Μετάβαση στο περιεχόμενο

Π.Δ. 209/24-6-1998


Recommended Posts

Κύριοι καλησπέρα, δεν ειμαι μηχανικός αλλά δικηγόρος. Μπαίνω στο forum σας κάνοντας μια απέλπιδα και τελευταία προσπάθεια να βοηθήσω τον πελάτη μου για θέματα που άπτονται των δικών σας γνώσεων και ευελπιστώ οτι θα με βοηθήσετε. Λοιπόν, πελάτης μου αγόρασε έναν αγρό 3.200 τ.μ. το οποίο συνορεύει με τον επαρχιακό δρόμο. Σε γραπτό ερώτημα του οταν το αγόρασε προς την Δ./νση τεχνικών έργων - τμήμα συγκοινωνιακών έργων ζητούσε να του ορίσει το όριο της απαλλοτρίωσης της επαρχιακής οδού έμπροσθεν του ακινήτου του για να μπορέσει να το φράξει. Η απάντηση της υπηρεσίας ήταν η εξής : απο τα στοιχεία του Κτηματολογικού διαγράμματος του έτους 1939 που έχουμε στην υπηρεσία μας, φαίνεται κατάληψη έκτασης 60 μ. πλάτους περίπου, απαλλοτριωθήσας για την κατασκευή του δεξιού αντιπλημμυρικού αναχώματος του ποταμού .... στη θέση που αναφέρεστε. Στη θέση αυτή περιλαμβάνεται το ανάχωμα μετά του παραμπλεύρως αυτού δρόμου και του συνεχόμενου αύλακα. Απο το μεταγενέστερο τοπογραφικό - κτηματολογικό διάγραμμα του έτους 1957, προκύπτει οτι το πλάτος του δρόμου και του συνεχόμενου αύλακα στη θέση αυτή, έφθανε τότε τα 17,00 μ. , περίπου, εκ των οποίων τα 5 μέτρα καταλάμβανε ο δρόμος και τα 12 μ ο αύλακας. Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να προβείτε στον καθορισμό του ορίου απαλλοτρίωσης της έκτασης του αναχώματος προς την πλευρά της ιδιοκτησίας, τα δε παραπάνω στοιχεία είναι στη διάθεση σας. ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.           Ο πελάτης μου άφησε αυτή την έκταση (17 μ.) και έφραξε το ακίνητο του. Μετα απο λίγους μήνες έρχεται η υπηρεσία, του ρίχνει ένα γερό πρόστιμο και του λέει :

οτι απο τοπογραφικό - κτηματολογικό διάγραμμα του 1957 που υπάρχει στην υπηρεσία μας προκύπτει οτι το πλάτος τυ δρόμου και του συνεχόμενου αύλακα στη θέση αυτή έφθανε τότε τα 17,00 τ.μ. Αριστερά του δρόμου όπου βρίσκεται η ιδιοκτησία σας δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση απο την υπηρεσία μας και ως όριο του δρόμου θεωρείται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος,ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 του Π.Δ. 209/24.6.1998. Βασει των ανωτέρω και ύστερα απο αυτοψία, διαπιστώθηκε οτι η περίφραξη που κατασκευάσατε βρίσκεται εντός του ορίου κατάληψης του επαρχιακού δρόμου και ε απόσταση 1,20 μ. απο τον πόδα του πρανούς του επιχώματος (οριο του δρόμου). Προσπαθώ λοιπόν να βρώ μια λύση μιας και ο ανθρωπος εκτός απο το πρόστιμο, ουσιαστικά χάνει τμήμα της ιδιοκτησίας που αγόρασε. Να σημειώσω οτι το πρανές στις όμορες ιδιοκτησίες δεν είναι το ίδιο. Ας πουμε στην αριστερά είναι λιγότερο, ενώ ο κύριος της δεξιάς έχει δέντρα πιο πάνω απο την περίφραξη του πελάτη μου. Επίσης πρανές στο ακίνητο μου δεν υπάρχει μιας και έχει μπαζωθεί. Το μόνο που υπάρχει είναι ενα παλαιό φρεάτιο το οποίο είναι βουλομένο και κατεστραμένο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι που μπορεί να με βοηθήσει ; Ομολογώ οτι δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως το ΠΔ. . Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι , ένα σχέδιο θα βόηθαγε πολύ . Αρκεί και σκαρίφημα .

Ωστόσω , αν κατάλαβα καλά , η ίδια υπηρεσία έπραξε διαφορετικά από το (1ο) έγγραφό-της ;

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς... η ίδια υπηρεσία έπραξε διαφορετικά απο το 1ο έγγραφο της !.  εκεί είναι που έχω τρελαθεί και προσπαθώ να βοηθήσω τον πελάτη μου, γιατί ξόδεψε αρκετά χρήματα για την περίφραξη !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.