Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με εκδοση αδειας αυθαιρετης αποθηκης.


Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι.Ειμαι νεος τοπογραφος μηχανικος (σχεδον 2 χρονια) και πριν ενα χρονο ειχα ενα πελατη που θελαμε να τακτοποιησουμε/νομιμοποιησουμε μια αυθαιρετη αποθηκη σε παραθαλασσια περιοχη.Εκρινα σωστο τοτε αν και τωρα το εχω μετανιωσει πολλακις να προχωρησουμε σε εκδοση οικοδομικης αδειας παρα τακτοποιηση γιατι ο νομος ελεγε εφοσον μπορει να εκδοθει αδεια καλο θα ειναι να εκδοθει οπου γινεται (εφοσον ισχυουν οι πολεοδομικοι κανονες). Ετσι λοιπον προχωρησα στη συνταξη των οσων χρειαζοταν για την αδεια.Προλαβα να παρω αριθμο πρωτοκολλου με τον παλιο ΓΟΚ ακριβως την τελευταια μερα του Φλεβαρη.Αλλα η πολεοδομια του Λαγκαδα συνεχως με ετρεχε για καθε τι που εβρισκε.Απειρος και εγω (εχω τον πατερα μου τοπογραφο μονο που μου εδινε ελαχιστες συμβουλες) προσπαθουσα να κανω οτι μου ελεγαν και δρομολογια συνεχεια Σερρες - Λαγκαδα. Τελικα εφοσον εχει περασει ενας χρονος η υποθεση κολλησε προσφατα στο οτι δεν υπαρχει βεβαιωση Δημου για τη μη οφειλη σε γη και σε χρημα του οικοπεδου. Για το συγκεκριμενο ο πελατης μου αρνειται να το πληρωσει στο Δημο καθως και ο Δημος του χρωσταει και στην ουσια αλληλοαναιρουνται μεταξυ τους και εχουν προσφυγει στα δικαστηρια.Τωρα θα ηθελα να ρωτησω εγω τι πρεπει να κανω?Εφοσον εχω πληρωσει ολες τις εισφορες και οτι αλλο χρειαζοταν για την εκδοση της αδειας,εχω κοψει αποδειξεις αν και χρηματα εχω παρει τα μισα,εχω δηλωσει κανονικα ολες τις εργασιες στο συστημα αμοιβων του ΤΕΕ, μπορω με καποιο τροπο να "ακυρωσω" ή να αλλαξω κατι? Δηλαδη σκεφτομαι να προχωρησω σε τακτοποιηση πλεον αν και ο πελατης διαμαρτυρεται τωρα και μου λεει αφου ειναι νομιμο γιατι να το εχω μονο για 30 χρονια, αλλα στις αμοιβες του ΤΕΕ και στα δικαιολογητικα αφου δεν εχω βγαλει την αδεια τι θα υποβαλλω?Μπορω να το ακυρωσω?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, κατ' αρχήν ΠΟΥΘΕΝΑ στη νομοθεσία δεν προβλέπεται ο μηχανικός να τρέχει σαν τον Βέγγο στις υπηρεσίες. Αυτό το κακό μας το κληροδότησαν οι παλιότεροι και καλό θα ήταν να σταματήσει αυτό το παραμύθι με κάποιο τρόπο (άντε να δούμε μήπως βοηθήσει το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών). Η δουλειά του μηχανικού είναι να συντάσει μελέτες. Εσύ τη δουλειά σου την έχεις κάνει, προσπάθησε να πληρωθείς το υπόλοιπο της αμοιβής σου, δώσε όλα τα σχέδια και τις μελέτες στον πελάτη σου και άσε αυτόν να τρέχει σε πολεοδομίες και δήμους. Α, μα πια...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο..Γι'αυτο λεω πηγα να κανω το καλο και εχει περασει 1 χρονος και δεν εχω πληρωθει,κανω παραπανω εξοδα και κυριως δεν τελειωνει η δουλεια..Σε μια βδομαδα θα μπορουσα να εχω κλεισει την υποθεση με μια απλη τακτοποιηση που μου ειχε πει κιολας ο εργοδοτης αν θελω να το κανω ετσι τοτε.Αλλα επεμεινα να κανω τον καλο..Τελοσπαντων νεος ειμαι λαθη και μαθηματα παιρνω.Το θεμα ειναι απο δω και περα τι μπορω να σωσω?..

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς μ' αυτό;

 

στις αμοιβες του ΤΕΕ και στα δικαιολογητικα αφου δεν εχω βγαλει την αδεια τι θα υποβαλλω?Μπορω να το ακυρωσω?

 

Τι σκέφτεσαι να ακυρώσεις; Τη δήλωση στο σύστημα αυθαιρέτων; Αυτό δε γίνεται. Εξάλλου, αν προχωρήσεις σε τακτοποίηση, στα φύλλα καταγραφής απλά θ' αλλάξεις το "προς έκδοση οικοδομικής άδειας" και θα βαλεις "τακτοποίηση". Βέβαια, θα υπολογιστεί και πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης.

Edited by vagiotis
Link to comment
Share on other sites

Οντως στο συστημα αμοιβων δε μπορω να κανω κατι.Στην τακτοποιηση δε θα πληρωσει κατι παραπανω αρκει το αρχικο παραβολο των 500 που εχει πληρωσει ηδη.Το θεμα ειναι οτι στην αρχη για την εκδοση αδειας στο συστημα αυθαιρετων δεν ειχα βαλει αδεια.Μετα που μιλησα με ενα συναδελφο ομως μου ειπε οτι βαζεις ολες τις αδειες που εχει το οικοπεδο.Ετσι το προστιμο βγαινει οσο το παραβολο (με αδεια δηλαδη). Απλα τωρα που βαζω την αδεια δε βγαζει ενεργο το κουμπι υπολογισμου προστιμου. Γιαυτο δεν ξερω αν το υποβαλλω παλι μηπως επαναυπολογισει το παραβολο που εχει ηδη πληρωσει.

 

(Βασικα παταω υποβολη και βγαζει προστιμο 470 ευρω..Μαλλον αυτο θα ειναι προσθετο και δε θα περιλαμβανεται στο αρχικο που εχει ηδη πληρωσει?)

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είχες κάνει ήδη την αρχική υποβολή, το κουμπί για τον υπολογισμό προστίμου απενεργοποιείται. Για να δεις το νέο πρόστιμο πατάς το κουμπί της υποβολής, όπως έκανες. Θα σου εμφανίσει δύο στήλες. Στην αριστερή είναι τα πρόστιμα όπως ισχύουν τώρα και στη δεξιά τα καινούρια με τα νέα στοιχεία που έβαλες. Αν σου βγάζει συνολικό πρόστιμο 470 δε θα πληρώσει τίποτα επιπλέον, καλύπτεται απ' τα 500 του παραβόλου που έχει πληρώσει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια αν εισαι σιγουρος για αυτο να μην εχω το επιπλεον αγχος των εξτρα εξοδων.Τουλαχιστον απλα θα αλλαξω και θα το κανω λοιπον προς τακτοποιηση.Αυτο γραφει στα καινουρια προστιμα 470 και στα παλια 0.Εισαι σιγουρος?!Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παντως και την αμεση ανταποκριση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.