Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικεραυνική προστασία + επιτηρητές τάσης


JohnB

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Η ερώτησή μου έχει να κάνει με αντικεραυνική προστασία και επιτηρητές τάσης. Πρόσφατα έγινε εγκατάσταση στον τριφασικό μου πίνακα αντικεραυνικό γνωστής εταιρίας, τύπου 2, SPN440R το οποίο συνοδεύτηκε με 4 ξεχωριστές ασφάλειες. Η επιθυμία μου είναι στο μέλλον να εγκαταστήσω και επιμέρους αντικεραυνικό στον πίνακα για ευαίσθητες συσκευές, μοντέλο SPN408S. Ήθελα να ρωτήσω εφόσον το κύριο αντικεραυνικό προσφέρει προστασία με μεγάλη ικανότητα απόσβεσης : In : 15 kA , Imax : 40 kA , τύπος κύματος 8/20 μs και το επιμέρους επίσης προσφέρει 8/20μs είναι απαραίτητο το δεύτερο?

 

Επίσης στο forum εδώ http://www.michanikos.gr/topic/2976-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1/page__st__60 διάβασα την αναφορά σε τηκτές ασφάλειες …οι δικές μου γράφουν MCN125A C25, είναι οι σωστές?

 

Μετά από μέτρηση με ειδικό μηχάνημα στη γείωση έχω 0,47-0,49 Ω.

 

Αναφορικά με τους επιτηρητές τάσης, ο ηλεκτρολόγος μου το ψάχνει γιατί όπως μου είπε προσφέρουν προστασία από αυξομειώσεις του δικτύου αλλά σε περίπτωση βλάβης π.χ. διακοπή του ουδέτερου είτε από τη ΔΕΗ είτε από την εγκατάσταση μου δεν θα υπάρχει καμία προστασία.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.