Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΣΠΑΙΤΕ: ισοδυναμία τίτλου σπουδών...


Recommended Posts

γεια σας, σε 2 μηνες θα φοιτησω στην ΑΣΠΑΙΤΕ στο τμημα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ , απο οτι ξερω στην συγκεκριμενη σχολη αμα φοιτησης ενα χρονο περισσοτερο περνεις τον τιτλο του ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ισοτιμο με αυτου του αποφοιτου Τ.Ε.Ι θα ηθελα να ρωτησω αν στην ΑΣΠΑΙΤΕ τρεχει καποιο ειδικο προγραμμα μεταπτυχιακου που να δινει το δικαιωμα στους φοιτητες να παρομοιοσουν τα επαγγελματικα δικαιωματα τους με αυτα του πολυτεχνειου(ηλεκτρολογων μηχανικων Α.Ε.Ι)

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνοται αυτά τα πράγματα που λές. Οσον αφορά την εξίσωση με πολυτεχνείο όσα μεταπτυχιακά και αν κάνεις ακόμη και από ΤΕΙ να είσαι. Μετράει ο βασικός τίτλος σπουδών και μόνο.

Για το πρώτο σκέλος, εξίσωση με ΤΕΙ δεν το γνωρίζω....

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε όλες τις σχολές της ΑΣΠΑΙΤΕ δηλαδή ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, δομικών έργων, έργων υποδομής.

 

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο οπότε όταν αποφοιτήσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα. 

Έχω την εντύπωση ότι αυτός ο επιπλέον χρόνος γίνεται στο αντίστοιχη τμήμα ως μετεκπαίδευση, αλλά δε είμαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Μα τι εννοεις; έτσι κι αλλιως ισοδύναμο με ΤΕΙ δεν είναι το πτυχείο της; (ως τεχνολόγος γιατί ως εκπαιδευτικός ειναι πέ) χάνω κάτι;

 

mobile T4

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μα τι εννοεις; έτσι κι αλλιως ισοδύναμο με ΤΕΙ δεν είναι το πτυχείο της; (ως τεχνολόγος γιατί ως εκπαιδευτικός ειναι πέ) χάνω κάτι; mobile T4

 

Όχι, οι απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έχουν τα δικαιώματα των αντίστοιχων τεχνολόγων.

Link to comment
Share on other sites

στην ΑΣΠΑΙΤΕ με 4 χρονια σπουδες αποκτας τον τιτλο του εκπαιδευτικου ηλεκτρολογιας αμα θελεις μπορεις να καθισεις και εναν ακομα περισσοτερο χρονο για να αποκτησεις τον τιτλο του ηλεκτρολογου ισοτιμου με αυτου του Τ.Ε.Ι η αμα θελεις μπορεις να φοιτησης σε ενα Τ.Ε.Ι ηλεκτρολογιας. ανοιξα αυτο το τοπικ γιατι ακουσα οτι μπορεις  να διαθεσεις εναν ακομα περισσοτερο χρονο(5+1) στην ΑΣΠΑΙΤΕ για να αναβαθμισεις τα επαγγελματικα σου δικαιωματα(αν καταλαβα σωστα).αυτη ειναι και η βασικη ερωτηση μου,συγνωμη αν δεν εγινα κατανοητος απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

Με τη τωρινή κατάσταση δεν είναι εφικτό να αποκτήσεις δικαιώματα ηλεκτρολόγου ΑΕΙ εντός Ελλάδος ούτε μέσω κάποιου ελληνικού είτε ξένου προγράμματος. (παρά μόνο κατατακτήριες σε σχολή ΗΜΜΥ).

 

Παρόλο αυτά αν σε ενδιαφέρει να ξέρεις ότι με τα δικαιώματα του τεχνολόγου έχεις πλήρη δικαιώματα ηλεκτρολόγου στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Είμαι πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. απο την ΣΕΛΕΤΕ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει αν έχουμε δικαίωμα υπογραφής σε έγκριση εργασιών μικρης κλίμακας "για χρωματισμούς όψεων με χρήση ικριωμάτων σε πολυκατοικία 9 ορόφων", γιατι στην πολεοδομία που είπαν ότι έχουμε δικαίωμα έως τους τρεις ορόφους και αυτό υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν ήταν και σίγουροι!. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά; Που μπορώ να βρώ τα δικαιώματά μου ως μηχανικός Τ.Ε. απο την ΣΕΛΕΤΕ (ΑΣΠΑΙΤΕ) πλέον?

 

Link to comment
Share on other sites

Οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ συμπληρώνοντας τα 4 χρόνια σπουδών της σχολής έχουνε πτυχίο παιδαγωγού τεχνικών επαγγελμάτων.Με τον 1 χρόνο επιπλέον αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του αντίστοιχου Μηχανικού Τ.Ε.Για τα δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στην γραμματεία της σχολής σας είτε στο γραφείο της ΕΕΤΕΜ της περιοχής σας

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πλέον όλα τα προγράμματα σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι 5ετούς φοίτησης και τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ χορηγούν μόνο διπλό πτυχίο (τύπου major-minor της αλλοδαπής).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.