Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμο ΚΑΔ


Recommended Posts

Πηγές στην εφορία είπες ότι είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και ζήτησαν απαλλαγή από ΤΕΒΕ ?

Εγώ ξέρω είτε πάω να θεωρήσω βιβλία είτε όποτε έκανα κάποια τροποποίηση όσες φόρες μου ζήτησαν ασφαλιστικό φορέα τους πήγα ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ

Μάλλον κάπου κάνεις λάθος

 

Αυτο λεω. Μου ζητησαν βεβαιωση απο το ΤΕΒΕ. Απο το ΤΣΜΕΔΕ ειχα μαζι μου βεβαιωση οτι απαλλασσομαι απο το ΤΕΒΕ και δεν την δεχτηκαν.

Θελουνε "βεβαιωση εκδιδομενη απο το ΤΕΒΕ οτι απαλλασσομαι απο το ΤΕΒΕ".

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης δεν έχουν ΦΠΑ, αλλά αυτό δεν ισχύι έτσι γενικά και αόριστα. Υπάρχουν προυποθέσεις και περιοριμοί οι οποίοι περιορσμοί αναφέρονται ρητά στην σχετική διάταξη του νόμου , δηλαδή στο άρθρο 22 παρ. ιβ στο Ν 2859/2000. Σχετικά θα βρεις και στην ΠΟΛ 1282/1992.

 

Σωτηρη ο νομος λεει:

 

Άρθρο 22 Ν.2859/2000 παρ. ιβ) Η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα απο την αρμόδια αρχή.

 

Βλέπε και ΠΟΛ. 1041/06.05.2004

«Εφαρμογή διατάξεων ΦΠΑ στις υπηρεσίες εκπαίδευσης στους Η/Υ».

 

Υπ. Οικ. 1037860/06.05.2004/Πολ. 1041

 

1. Σύμφωνα με την περίπτωση ιβ' της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ (Μ. 2859/2000) απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή.

Οπως διευκρινίστηκε στην εγκύκλιο 10/Π.4336/3162/10.7.1987 απαλλάσσονται από το ΦΠΑ τόσο η στοιχειώδης και μέση εκπαίδευση όσο και η ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση. Στην απαλλαγή συμπεριλαμβάνεται και η προσχολική εκπαίδευση και αγωγή, καθώς επίσης και η επαγγελματική εκπαίδευση.

2. Με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα η εκπαίδευση σε θέματα Η/Υ έχει εισαχθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων.

3. Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινίζεται ότι στην απαλλακτική διάταξη της περίπτωσης ιβ' της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ υπάγεται κάθε εκπαίδευση στους Η/Υ ανεξάρτητα από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, εφόσον η εκπαίδευση αυτή στοχεύει στη μετάδοση γνώσεων γενικά σε θέματα Η/Υ και όχι στο χειρισμό και Στη λειτουργία συγκεκριμένων Η/Υ, που συνδέεται με την πώληση αυτών.

 

 

Το φροντιστηριο ειναι αναγνωρισμενο απο την αρμοδια δημοσια αρχη. Δεν θα κανω μαθηματα στα πλαισια πωλησης Η/Υ.

Μπορουμε πλεον να πουμε οτι απαλλασσομαι του ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Πηγές στην εφορία είπες ότι είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και ζήτησαν απαλλαγή από ΤΕΒΕ ?

Εγώ ξέρω είτε πάω να θεωρήσω βιβλία είτε όποτε έκανα κάποια τροποποίηση όσες φόρες μου ζήτησαν ασφαλιστικό φορέα τους πήγα ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ

Μάλλον κάπου κάνεις λάθος

 

Yπάρχει διαφορά για τους ασφαλισμένους πριν την 31.12.1992 και για τους μετά. Οι νέοι ασφαλισμένοι δικαιούνται εξαιρέσως από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ , ενώ οι παλαιοί όχι. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση εξαιρέσεως από την ασφάλιση είναι του ΟΑΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.