Jump to content

terry

Συντονιστής
 • Content Count

  12,902
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Everything posted by terry

 1. Η συγκεκριμένη εισφορά έχει καταργηθεί....
 2. Ναι, η ηλεκτρονική πολεοδομία μας μάρανε.. Έλα από ΥΔΟΜ Χανίων να δεις τη γλύκα....
 3. Και γω κάνω μαϊμουδιες δηλώσεις του Ν4495, αλλά χρεώνω 5000Ε τη μία. Υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και επιτυχία ε?
 4. ζαβι τι σημασία έχει ο μισθός κάποιου με το επίπεδο του? Και γω ξέρω συνάδελφο που τελείωσε Ελλάδα, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό εδώ και δεν μπορούσε να σταθεί με τίποτα στα ελληνικά δεδομένα, επειδή ήταν στουρνάρι. Δεν σκάμπαζε τίποτα και να χέσω τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά. Τώρα στο εξωτερικά, διαλέγει και σε ποια εταιρεία θα πάει και αν δεν του αρέσει πάλι σε καλύτερη και παιρνει 3-4Κ το μήνα. Ε και? Διάγραμμα ροπών να του πεις να σου σχεδιάσει σε απλό φορέα θα ψάχνει 1 ώρα. (πως πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό?, δεν ξερω...)
 5. Ζάβι γενικά συμφωνώ με ότι γράφεις, αλλά θα πω ότι το επίπεδο ενός μηχανικού (γενικά), είναι άμεσα συνδεδεμένο με το επίπεδο σπουδών του και όχι απαραίτητα με την εργασιακή του εμπειρία. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις.
 6. Δεν είναι απαίτηση για να πάρεις την άδεια ασκήσεως συνάδελφε, νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ για τις άλλες ειδικότητες, για τις οποίες είναι υποχρεωτική η πρακτική.
 7. Σε τι αναφέρεσαι εσύ, σε τι αναφέρομαι εγώ...? Τι μου γράφεις για πληρωμές και μισθούς?? Στο αντίλογο σου λέω και γω ότι οι δικηγόροι στην πρακτική τους δεν πληρώνονται.
 8. Εγώ μιλάω για τους μηχανικούς, δεν γνωρίζω τι ισχύει στα άλλα επαγγέλματα. πχ οι δικηγόροι έχουν 2 χρόνια πρακτική και οι γιατροί έχουν αγροτικό και ειδικότητα καθώς και κλινικές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους...
 9. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα στην πλατφόρμα, για έκδοση ενημερότητας?
 10. Αμφισβητώ τη δυνατότητα κάποιων να εργαστούν ως μηχανικοί. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ασφαλώς κάποιοι από αυτούς είναι το γνωστικό επίπεδο και η αντίληψη που έχουν. Το ότι έχει κάποιος ένα πτυχίο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Μπορεί να δουλεύει 20 χρόνια πιτσαδόρος και μετά να θυμηθεί το πτυχίο του... Σε όλα τα σοβαρά κράτη υπάρχει διαδικασίες πιστοποίησης. Ας περάσουν όποιοι θέλουν τις εξετάσεις αυτές και μετά να πάνε να εργαστούν. Δε με απασχολεί που τελείωσαν. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να δουλέψει ως μηχανικός δεν "ψαρώνει". Είναι σαν τα γκάλοπ που ρωτάνε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και όλοι λένε "ωχ κόλλησα, το ξέρω, και κοροϊδευω όταν βλέπω αυτούς που δεν ξέρουν, αλλά δε μου έρχεται τώρα".. Αν ρωτήσεις αυτούς που έδιναν κάποτε 8 ώρες εξετάσεις, τα θέματα δεν ήταν "5 ψαρωτικές ερωτήσεις". Αν είχε δουλέψει μόνος του, δε θα ψάρωνε και θα έστελνε στο διάολο τον κ. Τρέζο... Κατά τη γνώμη μου αυτός δεν κάνει για μηχανικός.. Ο επόμενος.. (για την ιστορία ο συγκεκριμένος ήταν 35+ χρονών, που θυμήθηκε να πάρει πτυχίο... και δεν είναι το θέμα η ηλικία, αν καθόταν να διαβάσει δεν θα έλεγε για τετράγωνα σίδερα...) Από το έτος μου μόνο ξέρω κάμποσους, που ούτε διάβασαν, ούτε εργασίες έκαναν, ούτε παρακολούθησαν και μια χαρά μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ είναι..
 11. Σοβαρές εξετάσεις (ας είναι 2ώρες, 8 ώρες ή 10 μέρες, δε με νοιάζει). Όποιος τις περνάει ας ασκεί το επάγγελμα. Και μην ακούσω τις αστειότητες "εγώ έδωσα 60 μαθήματα και τα ξέρω όλα".... Αυτή είναι η λύση. Εξετάσεις για τα πάντα και δεν αναφέρομαι στο τωρινό επίπεδο εξετάσεων του ΤΕΕ.
 12. Μπορώ να βρω κάπου τις ελάχιστες διαστάσεις θέσεων στάθμευσης? Βιβλιογραφικά έχω, αλλά δεν έχω αντίστοιχη νομοθεσία.
 13. Δημήτρη μπορούν στις τωρινές τους διεκδικήσεις να συμπεριλάβουν και την απαίτηση υπαγωγής τους στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών....
 14. Δεν γνωρίζω, δεν είμαι ειδικός. Ακούστε και μια άλλη άποψη.
 15. Ξαναγράφω ότι το έκανα πάρα πολλές φορές. Στο τέλος απλα δεν είχε τίποτα να σβήσει. Και πάλι το αρχείο ήταν 35ΜΒ. Με τη διαδικασία που έκανα έπεσε στα 3ΜΒ
 16. Το πρόβλημα λύθηκε, δημιουργώντας ένα νέο κένο αρχείο αντιγράφοντας όλο το σχέδιο μέσα σε αυτό...
 17. Κάνω ένα απλό Τοπογραφικό σε dxf για το σύστημα αδειών. Δεν έχει κάτι βαρύ πάνω, αλλά βλακωδώς είναι 35ΜΒ. Δεν μπορώ να το μειώσω με τίποτα. Καμία ιδέα?
 18. Φαεθον προφανως αν ισχύσει αυτό κάπου πρέπει να μπει μια γραμμή. Οκ, για ότι πρωτοκολληθεί από 1/1/20. Δεν γίνεται να πει ο νομοθέτης "όσες μελέτες δουλεύονται ήδη στα γραφεία των μηχανικών εξαιρούνται". Αλλά πρέπει να ισχύσει και για πρωτοκολλημένες αιτήσεις προεγκρίσεων, που προϋποθέτουν και ΔΚ για να πρωτοκολληθούν, άρα και ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.