Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Ευπαθές Σημείο" για υγρασία: Άνοιγμα καμινάδας


ΟΩΝ

Recommended Posts

Ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση υγρομόνωσης υφιστάμενης καμινάδας σε δώμα μπετόν; Ρωτάω διότι αρκετές φορές βλέπω ότι δεν γίνεται καθόλου υγρομόνωση στη θέση που η καμινάδα διαπερνάει την πλάκα μπετόν του δώματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υγρασία στο εσωτερικό του κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Εαν η απόσταση απο την εστία είναι < απο 2,7 μέτρα στο διάκενο της περιμετρικά τοποθετείται κόλλα για πυρότουβλα ή ελαστική μαστιχη υψηλών θερμοκρασιών. Μετα γίνεται η υγρομόνωση στην πλάκα, η στεγάνωση και η θερμομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα αυτό το βίντεο στο youtube. Έχει ενδιαφέρον από το 0.58 ως το 1:58, όπου νομίζω δείχνει μια ανάλογη στεγάνωση...

Link to comment
Share on other sites

...και περιγραφικά:

  1. Εφαρμογή επαλειφόμενης (με πινέλο), ελαστικής μεμβράνης πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού που χρησιμοποιείται για μακροχρόνια στεγάνωση.
  2. Εφαρμογή ενισχυτικού πολυεστερικού γεωυφάσματος. Το ύφασμα κόβεται από έτοιμο ρολό σε κατάλληλη διάσταση και εφαρμόζεται στην υγρή ακόμη ελαστική μεμβράνη του πρώτου βήματος.
  3. Εφαρμογή και δεύτερης στρώσης της ελαστικής μεμβράνης του πρώτου βήματος, πάνω από το πολυεστερικό γεωύφασμα, μέχρι κορεσμού.

Link to comment
Share on other sites

ωραια η παρουσιαση, ο κ. Χρηστος ως πιο ειδικος θα μπορουσε να δωσει τα "φωτα" του. Την εταιρεια που απο ειδα δραστηριοποιειται και εδω ομολογω οτι δεν την γνωριζα...

Link to comment
Share on other sites

gp1 αλλαξες προφιλ σημερα; η ετσι νομιζω;

Ναι. Αλλάζω καμμιά φορά...

ο Δρ. Ροδοπουλος ...

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Χρήστο έναν σχολιασμό αύριο για το σύστημα στεγάνωσης...

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εαν η τεχνική αυτή είναι εφαρμόσιμη σε καμινάδες. Το λέω αυτό διότι τα πολυμερή έχουν μια θερμοκρασία υάλωσης που σε καμινάδα μπορεί να ξεπεραστεί. Εαν δεν έχω τις απαιτήσεις του έργου δεν ξέρω τι άλλο να πω. Εαν μου πείτε τι άλλο θα γίνει απο πάνω απο την πλάκα θα βοηθήσω (θερμομονωση, στέγη, κλπ).

 

Απο την κάτω πλευρά της οπής θα περνούσα μια Loctite 5399 στο διάκενο με το μπουρί. Μετα θα έριχνα Peneplug στο διάκενο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.