Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθος στη σφραγίδα - Αλλαγή?


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στο φόρουμ και έχω ένα πρόβλημα: Έκανα έναρξη πριν λίγο καιρό και είπα να μην πάω σε λογιστή και πήρα κάποιες... πρωτοβουλίες! Έκανα λοιπόν σφραγίδα που είδα από άλλους μηχανικούς φίλους μου. Ξέχασα όμως ότι αυτοί είναι στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και όχι στον ΟΑΕΕ που πήγα εγώ (επειδή έπρεπε να πληρωθώ αμέσως μετά το πτυχίο και δεν προλάβαινα τις εξετάσεις κτλ). Η σφραγίδα μου λοιπόν λέει "Ηλεκτρολόγος Μηχανικος και Μηχανικός Η/Υ". Έτσι κι αλλιώς έργα μηχανικού δεν θέλω να κάνω, η δουλειά είναι έρευνα αλλά πως θα γίνει να αλλάξω σφραγίδα; Το κακό είναι ότι έχω σφραγίσει και όλο το θεωρημένο μπλοκ αποδείξεων.

 

Γνωρίζει κανείς τί πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Για να φτιάξεις σφραγίδα δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη διαδικασία, απλώς πας σε ένα βιβλιοπωλείο και ζητάς να σου φτιάξει μια σφραγίδα όπως την θες εσύ.

Είσαι σίγουρος όμως ότι πρέπει να φτιάξεις άλλη? Οι σφραγίδες αναγράφουν ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση έδρας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΔΟΥ. Δεν έχει σχέση αν είσαι στο ΤΣΜΕΔΕ ή στον ΟΑΕΕ ή αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είμαι σίγουρος και αυτό είναι το πρώτο σκέλος της ερώτησης! Παρόλο που έχω δίπλωμα μηχανικού το επάγγελμά μου τώρα δεν είναι μηχανικός. Είναι ερευνητής Η/Υ! Θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι προγραμματιστής. Και με δεδομένο ότι δεν έχω γραφτεί στο ΤΕΕ άρα δεν έχω ούτε δικαιώματα ρωτάω μήπως δεν μπορώ να βάλω μηχανικός στην σφραγίδα και κυρίως στην απόδειξη και υπάρξει πρόβλημα στο τέλος.

Για παράδειγμα ήρθε ο ΟΑΕΕ τώρα για να πληρώσω και γράφει "Ονομα" - "Υπηρεσίες έρευνας Η/Υ". Δεν αποκλείω να τρελαίνομαι τσαμπα και να μην έχει σχέση η σφραγίδα με τόσο λεπτομέρεια αλλά το ξέρει κάποιος αυτό;

Επίσης το ξέρω ότι ηξ σφραγίδα αλλάζει εύκολα, έτσι κι αλλιώς εγώ έβγαλα την πρηγούμενη, αλλά αλλάζει τόσο εύκολα το θεωρημένο block αποδείξεων που με βάλαν να το σφραγίσω ολόκληρο στην εφορία;

Edited by xultimatex
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω άδικα πανιβάλλεσαι. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο ερευνητής Η/Υ αλλά σίγουρα δεν ακούγεται άσχετο με το αντικείμενο των σπουδών σου (ΗΜΜΥ). Θέλω να πω ότι πχ εγώ που είμαι πολ. μηχ. αν αύριο πιάσω δουλειά πχ ως εκτιμητής ακινήτων σε ένα μεσιτικό, δεν θα αλλάξω τη σφραγίδα για να λέει εκτιμητής αντί για πολ. μηχ. Αφού μηχανικός είμαι. Το ίδιο και εσύ. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχεις δηλώσει σωστούς ΚΑΔ στην εφορία, τέτοιους που να περιλαμβάνουν τη δουλειά που θα ασκήσεις. Αν το κάνεις αυτό, πιστεύω είσαι ΟΚ. Άλλωστε μπορεί κάποιος να ασχολείται με πολλά πράγματα, δεν γίνεται να τα αναφέρει όλα σε μια σφραγίδα. Συνήθως βάζει κανείς αυτό που σπούδασε και από εκεί και πέρα συμπληρώνει ΚΑΔ ανάλογα με που θα δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Αλλαγή σφραγίδας γίνεται πχ αν αλλάξεις έδρα. Τότε βγάζεις νέα μεγάλη σφραγίδα (ίδια με την προηγούμενη, με όλα τα στοιχεία αλλά με τη διεύθυνση της νέας έδρας σου) και μια μικρή ξύλινη (μιας χρήσεως) που θα αναγράφει μόνο "νέα έδρα - οδός τάδε". Με την πρώτη θα σφραγίζεις στο εξής τα νέα μπλοκ και με τη δεύτερη θα σφραγίσεις τα υπόλοιπα (ήδη σφραγισμένα με την παλιά σφραγίδα) φύλλα του μπλοκ και θα την πετάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.