Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προυπηρεσία Δοκίμου Μηχανικού σε πλοία με ξένη σημαία.


Αpnea

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω αρχίσει και στρέφω το ενδιαφέρον μου στον τομέα της ναυτιλίας και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες. Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει, αν ισχύει ακόμα ο νόμος όπου για να ταξιδέψει κάποιος μηχανολόγος του πολυτεχνείου και να αποκτήσει την προϋπηρεσία εξαμήνου ως δόκιμος μηχανικός, θα πρέπει να ταξιδέψει αποκλειστικά και μόνο με πλοίο υπό ελληνική σημαία? Με ενημέρωσαν ότι άλλαξε πρόσφατα αυτό και δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος την προϋπηρεσία του δοκίμου σε πλοία ανεξαρτήτου σημαίας.

 

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να περάσεις την βασική εκπαίδευση "Σωστικών - Πυροσβεστικών μεσων" ώστε να μπορείς να βγάλεις φυλλάδιο για να ταξιδέψεις ως πλήρωμα. Αυτό μπορείς να το κάνεις μέσω των σχολών του εμπορικού ναυτικού για πλοία με Ελληνική σημαία ή μέσα από ιδιωτικές σχολές οι οποίες έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύουν πληρώματα για σημαία Παναμά, Μάλτας, Κύπρου, κτλ. Αν είναι κοινοτική η σημαία, τότε μπορείς να μετατρέψεις το δίπλωμά σου. Από 'κει και ύστερα εάν μπορείς να αποκτήσεις βαθμό με το δίπλωμα ανώτατης ή ανώτερης τεχνικής σχολής ανάλογα με τους μήνες προυπηρεσίας στη θάλασσα, ναι μπορείς αλλά για τους όρους και τις προυποθέσεις καλό είναι να πας μιά βόλτα από το μητρώο του ΥΕΝ στην αρχή της 2ας Μεραρχίας (νομίζω) κάτω στον Πειραιά και να ρωτήσεις. Μπορείς επίσεις να ρωτήσεις και στις ιδιωτικές σχολές που σου ανέφερα. Αυτοί μπορούν να σε κατευθύνουν. (π.χ. Cosmos, Leontopoulos, Liritzis, κτλ). 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

φιλε μου μπορεις να κανεις το δοκιμιλικι σε ανεξαρτητου σημαιας βαπορι.η μονη προυποθεση ειναι να ειναι συμβεβλιμενη με ΝΑΤ η εταιρια κ να πληρωνει τις εισφορες.σε περιπτωση που δεν ειναι συμβεβλημενη με ΝΑΤ θα αναγκαστεις να εξαγορασεις την υπηρεσια που εχεις κανει πληρωνοντας ο ιδιος τις εισφορες,πραγμα πολυ δαπανηρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.