Μετάβαση στο περιεχόμενο

L.M.S.

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by L.M.S.

  1. Πέρασα πρόσφατα από 2-3 μεσιτικά γραφεία που συνεργάζονται με άλλους συναδέλφους και συζητώντας κατέληξα στο ότι κανείς τους δεν κόβει απόδειξη εκτός αν το ζητήσει ο πελάτης. Και δηλαδή αναρωτιέμαι οι συνάδελφοι στη συμφωνηθείσα αμοιβή για την έκδοση του ΠΕΑ βάζουν 0? Δε το θεωρείτε λίγο επίφοβο?Πως μπορεί κανείς να το δικαιολογήσει?..
  2. Και έστω ότι γίνεται έτσι και κινείσαι νομικά.Τι μπορεί να σου αντιπαραβάλλει όταν υπάρχει νόμος που είσαι εξασφαλισμένος περί ελάχιστης αμοιβής? 1 ευρώ κοστολόγησα 1 ευρώ έκοψα. Αλλά αν υπάρχει κάποια τροποποίηση ή εγκύκλιος που αναιρεί τον παραπάνω νόμο τότε δε μπορώ να κάνω τπτ.
  3. Εφόσον η ελάχιστη αμοιβή έχει καταργηθεί ο καθένας κοστολογεί και αμοίβεται όπως νομίζει. Η δικιά μου ανησυχία είναι αν υπάρχει όντως τέτοια εγκύκλιος ή όχι. Αν κάποιος μάθει κάτι επ'αυτού ας το γνωστοποιήσει και εδώ παρακαλώ.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, Σε μια τυχαία συζήτηση που είχα τις προάλλες με ένα συνταξιούχο συνάδελφο, μου ανέφερε ότι ένας συνάδελφος έφαγε πρόστιμο 1500 ευρώ και αναστολή της άδειάς του για 3 μήνες επειδή σε έλεγχο που του έγινε έκοβε αποδείξεις μικρότερες των 50 ευρώ για αγροτεμάχιο και των 65 για οικόπεδο για βεβαίωση μηχανικού ν.4014/2011. Και μου είπε ότι αυτά είναι τα ελάχιστα ποσά που πρέπει να κόψεις για τις αντίστοιχες βεβαιώσεις και ότι υπάρχει εγκύκλιος για αυτό. Επειδή έψαξα και δε βρήκα κάτι μήπως γνωρίζει κανείς σας κάτι παραπάνω επί του θέματος?
  5. Θα σας περιγράψω το πρόβλημά μου λίγο καλύτερα..Συνάδελφος έκανε το τοπογραφικό σε autocad και εκεί οι γραμμές φαίνονται όπως πρέπει.Μετά το σχέδιο αυτό έχει επεξεργαστεί σε 2 άλλα προγράμματα Verm και Anadelta και το πήρα τώρα για να κάνω κάτι διορθώσεις και μικρολεπτομέρειες..Από την εξαγωγή όμως σε dwg από αυτά τα προγράμματα τα layers έχουν χάσει τις ιδιότητες που είχαν στην αρχή.Θέλω π.χ. διαγράμμιση στα κτίσματα ή τα πρανή που είναι στα ίδια layer με το αρχικό απλά όλα φαίνονται μια ίδια άσπρη γραμμή. Οπότε δοκίμασα να κάνω αντιγραφή του 1ου σχεδίου στο τελικό και τα στοιχεία παίρνουν τις ιδιότητες του ήδη υπάρχοντος. Και το να κάνω το αντίστροφο δε γίνεται γιατί έχουν αλλάξει και προστεθεί πολλά στοιχεία σε σχέση με το αρχικό. Αν μπορούσα απλά να φορτώσω τα linetypes του αρχικού και να τα έχω πιστεύω θα το έκανα. Σημείωση: Είμαι πρωτάρης στο autocad και μαθαίνω τα βασικά ακόμη. Αυτά τα lisp μου φαίνονται λίγο κινέζικα γιατί τα διάβαζα και στα προηγούμενα posts αλλά θα χαιρόμουν να τα δοκιμάσω αν μου λέγατε λίγο πιο αναλύτικα τον τρόπο..Επίσης έχω Autocad 2012 δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.. Π.χ. την εντολή file>etransmit σε μένα είναι Publish>etransmit.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ gvarth για την άμεση απάντηση. Έχω όμως κάποια προβληματάκια. Το αρχείο lin το έβαλα στο φάκελο support και το έτρεξα μέσα από το πρόγραμμα και μου βγάζει σφάλμα "Bad definition" για όλες σχεδόν τις γραμμές. Το shx δε βρήκα φάκελο fonts ή κάτι αντίστοιχο να το βάλω. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να αντιγράψω ή αν μπορώ να βάλω στη βιβλιοθήκη μου κάποια linetypes που χρησιμοποιούνται σε άλλο σχέδιο.
  7. Καλημερα παιδια.Καταρχην ειμαι πολυ αρχαριος στο autocad και θα ηθελα λιγη βοηθεια.Βασικα ψαχνω linetypes για τοπογραφικα και διαβαζοντας ολες τις απαντησεις που ειναι χρονια πριν πολλα links δεν ισχυουν πια.Μηπως μπορει καποιος να ανεβασει linetypes τετοιου ειδους? Επισης πως μπορω να παρω ενα linetype απο ενα σχεδιο και να το χρησιμοποιω για παντα σε ολα?Ευχαριστω.
  8. Ωραια αν εισαι σιγουρος για αυτο να μην εχω το επιπλεον αγχος των εξτρα εξοδων.Τουλαχιστον απλα θα αλλαξω και θα το κανω λοιπον προς τακτοποιηση.Αυτο γραφει στα καινουρια προστιμα 470 και στα παλια 0.Εισαι σιγουρος?!Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παντως και την αμεση ανταποκριση.
  9. Οντως στο συστημα αμοιβων δε μπορω να κανω κατι.Στην τακτοποιηση δε θα πληρωσει κατι παραπανω αρκει το αρχικο παραβολο των 500 που εχει πληρωσει ηδη.Το θεμα ειναι οτι στην αρχη για την εκδοση αδειας στο συστημα αυθαιρετων δεν ειχα βαλει αδεια.Μετα που μιλησα με ενα συναδελφο ομως μου ειπε οτι βαζεις ολες τις αδειες που εχει το οικοπεδο.Ετσι το προστιμο βγαινει οσο το παραβολο (με αδεια δηλαδη). Απλα τωρα που βαζω την αδεια δε βγαζει ενεργο το κουμπι υπολογισμου προστιμου. Γιαυτο δεν ξερω αν το υποβαλλω παλι μηπως επαναυπολογισει το παραβολο που εχει ηδη πληρωσει. (Βασικα παταω υποβολη και βγαζει προστιμο 470 ευρω..Μαλλον αυτο θα ειναι προσθετο και δε θα περιλαμβανεται στο αρχικο που εχει ηδη πληρωσει?)
  10. Εχεις δικιο..Γι'αυτο λεω πηγα να κανω το καλο και εχει περασει 1 χρονος και δεν εχω πληρωθει,κανω παραπανω εξοδα και κυριως δεν τελειωνει η δουλεια..Σε μια βδομαδα θα μπορουσα να εχω κλεισει την υποθεση με μια απλη τακτοποιηση που μου ειχε πει κιολας ο εργοδοτης αν θελω να το κανω ετσι τοτε.Αλλα επεμεινα να κανω τον καλο..Τελοσπαντων νεος ειμαι λαθη και μαθηματα παιρνω.Το θεμα ειναι απο δω και περα τι μπορω να σωσω?..
  11. Καλησπερα συναδελφοι.Ειμαι νεος τοπογραφος μηχανικος (σχεδον 2 χρονια) και πριν ενα χρονο ειχα ενα πελατη που θελαμε να τακτοποιησουμε/νομιμοποιησουμε μια αυθαιρετη αποθηκη σε παραθαλασσια περιοχη.Εκρινα σωστο τοτε αν και τωρα το εχω μετανιωσει πολλακις να προχωρησουμε σε εκδοση οικοδομικης αδειας παρα τακτοποιηση γιατι ο νομος ελεγε εφοσον μπορει να εκδοθει αδεια καλο θα ειναι να εκδοθει οπου γινεται (εφοσον ισχυουν οι πολεοδομικοι κανονες). Ετσι λοιπον προχωρησα στη συνταξη των οσων χρειαζοταν για την αδεια.Προλαβα να παρω αριθμο πρωτοκολλου με τον παλιο ΓΟΚ ακριβως την τελευταια μερα του Φλεβαρη.Αλλα η πολεοδομια του Λαγκαδα συνεχως με ετρεχε για καθε τι που εβρισκε.Απειρος και εγω (εχω τον πατερα μου τοπογραφο μονο που μου εδινε ελαχιστες συμβουλες) προσπαθουσα να κανω οτι μου ελεγαν και δρομολογια συνεχεια Σερρες - Λαγκαδα. Τελικα εφοσον εχει περασει ενας χρονος η υποθεση κολλησε προσφατα στο οτι δεν υπαρχει βεβαιωση Δημου για τη μη οφειλη σε γη και σε χρημα του οικοπεδου. Για το συγκεκριμενο ο πελατης μου αρνειται να το πληρωσει στο Δημο καθως και ο Δημος του χρωσταει και στην ουσια αλληλοαναιρουνται μεταξυ τους και εχουν προσφυγει στα δικαστηρια.Τωρα θα ηθελα να ρωτησω εγω τι πρεπει να κανω?Εφοσον εχω πληρωσει ολες τις εισφορες και οτι αλλο χρειαζοταν για την εκδοση της αδειας,εχω κοψει αποδειξεις αν και χρηματα εχω παρει τα μισα,εχω δηλωσει κανονικα ολες τις εργασιες στο συστημα αμοιβων του ΤΕΕ, μπορω με καποιο τροπο να "ακυρωσω" ή να αλλαξω κατι? Δηλαδη σκεφτομαι να προχωρησω σε τακτοποιηση πλεον αν και ο πελατης διαμαρτυρεται τωρα και μου λεει αφου ειναι νομιμο γιατι να το εχω μονο για 30 χρονια, αλλα στις αμοιβες του ΤΕΕ και στα δικαιολογητικα αφου δεν εχω βγαλει την αδεια τι θα υποβαλλω?Μπορω να το ακυρωσω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.