Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός για αλλαγή χρήσης εντός εγκεκριμένου όγκου


Recommended Posts

Καλημέρα,

είμαι πολιτικός μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι για να υποβάλλω για έναν πελάτη μου στην διαδικασία ένταξης στον Ν4014. Διαβάζοντας από το φόρουμ σε πολλά σημεία κατάλαβα ότι όταν έχουμε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε ήδη υπάρχουσα κατασκευή χωρίς να αλλάζει σχήμα, διαστάσεις και όγκος γενικότερα, εντός δηλαδή του εγκεκριμένου όγκου, βάζουμε έναν μειωτικό συντελεστή 0.5. Ισχύει αυτό; Και σε ποια διάταξη το βασίζουμε. (Ερώτηση, διάταξη κ.λ.π.).

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία διάταξη δεν το βρίσκουμε, διότι δεν ισχύει.

 

Ο συντ Βοηθητικών Χώρων = 0,5 χρησιμοποιείται βάσει νόμου για υπόγεια, πατάρια και σοφίτες ανεξάρτητα από τη χρήση τους, για ισόγειους χώρους με πραγματική βοηθητική χρήση βάσει ερωτ/σης και γενικότερα για χώρους αποκλειστικά βοηθητικής χρήσης οπουδήποτε βάσει κοινής λογικής και εφαρμογής από πολλούς συναδέρφους.

 

Σε περιπτώσεις που χώρος βοηθητικής χρήσης κατά την ΟΑ μετατρέπεται σε χώρο κύριας, εφόσον η χρήση αυτή προβλέπεται στην Ο.Α, δεν χρησιμοποιείται συντ Αλλαγής Χρήσης = 1,4.

 

Σε περιτπώσεις αλλαγής χρήσης από κύρια σε κύρια, χρησιμοποιείται ο συντ ΑΧ = 1,4 , με το παράδοξο το πρόστιμο να προκύπτει εν γένει μεγαλύτερο από εξ ολοκλήρου αυαθαίρετες κατασκευές. Στις παραπάνω περιπτώσεις, σίγουρα είναι προτιμότερο να δηλωθεί προς νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.