Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΦΠΑ σε συγχρηματοδοτούμενα εργα ΕΣΠΑ


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Γεια σας.

 

Ειμαι καινουριος στο φορουμ σας αλλά αυτά που διαβάζω ενδιαφέρουν και εμένα άμεσα.

Πρόκειται να υπογράψω σύμβαση με το πανεπιστήμιο Κρήτης (Ερευνητικό πρόγραμμα Θαλής-ΕΣΠΑ) για 2η χρονιά. Πηγαίνοντας της συμβαση μου στην εφορία πέρσι μου έδωσαν απαλλαγή ΦΠΑ η οποία αναγράφεται ξεκάθαρα στην έναρξη που έκανα και έτσι για ένα χρόνο πληρώθηκα απαλλαγμένος απ τον ΦΠΑ. Φέτος μας λένε ότι άσχετα με την απαλλαγή θα πληρώνουμε όλοι ΦΠΑ. Θα πρέπει να αναγράφουμε στο τιμολόγιο ΦΠΑ 23% αλλιως δεν θα μας πληρώνουν. Έστω λοιπόν ότι θα πρέπει να πληρώνουμε ΦΠΑ. Όπως ανέφερε και οφίλος προηγουμένως δεν θα πρέέι αυτό να αντιστοιχει στην εθνική συμμετοχή; Έχουμε ζητήσει άπειρες φορες απ τον ΕΛΚΕ στην Κρήτη να μας στείλουν κάποιο χαρτί στο οποίο να αναγρέφονται τα ποσοστά χρηματοδότησης αλλά δεν το στέλνουν ποτέ. Δεν το έχουν δώσει ποτέ σε κανέναν (παρανόμως κατά την αποψή μου).

Ο Αλέξανδρος σε προηγούμενο ποστ εγραψε οτι η Εφορία μπορει να βγάλει ποσοστό εθνικής συμμετοχής βάσει της σύμβασης. Ισχύει όντως αυτό;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοηθεια σας και συγγνωμη αν σας κουρασα

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω βάση ποια διάταξης. Ξέρω μόνο πως οι μισές εφορίες το απαιτούν και οι άλλες μισές όχι!!!!! Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να πάτε στην εφορία που υπάγεστε και να πάρετε την όποια απάντηση εγγράφως. π.χ. Σε έργο που είχα με ΤΕΙ στην Κρήτη η εφορία εκεί δεν είχε ΦΠΑ αλλά η εφορία στα Γιάννενα επέμενε σύμφωνα με μια διάταξη την οποία για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν κοίταξα!!

 

 

Η άποψη της διευθύντριας στα Γιάννενα, και παρακαλώ μη γελάσετε, είναι πως η εφορίες στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη έχουν το ίδιο λογισμικό και γι' αυτό σε αυτούς τους νομούς οι εφορίες βγάζουν ΦΠΑ στην εθνική συμμετοχή!!!!

 

Τώρα όσο αφορά τη σύμβαση που ετοιμάζουν τα πανεπιστήμια είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν το ποσοστό της εθνικής και κοινοτικής συμμετοχής στο έργο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.