Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

project.breeze

Core Members
  • Περιεχόμενα

    435
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

Everything posted by project.breeze

  1. Εντελώς εκτός θέματος και με επιχειρηματολογία σοβαρότητας αντίστοιχης με παράσταση του Σεφερλή στο δελφινάριο. Εάν είσαι ήδη επαγγελματίας και όχι εν ενεργεία φοιτητής είσαι παντελώς αδικαιολόγητος.
  2. Εγώ θα σχολιάσω μόνο κάτι που είδα μερικές σελίδες πιο πίσω και μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είπε ένας συνάδελφος διπλωματούχος ότι θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ως νοοτροπία εν έτει 2019 τόσο πίσω που δεν θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων την συναφή εμπειρία; Αυτό κύριε συνάδελφε εσείς το εκλαμβάνετε ως μισαλλοδοξία; Και σας φαίνεται όμως φυσιολογικό ο ναυπηγός να υπογράφει Η/Μ, ο ΜΠΔ να υπογράφει Η/Μ, ο ΠΜ να υπογράφει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά; Γεννηθήκαμε και γαλουχηθήκαμε σε έναν στραβό γυαλό και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εμείς (οι "πρωην" ΤΕ) στραβά αρμενίζουμε; Λυπάμαι συνάδελφε αλλά αν κοιτούσες πέρα από εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες θα έβλεπες ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αδικούνται κατάφωρα από μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Το ότι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποδεχτούμε κιόλας. Ο κόσμος γύρω μας τρέχει με 1000 κι εμείς τσαλαβουτάμε στις λάσπες.
  3. Ο διαχωρισμός αυτός όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Έξω οπουδήποτε πας είσαι πολιτικός μηχανικός, χωρίς ΠΕ, χωρίς ΤΕ, χωρίς ναι μεν αλλά. Έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με έναν που τελείωσε πολιτικός μηχανικός σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Τα ΤΕΙ ανήκουν στην βαθμίδα 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF - European Qualifications Framework) όπως όλα τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη.
  4. Μπορείς να εργαστείς κανονικά σαν να είχες τελειώσει οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ευρώπης
  5. Τί λόγο ακριβώς θέλεις να σου δώσω; Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα στην ζωή και ούτε ξέρεις τί προβλήματα μπορεί να υπήρχαν και να μην κατάφερε να γίνει πατέρας νωρίτερα. Αλλά ακόμα και αν διάλεξε να γίνει πατέρας τώρα είναι απόφαση δική του και της συζύγου του και δεν μας πέφτει λόγος. Άνθρωποι πάντα θα φεύγουν νωρίς, είτε από καρδιά, είτε από καρκίνο, είτε από τροχαία δυστυχήματα ( τα οποία παρεπιπτόντως "θερίζουν" στην ιδανική, βιολογικά, ηλικία τεκνοποίησης 20-40).
  6. Εσύ είσαι το μέτρο σύγκρισης λοιπόν και όλα πρέπει με βάση τα δικά σου δεδομένα να τα κρίνουμε. Είσαι το baseline δηλαδή της όλης φάσης.
  7. Εάν κατασκευάσω το σπίτι και το ενοικιάσω σε οικογένεια κιρκινεζιών θα έχω πρόβλημα; Θα υποχρεούται το κιρκινέζι να πληρώνει ενοίκιο;
  8. Δεν βρήκα χρόνο ακόμα να πεταχτώ στην πολεοδομία να το διευκρινήσω αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει παράταση η ισχύουσα άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 19'. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξω. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να σου λένε:"Κύριε το οικόπεδό σας που νόμιμα αγοράσατε με αίμα και ιδρώτα γίνεται Natura και πλέον είναι άχρηστο". Τί να πω... 1η φορά το αντιμετωπίζω και μου φαίνεται πολύ αστείο, για γέλια και για κλάματα.
  9. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. Έχω έναν λαχανόκηπο 2500m2 στον οποίο είχε εκδοθεί άδεια για ανέγερση μονοκατοικίας 200m2 το 2009. Λόγω των οικονομικών συγκυριών η κατασκευή της μονοκατοικίας δεν ξεκίνησε ποτέ και η άδεια έληξε το 2013. Μόλις χτες έμαθα ότι η περιοχή κηρύχθηκε Natura και είναι πλέον υγροβιότοπος για την αναπαραγωγή του κιρκινεζιού(!!!). Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Έχω από το πρωί γελάω με την κατάσταση αυτή που έμπλεξα.
  10. Καλό VFM το Acer αυτό. Εγώ το μόνο που θα έκανα θα ήταν σε 2ο χρόνο να προσθέσω άλλα 4gb ram για να μπορώ να κάνω Multitasking χωρίς να έχω περίεργα κολλήματα. Καλοδούλευτο!
  11. Ακριβώς γι'αυτό τον λόγο έγραψα αυτο που έγραψα. Είναι άλλο κάποιος να κάνει μία απλή ερώτηση και άλλο να ανεβάζει τα σχέδια περιμένοντας από όλους εμάς να "κρίνουμε" ή να παρακάμψουμε την δουλειά του συναδέλφου. Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο.
  12. Με όλη την καλή διάθεση, θα στέλνατε τις ακτινογραφίες και τις αιματολογικές σας σε forum γιατρών περιμένοντας να πάρετε σοβαρή απάντηση;
  13. Τα ΤΕΙ ανωτατοποιήθηκαν το 2001 καθώς μέχρι τότε ήταν αδιευκρίνιστης βαθμίδας, δεν είναι κάτι καινούργιο δηλαδή.
  14. BAS σε έχω συμπαθήσει πολύ μέσα από το forum και για τις απόψεις που κατά καιρό εκφράζεις αλλά και για τον πράο και ήρεμο τρόπο που αντιμετώπισες αρκετά φλέγοντα ζητήματα. Νομίζω όμως, ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την σοβαρότητα της κατάστασης που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή. Το άρθρο που παραθέτεις μας λέει λίγο πολύ ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά το πόσο πολύ τελικά θα ανέβει. Υπάρχουν προσομοιώσεις που δείχνουν τις επιπτώσεις που θα έχει στις ζωές μας η άνοδος της θερμοκρασίας έστω και 1 βαθμού κελσίου και αυτές είναι τρομακτικές τόσο όσο αφορά τον άνθρωπο αλλά ακόμα περισσότερο την χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη. Άλλωστε όλοι μας το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.
  15. Την ώρα που διάβαζα αυτές τις γραμμές ένιωσα κάτι να με ενοχλεί στην τσέπη, έστρεψα το βλέμμα μου προς τα κάτω και είδα μια μαλαστούπα μέσα στα γράσσα να προεξέχει από την τσέπη της βρώμικης πλέον φόρμας εργασίας μου. Κοιτάω την ταυτότητά μου και τί να δω; Άγγελος Κρεούζης...
  16. Δεν είναι ανταγωνισμός ακριβώς γιατί κοστίζει 330 ευρώ στην Ελλάδα έναντι λιγότερων των 200 ευρώ που κοστίζει το Ulefone. Επίσης το Ulefone έχει και αρκετά καλύτερα χαρακτηριστικά. Γενικά τα Cat είναι υπερτιμημένα λόγω ονόματος.
  17. Για hardcore καταστάσεις υπάρχει και αυτό με IP68 και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
  18. 1. Μην κοιτάτε το πόσοι μπαίνουν, κοιτάξτε το πόσοι βγαίνουν και ποιοί (Βάσει των στοιχείων της ΑΔΙΠ μόλις το 30% αποφοιτά από τα τμήματα μηχανικών, οι υπόλοιποι τα παρατάνε γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν). 2. Κάποιος που τελείωσε ένα Πολυτεχνείο πριν 15 χρόνια και δεν έχει ασκήσει ποτέ το επάγγελμα αύριο μπορέι να πάει και να υπογράψει το οτιδήποτε ενώ ένας απόφοιτος ΤΕΙ που μπορεί να έχει εργαστεί αυτά τα 15 χρόνια στα μεγαλύτερα έργα στον κόσμο δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει σχεδόν τίποτα. 3 Τα ακαδημαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα επαγγελματικά, οι απόφοιτοι Πολυτεχνείων μπορούν να κάνουν κατευθείαν διδακτορικό ενώ των ΤΕΙ όχι. Επίσης το πτυχίο θεωρείται Master και όχι Bachelor όπως των ΤΕΙ. 4. Η συντριπτική πλειψοψηφία των σχολών μηχανικών είναι 4 έτη και όχι 5, τί πιστεύεις ότι θα πρέπει να ισχύσει για κάποιον που ήρθε στην Ελλάδα με 4ετές πτυχίο μηχανικού από το ΜΙΤ, το Caltech το Imperial ή οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο που προσφερεί πτυχίο 4ετών σπουδών με βαρύ όνομα ή μη; Θα πρέπει να έχει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τον απόιφοιτο του Πολυτεχνείου; 5. Πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να αιτιολογήσει το πώς είναι δυνατόν ένας απόφοιτος ΤΕΙ να εργάζεται ως μηχανικός ισότιμα με οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς "μειωμένα" δικαιώματα και όχι στην ίδια του την χώρα;
  19. Κόντρα σε κάθε διεθνή πρακτική; Κόντρα και στην συνθήκη της Μπολώνια;
  20. Καταρχήν, υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών; (Όλα τα στοιχεία που πολύ σωστά ο συνάδερφος Ήρωνας αναφέρει παραπάνω είναι βασικά στοιχεία στην σύνταξη μιας μελέτης θερμικών απωλείών). Εάν όχι, τότε με ποιό κριτήριο έγινε η επιλογή των σωμάτων; Έχετε υπόψιν σας ότι η απόδοση των σωμάτων μεταβάλλεται με την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού. Την θερμοκρασία εξόδου του νερού από τον λέβητα ποιός την επέλεξε;
  21. Για πήγαινε πες στον πελάτη ότι το λεβητάκι του θα πρέπει να μπει στην κουζίνα γιατί είναι εσωτερικού χώρου να δούμε τί θα σου πει. Όταν όμως πιάσουν τα κρύα φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους.
  22. Νομίζω πως το πρόβλημα έγκειται στην εφαρμογή των ορίων και στην δίωξη όσων τα ξεπερνούν. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν το όριο είναι είναι στα 100, στα 130 ή στα 250 αν δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιτηρεί και να τιμωρεί τους παραβάτες. Μην στεκόμαστε στο τυπικό του θέματος αλλά στο ουσιαστικό. Εμένα η ταχύτητα ταξιδίου μου είναι πάντα στα 140-150km/h (ένδειξη κοντερ) που πραγματικά είναι 130-140km/h. Αυτή ήταν και αυτή θα είναι είτε το όριο είναι στα 130 είτε στα 150. Αυτός όμως που πάει με 200 εάν γνωρίζει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα χάσει το δίπλωμά του ή θα φάει ένα γερό πρόστιμο που θα βρίσκεται σε 4ψήφια επίπεδα θα αλλάξει νοοτροπία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.