Jump to content

project.breeze

Core Members
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by project.breeze

 1. Εντελώς εκτός θέματος και με επιχειρηματολογία σοβαρότητας αντίστοιχης με παράσταση του Σεφερλή στο δελφινάριο. Εάν είσαι ήδη επαγγελματίας και όχι εν ενεργεία φοιτητής είσαι παντελώς αδικαιολόγητος.
 2. Εγώ θα σχολιάσω μόνο κάτι που είδα μερικές σελίδες πιο πίσω και μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είπε ένας συνάδελφος διπλωματούχος ότι θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ως νοοτροπία εν έτει 2019 τόσο πίσω που δεν θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων την συναφή εμπειρία; Αυτό κύριε συνάδελφε εσείς το εκλαμβάνετε ως μισαλλοδοξία; Και σας φαίνεται όμως φυσιολογικό ο ναυπηγός να υπογράφει Η/Μ, ο ΜΠΔ να υπογράφει Η/Μ, ο ΠΜ να υπογράφει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά; Γεννηθήκαμε και γαλουχηθήκαμε σε έναν στραβό γυαλό και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εμείς (οι "πρωην" ΤΕ) στραβά αρμενίζουμε; Λυπάμαι συνάδελφε αλλά αν κοιτούσες πέρα από εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες θα έβλεπες ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αδικούνται κατάφωρα από μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Το ότι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποδεχτούμε κιόλας. Ο κόσμος γύρω μας τρέχει με 1000 κι εμείς τσαλαβουτάμε στις λάσπες.
 3. Ο διαχωρισμός αυτός όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Έξω οπουδήποτε πας είσαι πολιτικός μηχανικός, χωρίς ΠΕ, χωρίς ΤΕ, χωρίς ναι μεν αλλά. Έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με έναν που τελείωσε πολιτικός μηχανικός σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Τα ΤΕΙ ανήκουν στην βαθμίδα 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF - European Qualifications Framework) όπως όλα τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη.
 4. Μπορείς να εργαστείς κανονικά σαν να είχες τελειώσει οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ευρώπης
 5. Τί λόγο ακριβώς θέλεις να σου δώσω; Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα στην ζωή και ούτε ξέρεις τί προβλήματα μπορεί να υπήρχαν και να μην κατάφερε να γίνει πατέρας νωρίτερα. Αλλά ακόμα και αν διάλεξε να γίνει πατέρας τώρα είναι απόφαση δική του και της συζύγου του και δεν μας πέφτει λόγος. Άνθρωποι πάντα θα φεύγουν νωρίς, είτε από καρδιά, είτε από καρκίνο, είτε από τροχαία δυστυχήματα ( τα οποία παρεπιπτόντως "θερίζουν" στην ιδανική, βιολογικά, ηλικία τεκνοποίησης 20-40).
 6. Εσύ είσαι το μέτρο σύγκρισης λοιπόν και όλα πρέπει με βάση τα δικά σου δεδομένα να τα κρίνουμε. Είσαι το baseline δηλαδή της όλης φάσης.
 7. Εάν κατασκευάσω το σπίτι και το ενοικιάσω σε οικογένεια κιρκινεζιών θα έχω πρόβλημα; Θα υποχρεούται το κιρκινέζι να πληρώνει ενοίκιο;
 8. Δεν βρήκα χρόνο ακόμα να πεταχτώ στην πολεοδομία να το διευκρινήσω αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει παράταση η ισχύουσα άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 19'. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξω. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να σου λένε:"Κύριε το οικόπεδό σας που νόμιμα αγοράσατε με αίμα και ιδρώτα γίνεται Natura και πλέον είναι άχρηστο". Τί να πω... 1η φορά το αντιμετωπίζω και μου φαίνεται πολύ αστείο, για γέλια και για κλάματα.
 9. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. Έχω έναν λαχανόκηπο 2500m2 στον οποίο είχε εκδοθεί άδεια για ανέγερση μονοκατοικίας 200m2 το 2009. Λόγω των οικονομικών συγκυριών η κατασκευή της μονοκατοικίας δεν ξεκίνησε ποτέ και η άδεια έληξε το 2013. Μόλις χτες έμαθα ότι η περιοχή κηρύχθηκε Natura και είναι πλέον υγροβιότοπος για την αναπαραγωγή του κιρκινεζιού(!!!). Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Έχω από το πρωί γελάω με την κατάσταση αυτή που έμπλεξα.
 10. Καλό VFM το Acer αυτό. Εγώ το μόνο που θα έκανα θα ήταν σε 2ο χρόνο να προσθέσω άλλα 4gb ram για να μπορώ να κάνω Multitasking χωρίς να έχω περίεργα κολλήματα. Καλοδούλευτο!
 11. Ακριβώς γι'αυτό τον λόγο έγραψα αυτο που έγραψα. Είναι άλλο κάποιος να κάνει μία απλή ερώτηση και άλλο να ανεβάζει τα σχέδια περιμένοντας από όλους εμάς να "κρίνουμε" ή να παρακάμψουμε την δουλειά του συναδέλφου. Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο.
 12. Με όλη την καλή διάθεση, θα στέλνατε τις ακτινογραφίες και τις αιματολογικές σας σε forum γιατρών περιμένοντας να πάρετε σοβαρή απάντηση;
 13. Τα ΤΕΙ ανωτατοποιήθηκαν το 2001 καθώς μέχρι τότε ήταν αδιευκρίνιστης βαθμίδας, δεν είναι κάτι καινούργιο δηλαδή.
 14. Μετάφραση: "Ψάχνουμε μα...ες και είναι όλο και πιο δύσκολο να βρούμε"
 15. BAS σε έχω συμπαθήσει πολύ μέσα από το forum και για τις απόψεις που κατά καιρό εκφράζεις αλλά και για τον πράο και ήρεμο τρόπο που αντιμετώπισες αρκετά φλέγοντα ζητήματα. Νομίζω όμως, ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την σοβαρότητα της κατάστασης που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Το άρθρο που παραθέτεις μας λέει λίγο πολύ ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά το πόσο πολύ τελικά θα ανέβει. Υπάρχουν προσομοιώσεις που δείχνουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις ζωές μας η άνοδος της θερμοκρασίας έστω και 1 βαθμού κελσίου και αυτές είναι τρομακτικές τόσο όσο αφορά τον άνθρωπο αλλά ακόμα περισσότερο την χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη. Άλλωστε όλοι μας το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.
 16. Δεν είναι ανταγωνισμός ακριβώς γιατί κοστίζει 330 ευρώ στην Ελλάδα έναντι λιγότερων των 200 ευρώ που κοστίζει το Ulefone. Επίσης το Ulefone έχει και αρκετά καλύτερα χαρακτηριστικά. Γενικά τα Cat είναι υπερτιμημένα λόγω ονόματος.
 17. Για hardcore καταστάσεις υπάρχει και αυτό με IP68 και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
 18. Καταρχήν, υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών; (Όλα τα στοιχεία που πολύ σωστά ο συνάδερφος Ήρωνας αναφέρει παραπάνω είναι βασικά στοιχεία στην σύνταξη μιας μελέτης θερμικών απωλείών). Εάν όχι, τότε με ποιό κριτήριο έγινε η επιλογή των σωμάτων; Έχετε υπόψιν σας ότι η απόδοση των σωμάτων μεταβάλλεται με την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού. Την θερμοκρασία εξόδου του νερού από τον λέβητα ποιός την επέλεξε;
 19. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που μας ψεκάζουν;
 20. Για πήγαινε πες στον πελάτη ότι το λεβητάκι του θα πρέπει να μπει στην κουζίνα γιατί είναι εσωτερικού χώρου να δούμε τί θα σου πει. Όταν όμως πιάσουν τα κρύα φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους.
 21. Νομίζω πως το πρόβλημα έγκειται στην εφαρμογή των ορίων και στην δίωξη όσων τα ξεπερνούν. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν το όριο είναι είναι στα 100, στα 130 ή στα 250 αν δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιτηρεί και να τιμωρεί τους παραβάτες. Μην στεκόμαστε στο τυπικό του θέματος αλλά στο ουσιαστικό. Εμένα η ταχύτητα ταξιδίου μου είναι πάντα στα 140-150km/h (ένδειξη κοντερ) που πραγματικά είναι 130-140km/h. Αυτή ήταν και αυτή θα είναι είτε το όριο είναι στα 130 είτε στα 150. Αυτός όμως που πάει με 200 εάν γνωρίζει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα χάσει το δίπλωμά του ή θα φάει ένα γερό πρόστιμο που θα βρίσκεται σε 4ψήφια επίπεδα θα αλλάξει νοοτροπία.
 22. Η ταχύτητα δεν σκοτώνει όπως μερικοί νομίζετε. Αν ήταν έτσι, η Γερμανία με τις Autobahn θα ήταν εκατόμβη νεκρών σε αυτοκινητιστικά. Αυτό που σκοτώνει είναι η έλλειψη παιδείας που συνεπάγεται παραβιάσεις φωτεινών σηματοδοτών, προτεραιότητας, στοπ και γενικότερα "μαγκιάς" και επίδειξης.Έλλειψη αυτογνωσίας σε σχέση με τις δυνατότητές μας, έλλειψη σεβασμού στον απέναντι, έλλειψη κουλτούρας που αφορά στην σωστή συντήρηση των οχημάτων και ωχαδερφισμός. Λες και τώρα που ήταν χαμηλότερο το όριο δεν έτρεχε ο κόσμος (κι εγώ μαζί). Προσπαθήστε να πάτε με 120 στην ευθεία έξω από την Κατερίνη ή στον δρόμο από τον Αλμυρό ως την Λάρισα. Τέτοια γελοία όρια καλό είναι να αλλάζουνε. Το 150 είναι μία πολύ καλή ταχύτητα ταξιδίου και ασφαλής για ένα σύγχρονο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο στην Ε.Ο όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί.
 23. Κατέβασε το Shpock στο κινητό και θα με θυμηθείς. Μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις καινούργια έπιπλα, δεν έχει κανένα νόημα απολύτως. Καλή αρχή και κάθε επιτυχία σου εύχομαι!
 24. Κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει κατηγορηματικά χωρίς περισσότερα στοιχεία. Το τί είδους Α.Θ θα χρειαστείτε έχει να κάνει με τα εγκατεστημένα σώματα και ειδικότερα με το τί θερμοκρασίες προσαγωγής και επιστροφής λειτουργούν. Εάν γνωρίζετε τις θερμικές απώλειες του κάθε χώρου και τις αποδόσεις του κάθε σώματος ανάλογα με τις θερμοκρασίες προσαγωγής μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε ποιά αντλία θερμότητας είναι κατάλληλη για εσάς. Καλό θα ήταν να εξετάσετε και την λύση του φυσικού αερίου εάν έχετε πρόσβαση στο δίκτυο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.