Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεωρητικό σύστημα θέρμανσης


nzerman

Recommended Posts

Παραθέτω

4.1.2 τελευταίο εδάφιο:
Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτήριο δεν διαθέτει σύστημα θέρμανσης, τότε θεωρείται ότι θερμαίνεται όπως το κτήριο αναφοράς, με λέβητα θερμού νερού με καυστήρα πετρελαίου σε λειτουργία υψηλής θερμοκρασίας (90 έως 70oC) και θερμική απόδοση 93,5%. Αντίστοιχα, όταν το εξεταζόμενο κτήριο διαθέτει συστήματα θέρμανσης, τα οποία καλύπτουν τμήμα του κτηρίου ή της θερμικής ζώνης (
δηλαδή δεν ικανοποιούνται οι συνθήκες θερμικής άνεσης, παράγραφος 2.4), τότε θεωρείται ότι το υπόλοιπο μη θερμαινόμενο τμήμα θερμαίνεται όπως το κτήριο αναφοράς, με λέβητα θερμού νερού με καυστήρα πετρελαίου σε λειτουργία υψηλής θερμοκρασίας (90 έως 70oC) και θερμική απόδοση 93,5%.

 

Στα σεμινάρια επικράτησε η άποψη πως συγκρίνουμε το Pgen με την ισχύ του συστήματος θέρμανσης και αν είναι μεγαλύτερο να συμπληρώνουμε την διαφορά με το θεωρητικό σύστημα.

 

Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι από πού προκύπτει;

 

Σ’ αυτή την περίπτωση (μικτό σύστημα πραγματικό και θεωρητικό). Τι καταχωρείται στο δίκτυο διανομής και τις τ.μ. ;

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ το πάω με τους χώρους

σάμπως αν δεις 2 σώματα σε έναν χώρο 40 τ.μ. μπορείς να καταλάβεις αν επαρκούν ή όχι ;;;

 

όσον αφορά στο 2ο, στην ΤΟΤΕΕ λέει ότι ως β.α. για το δίκτυο παίρνεις τον χαμηλότερο, δηλαδή αν έχεις ένα συστημα με 95% και άλλο ένα με 92%, παίρνεις το 92%

τις τ.μ. προσωπικά τις σταθμίζω βάσει του βαθμού κάλυψης

Link to comment
Share on other sites

Όπως είχε γράψει κάποτε και ο zxgr "και μια φέτα akan να δω σε ένα χώρο, θεωρώ πως θερμαίνεται επαρκώς".

Τέλος πάντων, ο τύπος υπολογισμού του Pgen είναι μπακάλικος και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης ενός κτιρίου.

Άλλο να έχω στα χέρια μου τεύχος υπολογισμού θερμικών απωλειών και μελέτη θέρμανσης η οποία όμως, όσον αφορά την εγκατάσταση θέρμανσης και μόνο (όχι το κτιριακό κέλυφος), δεν ακολουθήθηκε και τοποθετήθηκε μικρότερος λέβητας. Τότε θα έπαιρνα την Pgen από εκεί και θα την συνέκρινα με την εγκατεστημένη (μικρότερη) Pm. Τότε θα μπορούσα να προσθέσω και θεωρητικό σύστημα.

Αν όμως τέτοια μελέτη δεν υπάρχει ή αν στο κτίριο υπάρχουν κάθε λογής αυθαιρεσίες, τότε θεωρώ πως με το υπάρχον σύστημα "ικανοποιούνται οι συνθήκες θερμικής άνεσης". Άλλωστε, αν δεν ικανοποιούνταν, στα τόσα χρόνια οι ένοικοί του κάτι θα είχαν κάνει, σε κάποια επέμβαση θα είχαν προχωρήσει, έτσι ώστε να τις ικανοποιήσουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Άλλωστε, αν δεν ικανοποιούνταν, στα τόσα χρόνια οι ένοικοί του κάτι θα είχαν κάνει, σε κάποια επέμβαση θα είχαν προχωρήσει, έτσι ώστε να τις ικανοποιήσουν.

:mrgreen: Μη το λες... «Έχουμε» δει πολλά.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.