Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προυπολογισμός σε σύστημα διαχείρισης αμοιβών


Recommended Posts

Μπορείτε να μου πείτε πως βγάζουμε τον προυπολογισμό ανά μελέτη και επίβλεψη για νέα οικοδομή στο σύστημα του ΤΕΕ? Είναι κάποια ποσοστά επί του "ελαχίστου" προυπολογισμού έργου ή του προυπολογισμού έργου που γράφουμε χειροκίνητα?

Link to comment
Share on other sites

Τον εκάστοτε προϋπολογισμό τον υπολογίζεις μόνος σου.Για κάθε μελέτη είναι ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό του έργου.Βάζεις το ίδιο ποσοστό σε μελέτη και επίβλεψη σε κάθε μελέτη.Τα ποσοστά αυτά φαίνονται παρακάτω Αυτό που δεν ισχύει είναι της θερμομόνωσης λόγω ΚΕΝΑΚ

 

 

α) Φέρουσα κατασκευή 30%

β) Θερμομόνωση 5%

γ) Παθητική πυροπροστασία 2%

δ) Εγκαταστάσεις

- Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ισχυρών ρευμάτων 6%

- Εγκαταστάσεις ύδρευσης 3%

- Εγκαταστάσεις αποχέτευσης 3%

- Εγκαταστάσεις θερμάνσεως 7%

- Εγκατάσταση ανυψωτικών συστημάτων 4%

- Εγκαταστάσεις κλιματισμού 12%

- Εγκατάσταση ενεργητικής πυροπροστασίας 4%

- Εγκατάσταση ιδιωτικού υποσταθμού 2%

- Εγκατάσταση καυσίμου αερίου 4%

- Κατανομή δαπανών κεντρικής θέρμανσης στην

περίπτωση που δεν απαιτείται η υποβολή μελέτης θέρμανσης (όταν δεν

υπάρχει μελέτη θέρμανσης) 3%

Edited by Manolis gon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Στον ΚΕΝΑΚ τι συντελεστή βάζουμε? Οι επιβλέψεις είναι υποχρεωτικές ή μόνο αν το επιλέξει ο εργοδότης? Αν έχουμε νέα μελέτη θέρμανσης προς κατάθεση δεν χρεώνουμε και την κατανομή δαπανών θέρμανσης χωριστά σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Στον ΚΕΝΑΚ βάζουμε ολόκληρο τον προυπολογισμό και το σύστημα παίρνει μόνο του το ποσοστό (20%)

Οι αμοιβές επίβλεψης των δεν είναι υποχρεωτικές για την έκδοση της άδειας δόμησης

Σωστά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μανώλη, όταν επιλέγω μελέτη ενεργειακής απόδοσης για κτίρια μου εμφανίζει 13 υποκατηγορίες, πχ Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης-Ύδρευση?Και το καθένα απαιτεί συμπλήρωση άλλου προϋπολογισμού. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι παροχή των ΗΜ πληροφοριών για να βγάλουμε σε συνεργασία με τον Πολ/Μηχ τη μελέτη, ποια κουτιά πρέπει να τσεκάρω? Και μετά βάζω ολόκληρο τον προϋπολογισμό σε κάθε υποκατηγορία? Η επίβλεψη θα είναι όμως υποχρεωτική από το νόμο για την πορεία του έργου? Και αν ναι σε υποέργα όπως παθητική πυροπροστασία τι νόημα έχει? Τέλος η μελέτη κλιματισμού μου είπαν από την πολεοδομία ότι είναι υποχρεωτική αλλά ο εργοδότης δεν έχει σκοπό να την υλοποιήσει. Μπορεί να το κάνει αυτό ή να βάλω κι εκεί επίβλεψη? Α και υπάρχει κανένα πρόβλημα αν υπολογίσω μόνο τις δικές μου πληρωμές και ο πολ/μηχ κάνει τις δικές του με civiltech αργότερα, ή πρέπει να καταχωρηθούν όλα στο ίδιο έργο?

Συγνώμη αν σε ζάλισα αλλά όπως βλέπεις είμαι "ψάρι" ακόμα στο σύστημα! :D

Link to comment
Share on other sites

Στις υποκατηγορίες βάζεις τον προυπολογισμό που έχεις βάλει στις αντίστοιχες κατηγορίες έξω από τον ΚΕΝΑΚ και που έχουν υπολογιστεί με τα ποσοτά που σου είπα παραπάνω.Ολόκληρο τον προυπολογισμό τον βάζεις μόνο στην ενεργειακή μελέτη.

Τα κουτιά που τσεκάρεις είναι αυτά που αναφέρονται στις μελέτες που έκανες.Υπολόγισες τις θερμικές απώλειες, τα ψυκτικά φορτία,τα ησχυρά ρεύματα κ.α? Ε, ότι έκανες από αυτά και αναλόγως τη συνεννόηση με τον ΠΜ ή θα βάλεις το εαυτό σου με 100% σε όλες αυτές τις επιμέρους μελέτες (αυτές ταυτίζονται με τις ΗΜ μελέτες που δηλώνουμε και εκτός ΚΕΝΑΚ) ή και τα 2 ονόματα με ποσοστό που έχτε συμφωνήσει.Σίγουρα πάντως η ενεργειακή μελέτη θέλει 2 υπογραφές.

Οι επιβλέψεις είναι απαραίτητες για την κατασκευή του έργου.Κατά την έκδοση της αδείας πρέπει οπωσδήποτε να δηλωθεί ο επιβλέποντας για όλες τις εργασίες.Η αμοιβή μπορεί να πληρωθεί και αργότερα.Η επίβλεψη της παθητικής έχει νόημα γιατί για παράδειγμα αν αλλάξει κάτι στη σχεδίαση μπορεί να μη βγαίνει η όδευση και ο επιβλέποντας να έχει ένσταση επί τούτου.

Η μελέτη κλιματισμού είναι τμήμα της ενεργειακής μελέτης.Αν κ/αποιο τμήμα της ενεργειακής μελέτης δεν πραγματοποιηθεί τότε τα αποτελέσματά της δε θα ταυτίζονται με αυτά της μελέτης.Ο ιδιοκτήτης δε θα την πραγματοποιήσει καθόλου ή θα κάνει κάτι άλλο?Πάντως σα μελέτη χρειάζεται για την άδεια .Απο εκεί και μετά....

Οι αμοιβές μπαίνουν όλες στο ίδιο έργο.Θα δηλωθείτε σαν "ομάδα έργου"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.