εταιρείες ή και τις εγωιστικές παροπίδες που συχνά εμφανίζονται στις τάξεις μας, θα με διευκόλυνε πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

χρυσή λύση δεν υπάρχει..μπορείς να κανεις το εξής..εκτίμησε ποσο σου κοστίζει το πετρέλαιο σου ανά season, μετά σύγκρινε το κόστος λειτουργίας (βάση ωρών που θα είναι αναμμένες) οι επιλογές που ψάχνεις ουσιαστικά κανε μια mini-οικονομοτεχνική ανάλυση. Εφόσον έχεις αυτονομία θεωρώ ότι είναι συν, προσωπικά δεν πολύ πιστεύω σαν ποιον οικονομικά τις ηλεκτρικές μεθόδους θέρμανσης.

λύσεις υπάρχουν πολλές k εναλλακτικές, ανάλογα πάντα με το profile κατανάλωσης του καθένα.

Πρόσεχε μην σου βγει ακριβότερο το ρεύμα.

Κανε αυτό λοιπόν k δες..αυτή την στιγμή θα εμενα στο πετρέλαιο ..εκτος k εάν μπορείτε σαν πολυκατοικία να αλλάξετε καυστήρα..τότε θα σκεφτόμουν pellet..αλλα εάν μιλάς ατομικά k ανά διαμέρισμα κοίτα το

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.