Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό για μηχανολόγο μηχανικό στην Ελλάδα/Αγγλία


Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στον τομέα της διαχείρισης πετρελαίου.

Έχω ψάξει πάρα πολλά πανεπιστήμια και ειλικρινά έχω χαθεί λίγο. Φυσικά, πέρα από το τη φήμη του πανεπιστημίου και το κόστος των διδάκτρων προσπαθώ να μάθω και το κόστος ζωής στην αντίστοιχη πόλη.

Ακόμη, μου έχουν μεταφέρει ότι οι τράπεζες εκεί δίνουν δάνειο σπουδών, άτοκο, το οποίο το ξεπληρώνεις εφόσον βρεις δουλειά μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών και όλα αυτά εντός 5 ετών.

Πανεπιστήμια που ξεχώρισα είναι αυτά: Aberdeen, Newcastle, Cranfield.

Αν μπορείτε να μου δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή για την επιλογή του πανεπιστημίου βάση του προγράμματος σπουδών ή του κόστους θα ήταν ωφέλιμη. Σίγουρα κανείς δεν ξέρει σε ποιο θα γίνει δεκτός αλλά θα ήθελα να γνωρίζω σε ποια να εστιάσω περισσότερο.

Τέλος, κάποιοι γνωστοί μου ξεκίνησαν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη το οποίο είναι αγγλόφωνο και υποστηρίζουν ότι το επίπεδο σπουδών είναι ανάλογο αυτών στην Αγγλία λόγω των πολλών καθηγητών που έρχονται από εκεί και διδάσκουν και επιπλέον διάβασα σε πολλές εφημερίδες και εκπομπές στην τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο πανεπιστήμιο με υψηλό επίπεδο σπουδών. Θα ήθελα τη γνώμη σας εάν γνωρίζετε κάτι παραπάνω μιας και το κόστος σπουδών στην πόλη μου θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσεις ποιος κλάδος σε ενδιαφέρει πραγματικά, καθώς αυτοί που αναφέρεις είναι δύο 'αντικρουόμενοι'.

Είσαι ακόμα φοιτητής και σίγουρα αν είχες βγει έστω και λίγο στην αγορά θα σε βοηθούσε.

 

Δεν είμαι ο κατάλληλος για να σου μιλήσω για 'φήμες' πανεπιστημίων, καθώς δεν πιστεύω καθόλου σε αυτό. Η δικιά σου 'φήμη' μετά τις σπουδές σου είναι αυτό στο οποίο πιστεύω!

 

Τέλος, το ΔΠΕ όντως παρουσιάζει ένα επίπεδο σπουδών αλλά και ποιότητας που όμοιο του δύσκολα θα βρεις εντός Ελλάδος.

Θα μπορούσες να εκπλαγείς με την συνέπεια και την διαχείρησή του.

ΑΛΛΑ... μην βλέπεις αυτόν τον κλάδο σαν μια αρπαχτή όπως παρουσιάζεται τελευταία στην Ελλάδα.

Οι ΑΠΕ είναι κάτι πολύ διαφορετικά από τα '10αράκια' που πουλάνε μέχρι και στην λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου.

Και ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ αντιμετωπίζεται και στο ΔΠΕ.

Edited by tasxan206
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μου μένει ένα μάθημα για πτυχίο γι'αυτό ψάχνω να δω τι θα κάνω. Σίγουρα μπαίνουν στη μέση οι στρατιωτικές υποχρεώσεις, παρόλα αυτά ψάχνω ένα μεταπτυχιακό το οποίο θα μου χρησιμεύσει στην αγορά εργασίας και να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Με ενδιαφέρει ο κλάδος της ενέργειας γιαυτό και στη διπλωματική μου και στην πρακτική μου άσκηση ασχολήθηκα με την εκμετάλλευση ζωϊκών αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας για ένα μικρό χωριό και για σύνολο νομών.

Με την ''αρπαχτή'' και τα ''10αράκια'' σε τί αναφέρεσαι ακριβώς???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.