Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονικος μηχανικος


Recommended Posts

Γεια σας ειμαι νεο μελος στο forum και φοιτητης του τμηματος ηλεκτρονικων μηχανικων στα Χανια.Ειμαι στο 2ο ετος των σπουδων μου και εχω συνειδητοποιησει οτι ενδιαφερομαι κυριως για θεματα που αφορουν κυκλωματα , ενεργεια κτλ ενω το προγραμματιστικο κομματι της σχολης μου φαινεται βαρετο.Με την σχολη ειμαι γενικα ικανοποιημενος.Το θεμα μου ειναι οτι ενω επιανα τους ηλεκτρολογους μηχανικους στην Ξανθη τους εβαλα πιο κατω στο μηχανογραφικο λογω αποστασης , φημης σχολης κτλ.Τωρα σκεφτομαι μήπως εκανα βλακεια γιατι οπως ανεφερα με ενδιαφερει και η ενεργεια.Ποια ειναι η γνωμη σας?Υπαρχει τροπος αν τελειωσω την σχολη να ασχοληθω με ενεργειακα θεματα παιρνοντας με καποιο τροπο δικαιωματα ηλεκτρολογου?

Link to comment
Share on other sites

Με την καμία....μόνο αν σπουδάσεις ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος. Το αντικείμενο της σχολής σου είναι άλλο, οπότε αν θέλεις να ασχοληθείς με ενέργεια θα πρέπει να ψαχτείς για αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Τα ηλεκτρονικά ισχύος είναι από τα βασικά και πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια της κατάρτισης του ηλεκτρονικού μηχανικού και κολλάνε πάρα πολύ με τα ενεργειακά. Κατά βάση εξαρτάται τι εννοείς όταν λες ότι σε ενδιαφέρει η ενέργεια. Βασικές γνώσεις προγραμματισμού πάντως θα χρειαστείς ούτως ή άλλως.

Τώρα αυτό που λες με τα δικαιώματα ηλεκτρολόγου θα σε γελάσω, πιθανότατα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τελειώσεις ηλεκτρολόγους ή μηχανολόγους αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το ψάξεις μέσα από τη σχολή να δεις ποια ακριβώς είναι τα επαγγελματικά σου δικαιώματα με την αποφοίτηση.

Edited by CHOUTOS
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Ακομα δεν ειμαι σιγουρος με ποια συγκεκριμενα ενεργειακα θεματα κτλ θελω να ασχοληθω , γιατι στην σχολη δεν εχουμε εμβαθυνει ακομα σε αυτο το τομεα.Απλα βλεπω οτι τα πηγαινω πιο καλα σε μαθηματα κυκλωματων , ηλεκτρονικης και οτι τα κανω με ευχαριστηση.Τωρα στο πισω μερος του μυαλου μου σκεφτομαι οτι αν εμπαινα ηλεκτρολογος θα μπορουσα να εμβαθυνω περισσοτερο και για αυτο νομιζω οτι εκανα βλακεια στην τελικη

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι όμως και πιο συγκεκριμένος όσον αφορά την ενέργεια θα ήθελα πχ να ασχοληθώ με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με διάφορους τρόπους. Από ότι έχω καταλάβει όμως ο ηλεκτρονικός δεν μπορεί να ασχοληθεί με τέτοιου είδους "μεγαλύτερα" projects

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς φίλε μου για αυτά τα θέματα είναι μονόδρομος ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος που έχουν κοινά Ε.Δ....

Δες αν έχει κάτι άλλο που σε τραβάει η σχολή σου, που δεν είναι κακή, αλλά για θέματα ενέργειας.....πας αλλού.

Link to comment
Share on other sites

φιλε τελειωσα την ιδια σχολη και σε πληροφορω οτι επαγγελματικα δικαιωματα μην περιμενεις γιατι πολυ απλα δεν εχεις δικαιωμα για μελετες παντως εαν μπορεις κανε ενα μεταπτυχιακο σε επιπεδο μικροηλεκτρονικης-σχεδιασμο chip ειναι κατι το οποιο δεν εχει κορεστει οπως π.χ πληροφορικη-τηλεπικοινωνιες που εχουμε γεμισει σχολες χωρις να υπαρχει δυνατοτητα απορροφησης των αποφοιτων.

 

Καλη και ηενεργεια , ΑΠΕ αλλα εμεις δεν υπογραφουμε μελετες οπως μηχανολογοι-ηλεκτρολογοι

 

Α και να μην ξεχασω μην γραφτεις ΤΕΕ γιατι θα κλαις :sad: :-( :sad:

Link to comment
Share on other sites

Ναι, λες και αυτοι που εχουν δικαιωματα στα ενεργειακα εχουν δουλειες. Παιδια παρτε χαμπαρι που ζειτε συντομα, γιατι αλλιως θα φατε τεραστια ηττα οταν αποφοιτησετε (τοσο τεραστια που δεν φανταζεστε).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.