Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτήσεις χώρων στάθμευσης μετά Καλλικράτη


tkarch

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω μια απάντηση στην εξής ερώτηση. Μελετάμε ένα νόμιμα υφιστάμενο ισόγειο κατάστημα με υπόγειο σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου δεν απαιτούνταν θέσεις χώρων στάθμευσης κατά την έκδοση ΟΑ το 1998. Η περιοχή αυτή με τον Καλλικράτη το 2010 εντάχθηκε στον διπλανό δήμο στον οποίο σύμφωνα με το Ν.350/1996 απαιτούνται θέσεις χώρων στάθμευσης. Σε περίπτωση τακτοποίησης υπογείου βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσεως κατάστημα με τον Ν.4014/2011, υπάρχει κάποιο σημείο στη νομοθεσία που να διευκρινίζει αν θα πρέπει να εξασφαλιστούν ή όχι θέσεις στάθμευσης? Και αν ναι, αυτές θα αφορούν μόνο στα τετραγωνηκά καταστήματος που θα προστεθουν στο υφιστάμενο με την τακτοποίηση?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν η διαδικασία που σε ενδιαφέρει τώρα είναι με τον 4014/11 δεν χρειάζεσαι θέσεις στάθμευσης.

Όταν κι αν χρειαστεί να βγάλει κάποια άλλη οικοδομική άδεια το κτίριο, θα ελέχθη με βάση τους τακτοποιημένους χώρους που θα έχει οι απαιτήσεις σε θέσεις στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.