Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποιηση προ του 55


Recommended Posts

Έχοντας διαβάσει παλιότερα threads σχετικα με το θεμα της νομιμοποιησης κτίσματος προ του 55, έχω τις παρακάτω απορίες. Η βεβαίωση αυτή βγαίνει απο την Υπηρεσία δόμησης ή από τον δήμο? Χρειάζεται πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος πάντα και αν ναι απο που βγαίνει? Γενικα τι άλλο μπορεί να χρειαστεί?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν πρέπει να πας στην ΥΔΟΜ της περιοχής σου και να τους ρωτήσεις με ποια διαδικασία κάνουν πλέον πιστοποίηση. Οι βεβαιώσεις των Δήμων δεν ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω ισόγειο κατάστημα σε στάσιμο οικισμό κατασκευασμένο (βάσει βεβαίωσης παλαιλοτητας το 1939)

Θέλω να να βγάλω άδεια νομιμοποίησης περιγράμματος προ 55 και προσθήκη στέγης.

Βάσει ποιων κανονισμών κάνω τον έλεγχο?

Οι πρώτες διατάξεις που αφορούσαν οικισμούς ειναι με το βδ 1968.Στο Γοκ '55 δε γίνεται αναφορά σε ποσοστό κάλυψης , αποστάσεις κλπ σε οικισμούς.

Να πω επίσης ότι με βδ 1912 αναγνωρίζεται ως κοινότητα.Το 1928 εκδίδεται φεκ περι καθορισμού όρων δόμησης εντός και εκτός ζώνης πόλεων κωμωπόλεων και συνοικισμών και τέλος έρχεται κ ο γοκ 29.

Η αρτιότητα ελέγχεται με τα τωρινά δεδομένα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! έχω και εγώ μια περίπτωση με κτίσμα προ του '55. όπως έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, έχω κάνει την αποτύπωση για ένα κατάστημα για σχέδια κάτοψης και τομης που ζητάει το υγειονομικό. Στο υγειονομικό μου είπαν ότι πρέπει να γράψω και ένα υπόμνημα που να βεβαιώνω ότι είναι νόμιμος ο χώρος και δεν έχει αυθαιρεσίες. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν έχει κανένα έγγραφο πέρα από μια απόδειξη δεη που δεν γράφει καν για ποιο ακίνητο είναι. Με ποιό τρόπο μπορώ να αποδείξω ότι υφίσταται προ του 55? επίσης όταν έβγαλε άδεια ίδρυσης και λειτιυργίας το 97 δεν της ζήτησαν τπτ? καμία ιδέα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.