Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασυμμετρία φάσεων


Avdiritis

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε επαγγελματικό χώρο με 2 επαγγελματικά ψυγεία των 1,5ΗΡ το καθένα...μετά απο την εκ νέου ηλεκτροδότηση του χώρου (περίπου 9μήνες κλειστό το μαγαζί), δεν "κρατάει" τον 3*16 μικροαυτόματο του ενός ψυγείου (πέφτει σε λιγότερο απο 10 δεύτερα), μέτρησα τις φάσεις και η 1η και 3η δίνουν 230V ενώ η 2η 290V. Να πάω σε ισοσταθμιστή φάσεων? να ψάξω για ενδεχόμενη διαρροή στο ψυγείο με το πρόβλημα μιας και έμεινε 9 μήνες χωρίς λειτουργία? Να έχει χάσει τίποτα υγρά το ψυγείο και να υπερθερμένεται? (τόσο γρήγορα όμως??)

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές που παίρνω είναι φάση με φάση απο 480-490 και φάση με ουδέτερο απο 270-280. όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα και ο φωτισμός μου δουλεύουν μια χαρά πέρα απο το συγκεκριμένο ψυγείο που δεν ρίχνει θερμικό αλλά δεν οπλίζει και ο διακόπτης του (ΑΒΒ AF09Z-30-10-21) να κλάταρε αυτό???

Edited by Avdiritis
Link to comment
Share on other sites

Ξαναλεω δεν παιζει με τιποτα να δινει η δεη 480/270. Πλεον αν δεν κανω λαθος (ας με διορθωσει καποιος σε αυτη τη περιπτωση) Η ΔΕΗ για τα δικτυα 230/400V εχει όρια διακύμανσης ±10% (207V έως 253V για το μονοφασικό και 360V έως 440V για το τριφασικό. Οποτε το 480 δεν ειναι αποδεκτο, παρα μονο για μεταβατικες καταστασεις, και τον αναλογο συντομο χρονοπ.

Δεν μετρας με αλλο οργανο? Το οργανο σου εισαι σιγουρος οτι μετραει σωστα?

Σε ξαναρωταω σε ποιο σημειο μετρας? Εξω κατευθειαν στο ρολοι ή καπου μεσα σε υποπινακα?

 

Μηπως εχεις προβλημα με το διακοπτη/εντολη για να οπλισει το ρελε?

http://www05.abb.com/global/scot/scot209.nsf/veritydisplay/e9e16115249c6c27c12578610033fd77/$file/1sbc101401d0201.pdf

Το ρελε θελει 24-60 volt AC ή 20-60 volt DC για να οπλισει. Μηπως παει κατι λαθος σε αυτο το κομματι

Link to comment
Share on other sites

φίλε ckiriako μετράω την κεντρική παροχή έτσι όπως έρχεται απο το ρολόι πριν απο το γενικό διακόπτη του πίνακα...τελικά το πρόβλημα ήταν το μοτέρ του ψυγείου είχε πρόβλημα με μια βαλβίδα. Αλλά και πάλι με μια τέτοια υπέρταση που έχουμε δεν ξέρω μέχρι πότε θα δουλεύουν τα μηχανήματα, πάντως αύριο θα κάνω μια ερώτηση στη ΔΕΗ να έρθει να τσεκάρει και αυτή μήπως και έχει κάποιο πρόβλημα ο ουδέτερος που πάει στο ρολόι ή τέλος πάντων δεν είναι κάτι σφηγμένο καλά και δημιουργεί το όλο θέμα

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη το οργανο σου ειναι οκ, μετρας εξω και εχεις συνεχως 480 πολικη :confused: ? Δεν ειναι φυσιολογικο... κανε οπωσδηποτε κατι με το δεδδηε, να ερθουν να δουν τι γινεται

Ειμαι περιεργος παντως... δεν ειναι κανεις αλλος συνδεδεμενος με τον Μ/Σ που παιρνετε και εσεις ρευμα? Οταν λυσεις το προβλημα πες μας αν θες τι εφταιγε.

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.