Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας σε ΚΕΘΕΥΟ


frosw

Recommended Posts

Αμα μας πείς τι είναι το ΚΕΘΕΥΟ και τι αφορά, μπορεί και να σου απαντησουμε ....

 

 

edit

Επίσης, καλό είναι να βάλεις στο προφίλ σου και την ειδικοτητα που εχεις

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ, αλλά βρε dib μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχουν τα παρακάτω που ζητούν, αφού η χρήση (από άποψη πυρασφάλειας τουλάχιστον) είναι "Εκπαιδευτήρια";

 

"(για την άδεια ίδρυσης) Πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την αρμόδια Υπηρεσία.
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για πρατήρια διανομής υγραερίου ή Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τους αποθηκευτικούς χώρους αυτών, καθώς και ξενοδοχειακά καταλύματα και αίθουσες συγκέντρωσης κοινού ή Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για βιομηχανικές - βιοτεχνικές επιχειρήσεις"
.

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν panos

 

Μετά απο 5-6 φορες που διάβασα αυτό που γράφεις με μπλέ χρώμα, άκρη δεν έβγαλα, εκτός της λογικής απαίτησης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας...

 

Πηγαίνοντας στο #3 που δίνεις το link, με πάει στο ΥΜΕ και στα δικαιολογητικά για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ΚΕΘΕΥΟ, ψάχνοντας και διαβάζοντας τα απαιτούμενα, το είδα πάλι γραμμένο κάτω απο το πιστοποιητικό πυρασφάλειας (για το συγκεκριμένο που ρωτάς), αλλα πάλι άκρη δεν έβγαζα και ούτε ''κόλαγε'' πουθενά με το όλο περιεχόμενο (πρατήρια υγρών καυσίμων,κλπ)...και φτάνοντας στο τέλος αυτών, είδα την αίτηση σε word...την ανοίγω και βλέπω οτι έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (που διάβασα στo site του ΥΜΕ), χωρίς όμως να αναφέρει την προαπαιτούμενη προυπηρεσία (με τα σχετικά που αναφέρει) και η όποία αίτηση αποτελεί το επίσημο έγγραφο της δ/νσης.

 

Μετά απο πολύ ώρα και πηγαίνοντας το ποντίκι κατα λάθος πάνω στο Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για πρατήρια διανομής υγραερίου ή Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τους αποθηκευτικούς χώρους αυτών, καθώς και ξενοδοχειακά καταλύματα και αίθουσες συγκέντρωσης κοινού ή Χορήγηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης πυρασφάλειας για βιομηχανικές - βιοτεχνικές επιχειρήσεις".

 

κάνω κλίκ και μου βγάζει τα δικαιολγητικά που απαιτούνται για να κάνεις τη μελέτη πυρασφάλειας, ανάλογα με το κτήριο που έχεις, που βρίσκεται, τι συστήματα απαιτούνται κλπ.

 

Δοκίμασε το και θα καταλάβεις...το μόνο που δεν κολλάει είναι η φράση Προαπαιτούμενη υπηρεσία  (τι εννοεί ο ποιητής ?)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 dib!!!

 

Μάααααλιστα..... Εννοείς αυτό εδώ http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/FullStory?sid=11026678&Tab=2 , όπου πατώντας σε μεταφέρει εδώ:

Υποθέτω ότι εννοεί, πως αν η χρήση "Εκπαιδευτήριο"  δεν καταλαμβάνει επιφάνεια μεγαλύτερη του 1/4 της συνολικής επιφάνειας του κτιρίου, του οποίου η κύρια χρήση είναι διαφορετική, τότε εξετάζεται ενταγμένη στην κύρια χρήση (παρ. 1.2.2. των γενικών διατάξεων του Π.Δ. 71/88 ΦΕΚ 32Α 17-02-1988).

 

Προαπαιτούμενη υπηρεσία -> Άλλη Δημόσια Υπηρεσία στην οποία θα πρέπει απαραιτήτως να ταλαιπωρηθείς πριν ταλαιπωρηθείς από τους ίδιους.

Πάλι καλά που δεν τους ξέφυγε κανένα <<προαπαιτούμενη προϋπηρεσία>>.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά επειδή είμαι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, κεθευο και κέντρου ΠΕΙ δε νομίζω πως χρειάζεται μελέτη πυρασφάλειας από μηχανικό αλλά μόνο μια απλή αίτηση στην Π.Υ., αυτοψία από αυτούς και τοποθέτηση των μέσων που θα υποδείξουν...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφε, αλλα όπως απαντάς μου δίνεις το δικαίωμα να σχηματίσω τη γνώμη οτι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, αν και βλέπω οτι είσαι μηχανολόγος + αεροναυπηγός

 

Αφού πιστεύεις οτι δεν απαιτείται μελέτη, πήγαινε απευθείας στη πυροσβεστική, κάνε την αίτηση να σου δώσουν το πιστοποιητικό.

 

Εμείς εδω θα είμαστε και μετά την απάντηση της πυροσβεστικής...να μας πείς τι σου απάντησαν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.