Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρομόνωση στο δώμα


ducatista

Recommended Posts

ανελαβα μια δουλεια σε ενα δωαμ. ειναι περιπου 10 τ.μ. το θεμα ειναι οτι εχει παρει υγρασια το ταβανι και αρχιζουν να φευγουν κομματια σοβα. ανεβηκα απανω στο δωμα και ειδα οτι εχει μονο ασφαλτοπανο χωρις να υπαρχουν ρησεις. εριξα νερο να δω που πανε τα νερα και ειδα οτι στεκοντε σε ενα σημειο κοντα στην υδροροοη (βαθος λιμνουλας 3 ποντους) ενω αμα ειναι μεγαλη βροχη πρωτα γεμιζει η λιμνουλα και μετα φευγουν απο την υδροροοη. με αποτελασμα αυτη η λιμνουλα να εχει προκαλεσει το προβλημα απο μονια νερα. σημειωση οτι το ασφαλτοπανο σε εκεινο το μερος εχει βγαλει πρασιναδα :mrgreen: . το συζητησα με τον ιδιοκτητη και οτυ ειπα οτι πρεπει να ξυπωθει η παλια ασφαλτοστρωση να δοθουν ρησεις και μετα παλι ασφαλτοπανο και μου ειπε οτι ειναι αδυνατον να γινει αυτο γιατι φοβαται για τ φορτια του δωματος. μετα κοιταω τη πλακα του δωματος και οντως εχουμε προβλημα. ειναι χτησμενη με τσιμεντολιθα και δεν εχει ουτε μια κολωνα και ουτε δοκαρια και παταει η πλακα απανω στα τσιμεντολιθα :shock: . εσκαψα λιγο τη πλακα και ειδα οτι το πολυ να ειναι 10-11 ποντους μπετο οποτε απεκλεισα και εγω στο να βαλω βαρος εκει απανω,

 

ερωτηση: επειδη απανω στο δωμα εχει μονο εναν ηλιακο και τιποτα αλλο σηλαση η επισκεψιμοτητα ειναι πολυ σπανια μπορω να βαλω κανενα απαλειφομενο υλικο απανω απο το ασφαλτοπανο και να τελιωσει η δουλεια εδω? ετσι ωστε οταν θα δημιουργητε η λιμνουλα τουλαχιστον να μην ρουφαει η πλακα νερο αλλα να μενει το νερο εκει μεχρι να εξατμηστει?

Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο ειναι να γκρεμισεις ολη την πλακα και να την ξαναφταξεις.

Για 10τμ, πιο φτηνα θα σου ερθει.

 

 

ΥΓ. Μην ανοιγουμε θεματα με γενικο τιτλο. Υπαρχουν πολλα αντιστοιχα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

τον ειπα αλλα δεν γινεται ευκολα γιατι μεσα στο δωμα εχει ολη την εγκατασταση του λεβητα μαζι με τη δεξαμενη πετρελαιου τερρυ.

Link to comment
Share on other sites

Που ειναι το δυσκολο??

 

 

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να "γεμισεις" τη λακουβα και να ξανακανεις οποιαδηποτε υγρομονωση.

Link to comment
Share on other sites

Terry και να τη γεμίσει πάλι θα φύγει με το καιρό.Μία λύση που μπορείς να κάνεις είναι περλιτομπετόν και να στρώσεις πλακάκι με κλίση.Το πλακάκι να είναι group 5

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Υπερβολικη η προταση σου.

Το κοστος αντιστοιχο με το να γκρεμισει ολο το "σπιτακι" και να το ξαναφταξει.

 

 

ΥΓ. Απο ποτε ειναι στεγανα τα πλακακι?

 

ΥΓ2. Δεν θα φυγει, αν γινει με καταλληλο υλικο και απο συνεργειο που να ξερει.

Link to comment
Share on other sites

Μπα δοκιμασμένο το έχω, το κόστος είναι 15ευρώ /μ2.Αφού σου λέει έχει ασφαλτόπανο απο κάτω.Αν ρίξεις προετοιμασία με περλιτομπετόν και απο πάνω στρώσεις πλακάκι group5 μια χαρά θα είναι.

 

Το δοκίμασα με ειδική ρητίνη και έφυγε μετά απο 2 χρόνια.Δεν νομίζω να φιλοτιμηθεί να πάει "ειδικό Συνεργείο" για ένα μερεμέτι σε 10 μ2.Τα μπαλώματα στα δώματα συνήθως δέν κρατάνε, ειδικά αν κάνει φλούδες.Καλόν θα ήταν να ανέβαζες μία εικόνα, θα βοηθούσε αρκετα

Link to comment
Share on other sites

εγω σκεφτηκα επειδη δεν θελω να βαζω φορτια. να ξηλωσω ολο το ασφαλτοπανο και να βαλω 3 στρωσεις sikalastic 152 kai seal type σε καθε γωνια. τι λετε δεν θα κρατησει?

Link to comment
Share on other sites

απο οτι μου λεει ο ιδιοκτητης το ασφαλτοπανο ειναι εκει 15 χρονια. οταν ανεβηκα απανω παντως ειχε σε πολλα σημεια φουσκωσει (ξεκολησε) χωρις ομως να παθουν κατι οι ραφες. εννοειται οτι δεν εχει εξαερισμο. οποτε φανταζομαι θα εινι ευκολο. αυτο που ειπ πιο πριν σαν ιδεα τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.