Μετάβαση στο περιεχόμενο

μετατόπιση κτιρίου και ανοχή


jedi.Yannis

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω περίπτωση κτιρίου εκτός σχεδίου, με μετατόπιση 1-2μ προς μία κατεύθυνση σε οικόπεδο 2,5 στρέματα.υπάρχει κάποια ανοχή σε αυτά για τον 4014 και γενικότερα ή και με μετατόπιση πχ λίγα εκατοστά υπάρχει παράβαση;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω αντιμετωπισα περιστροφη κτιριου ως εξης, χωρις να ειμαι και βεβαιος για την ορθοτητα:

 

Τα τετραγωνικα εκτος νομιμου περιγραμματος τα δηλωσα σαν υπερβαση δομησης χωρις ομως υπερβαση καλυψης

Link to comment
Share on other sites

Συζητώντας το με την παλιότερο μηχανικό, υπήρξε και το εξής σκεπτικό, τουλάχιστον για περιπτώσεις σαν την δική μου:

Βγήκε η άδεια το 1978 με την ακρίβεια που χαρακτήριζε τότε τα σχέδια. Χτίσανε το κτίριο 2 μέτρα πιο πέρα τηρώντας τον ΓΟΚ όμως. Έρχεται η πολεοδομία και δίνει ρεύμα. Δεν ασχολούνται όμως να ενημερώσουν το τοπογραφικό της άδειας.

Επίσης για την ίδια περίπτωση, καταθέσανε αρχιτεκτονικά, εγκριθήκανε, κάνανε στατικά τα οποία αλλάζουν τα αρχιτεκτονικά στις όψεις (διάταξη ανοιγμάτων) και δεν ασχολούνται να ενημερώσουν τα αρχιτεκτονικά, ενώ εγκρίνουν τα στατικά. Τα πάντα στην περίπτωση συμβαδίζουν με τουλάχιστον ένα εγκεκριμένο σχέδιο της πολεοδομίας.

 

Σκέφτομαι να υποθέσω ότι όλα γίνανε στα πλαίσια της ανοχής της περιόδου. Από την στιγμή που το κτίριο πήρε ρεύμα, είναι εύλογο να το υποθέσω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα το ελεγα, αλλα δικη σου αποφαση. Με τους "παλιους" μηχανικους εχω μπουχτισει παντως! Τσαπατσουλικες μελετες εκαναν το λιγοτερο...Οπως εστρωσαν, ας κοιμηθουν. Εσυ τι φταις?

Link to comment
Share on other sites

Η έγκριση των στατικών αφορά μόνο το ότι εμφανίζεται στατική επάρκεια και καλή σεισμική συμπεριφορά. Η ευθύνη της ενημέρωσης των αρχιτεκτονικών ανήκει αποκλειστικά στον συντάκτη της αρχιτεκτονικής μελέτης.

 

Το θέμα tzeno είναι ότι θα πρέπει να πει τώρα στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να πληρώσει για νέα άδεια ώστε να γίνει διόρθωση της θέσης* του κτηρίου και των όψεων. Απλή ενημέρωση φακέλου δεν νομίζω να μπορεί να γίνει αφού έχει κλείσει ο φάκελος με την ρευματοδότηση.

 

*Το ότι τηρήθηκε ο ΓΟΚ δεν σημαίνει ότι το κτήριο δεν είναι αυθαίρετο ως προς την θέση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.