Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΤΕ 1828/08 - ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλα πολλά


Recommended Posts

Δημοσίευσα κάποιες επιστολές σε εφημερίδες των Αθηνών, σχετικά με την κήρυξη του άρθρου 6 του Π.Δ. 24-04-1985 ως αντισυνταγματικό από το 7μελές του ΣτΕ με την 1828/08. Παράλληλα με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για παραβίαση της Συνθήκης των Δικαιωμάτων του ανθρώπου, του Συντάγματος των Ελλήνων και του νόμου.

Ακούγονται λοιπόν περίεργοι τριγμοί και καπνοί βγαίνουν από τα παράθυρα του ΥΠΕΧΩΔΕ, μάλλον από κάποιες καρέκλες που αρχίζουν να καίνε...

Το θέμα βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα (μετά το Βατοπέδι βέβαια...) και έχει ενδιαφέρον να βλέπεις για κάποιους που σε αγνοούσαν μέχρι χθες να χορεύουν στο σκοπό που εσύ παίζεις.

Και έχω μεγάλο ρεπερτόριο...

 

 

 

 

Από το ΒΗΜΑ 09 Οκτωβρίου 2008

 

"Τυφλών (και αναπήρων) οικοπέδων" συνέχεια...

 

Ο κ. Περικλής Διονυσόπουλος, από τις Βρυξέλλες του Βελγίου,γράφει:

 

Αναφέρομαι στο τεράστιο νομικό και πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απαξίωση χιλιάδων περιουσιών πολιτών, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος των Ελλήνων και της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου αυτής. Η σκανδαλώδης κατάσταση που έχει προκύψει από τις 11 Ιουνίου του 2008 με την απόφαση 1828/08 του ΣτΕ και της απαγόρευσης που ουσιαστικά επιβάλλει στην οικοδόμηση «τυφλών οικοπέδων», οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, και η ανικανότητα της διοίκησης (ΥΠΕΧΩΔΕ) να δώσει λύση από την άλλη, έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες μικροϊδιοκτητών με δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στη ζωή τους. Η παρανομία της Διοίκησης δεν αφορά μόνο την καταπάτηση του Συντάγματος και της Διεθνούς Συνθήκης, αλλά και του νόμου, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ. Όταν η διοίκηση (και τα άτομα που την υπηρετούν) παρανομεί και καταπατεί το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τους νόμους της χώρας, τι γίνεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών; Υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης; Αντιδρά ο αρμόδιος υπουργός (ή ο Πρωθυπουργός); Αντιδρούν ο πολιτικός κόσμος και η Βουλή της χώρας; Παρουσιάζουμε το θέμα σε τηλεοπτικές εκπομπές (για να ενδιαφερθούν όλοι οι παραπάνω); ΄Η μαυρίζουμε τους υπεύθυνους στις εκλογές;

 

*******************

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23-09-2008

 

«Τυφλά» οικόπεδα και κώφευση

 

[email protected]

 

*«Γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος για τα "τυφλά οικόπεδα" εντός οικισμών (ΖΟΕ)<2.000 κατοίκων και εκτός σχεδίου; Η απόφαση 1828/08 του ΣτΕ από τη μία και η παντελής απουσία και ανικανότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ από την άλλη, οδηγούν σε απελπιστική κατάσταση χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που έχουν δανειοδοτηθεί για την αξιοποίηση των περιουσιών τους.

 

Η Διοίκηση αγνοεί κατ' εξακολούθηση την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καταπατώντας το Σύνταγμα και τον νόμο, αλλά κυρίως τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Το αναθεωρηθέν άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος ορίζει: "Η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως Νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της Διοίκησης".

 

Σε εκτέλεση της διάταξης αυτής εκδόθηκε ο Ν.3068/2002 (ΦΕΚ Α' 274/14-11-2002), ο οποίος, αφού επαναλαμβάνει την υποχρέωση της Διοίκησης να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, διευκρινίζει ότι ως δικαστικές αποφάσεις εννοούνται "όλες οι αποφάσεις των διοικητικών, πολιτικών, ποινικών και ειδικών δικαστηρίων που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικίες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει" (άρθρο 1 εδ. Β').

 

Η όλη υπόθεση δημιουργεί συνταγματική εκτροπή, αλλά απ' ό,τι φαίνεται "δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου".

 

Μικροϊδιοκτήτες με δάνεια καταστρέφονται, νέες "φάμπρικες" με παράνομους χαρακτηρισμούς μονοπατιών σε δρόμους πριν το 1923 παρουσιάζονται, "νομότυπες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις" βάσει των διατάξεων 211 και 212 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, ΦΕΚ 114 Α' 08-06-2006) πληθαίνουν...

 

Πολίτες προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνονται και αποζημιώνονται με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους άλλων φουκαράδων.

 

Ακούει κανείς;»

 

 

************************

 

Επίσης.

 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την απόφασή του 1847/08 μπλόκαρε τις κουτοπονηριές του τύπου επαναδιατύπωσης και επαναφοράς από το παράθυρο διατάξεων για τις οποίες έχει ήδη αποφανθεί το δικαστήριο.

 

Επίσης.

 

Έχω στα χέρια μου επιστολή αρ. πρωτ. 3860 / 13-10-2008 του ειδικού γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων - κατ' εντολή του προέδρου της Βουλής, ο οποίος τιμά το αξίωμά του - που ζητά εξηγήσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη σκανδαλώδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΣτΕ και υπουργείου με θύματα απλούς πολίτες.

 

Πλακώστε τους στις αγωγές, έχετε το δίκιο με το μέρος σας. Δεν τα κλέψαμε δουλέψαμε για να τα αποκτήσουμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

 

Αυτά προς το παρόν

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή για το συγκεκριμένο θέμα υπαρχει ήδη ανοιχτή συζήτηση το παρόν θα μεταφερθεί εκεί και κλειδώνεται προσωρινά .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.