Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέκταση άδειας αρτοποιείου


nrvk

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ένας πελάτης μου έχει άδεια αρτοποιείου-πρατηρίου άρτου στο μαγαζί του την οποία και πουλάει σε κάποιον, ο οποίος και θέλει να την επεκτείνει σε αρτοποιείο-πρατήριο άρτου - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής - catering. Αυτό αδειοδοτείται από τη διεύθυνση βιομηχανίας. Πάιρνει απαλλάκτικό, και αν ναι πώς έχει η διαδικάσία επέκτασης της άδειας σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, αφού πρόκειται για αρτοποιείο θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν. 3526/2007 "παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας και συναφείς διατάξεις". Στα αρτοποιεία μπορεί να υπάρχει πρατήριο άρτου και επιτρέπεται η παρασκευή και η πώληση γλυκισμάτων (άρθρο 2). Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να πάρει άδεια ως εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και πολύ περισσότερο ως catering (εργαστήριο τροφίμων). Δεν θα γίνει επέκταση της άδειας για άλλες δραστηριότητες συνεπώς, απλά μεταβίβαση σε νέο φορέα. Η καινούργια άδεια δεν θα είναι άδεια αλλά υπεύθυνη δήλωση λειτουργίας μεταποιητικής δραστηριότητας (Ν. 3982/2011). Αν γίνει και μηχανολογική επέκταση και εκσυγχρονισμός απαιτείται και άδεια εγκατάστασης πριν τη χορήγηση της υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν η δραστηριότητα είναι εγκατεστημένη σε ΒΙΠΑ, ΒΙΠΕ.

Με λίγα λόγια, κοίτα τους Νόμους 3526/2007 και 3982/2011. Η περίπτωσή σου είναι συνδυασμός των δύο νόμων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αν εχει λιγο χωρο που περισσευει (δες τον νομο που σου γραφει ο κοκκινος) μπορει να βαλει μεσα εργαστηριο ζαχαροπλαστικής . Η υγειονομικη διαταξη αλλαξε και δεν απαιτουνται πλεον 30 τετραγωνικα αλλα τοσα ωστε να επαρκουν.... Αυτο λεει οποτε φανταζομαι οτι μπορεις να τα στριμωξεις με λιγο σπρωξιμο και "γκρινια" στο υγειονομικό ...

Link to comment
Share on other sites

Πηγαίνοντας και μια βόλτα από τη διεύθυνση βιομηχανίας μου είπαν ότι εργαστήριο ζαχαροπλαστικής γίνεται αλλά τα 30 τ.μ. πρέπει να τηρηθούν γιατί ο νόμος υπερισχύει της υγειονομικής διάταξης. Τώρα όσο αναφορά το catering θα πρέπει να γίνει σε χώρο ο οποίος να είναι ξεχωριστός από τον πρώτο και να πληροί τις προυποθέσεις που θέλει ένα catering. Δηλαδή πρέπει να έχω δύο ξεχωριστούς χώρους, ο ένας αρτοποιείο - πρατήριο άρτου - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και ο άλλος catering. Τώρα πρέπι να βάλω κάτω το νόμο να δω αν υπάρχουν τα τετραγωνικά. και αν είχε δίκιο η υπάλληλος στη διεύθυνση βιομηχανίας ότι ο νόμος υπερισχύει της υγειονομικής και "Το γράφει ρητά μέσα".

Link to comment
Share on other sites

το γραφει και ο νομος των αρτοποιείων ; Δεν το εχω δει καπου :confused:

Αν το βρεις γραψε μας που το λεει...

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικά δεν το γράφει ρητά μέσα, αλλά όπως μου είπαν και στο υγειονομικό ειδικά για τα αρτοποιεία υπερισχύει ο νόμος έναντι της διάταξης, ακριβώς επειδή το ένα είναι νόμος και το άλλο διάταξη. Άρα στην περίπτωσή μου τα 30 τ.μ. απαιτούνται.

Link to comment
Share on other sites

ο νομος υπερισχυει. Αλλα εδω δεν υπαρχει νομος που να το λεει. Οποτε σε ποιον νομο αναφερονται;

Σε καθε νομό κανουν και διαφορετικα. Στο δικο μου παντως δεν απαιτουνται 30 τετραγωνικα πλεον.

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Η αττικη μεχρι περσι είχε διαφορες στα επαγγελματικα εργαστηρια. Ισως γι' αυτο. Μετα αλλαξε και βγαζουν τις ιδιες αδειες με την επαρχια.

Αλλα εδω δε μπορω να καταλαβω γιατί... Σε πια περιοχη είσαι; Αθηνα;

τελος παντων... δε σωνομαστε για 10-20 τετραγωνικα...

 

Γνωμη μου παντως είναι οτι και τα 30 δε χρειαζονται πλεον , αλλα ουτε και οι περισσοτερες τουαλετες, λουτηρες, νυπτηρες κλπ που ελεγε η παλια υγειονομικη αναλογα την παραγωγικοτητα του κλιβανου ... Η νεα λεει ... απλα να επαρκουν :confused:

 

Το μονο που διατηρειται κατα τη γνωμη μου είναι τα 8 τετραγωνικα για πωληση καφε που το λεει μια εγκυκλιος και δεν εχω ιδεα πως βγαινουν αυτα, που τα βρηκανε δηλαδη (δεν τα ελεγε η υγειονομικη)

 

ετσι και αλλιως λιγα είναι και μαλλον τα χρειαζεται καποιος για τους παγκους, καφετιερες κλπ...

 

Αυτα... αρκετα σας κουρασα.. :mrgreen:

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.