Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με το Leica TC600 (total station)


Recommended Posts

TC600 ? Laptop με θύρα, μας πας χρόνια πίσω. Αυτο το πρόβλημα το συναντούσα και εγώ πολλές φορές με αυτό το όργανο αλλά και με μεταγενέστερα.  Απο όσα θυμάμαι το έλυνα, έχοντας προσπαθήσει όλα τα παραπάνω. Όντος πρέπει να κοιτάς τις ρυθμίσεις να είναι ίδιες, όργανο-pc η θύρα να είναι η σωστή. Επειδή πολλές φορές με τη θύρα τρώει ένα κόλλημα, εγώ πήγαινα στο system, device manager και τσέκαρε την θύρα αν την αναγνώριζε. Την έκανα uninstall, την έβρισκε μετά την έκανε εγκατάσταση μόνο του και ξεκόλαγε. Οφείλω να σου πω ότι αν χρησιμοποίείς ή χρησιμοποιήσεις ποτέ usb καλώδιο μετατροπή απο com οπωσδήποτε driver.

Αν τώρα όταν ανοιγεις το data exchange manager με συνδεδεμένο το όργανο κλειστό και δεν ανοίγει (το όργανο) έστω, είναι δεν είναι σωστή η θύρα ,  σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου επικοινωνία και τα πραγματα είναι δύσκολα ...... ϊσως θα πρέπει να το δει τεχνικός . Όσοι έχουν leica θα πρέπει να το έχουν συναντήσει . Ελπίζω να σε βοήθησα υπομονή .....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όταν έκανες uninstall την θύρα μετά απλώς συνέδεες το καλώδιο του μηχανήματος, ενώ αυτό ήτανε κλειστό, απευθείας στην Σειριακή Θύρα και από μόνο του έκανε install του driver που χρειαζότανε?

Το καλώδιο μετατροπής που χρησιμοποίησα για να το συνδέσω σε USB θύρα δεν είχε στην συσκευασία του κάποιο CD για να εισάγω τον Driver του, το έκαναν τα Windows 7 από μόνα τους και τον εγκατέστησαν και μετά εμφανιζότανε στο Device Manager ως COM5.

Όσες φορές δοκίμασα, μέσω του Data Exchange Manager, να το ανοίξω από τις θύρες που μου εμφάνιζε (COM1, COM3 & COM5) στο παράθυρο του προγράμματος, πρώτα μέσω της Σειριακής Θύρας και μετά μέσω του καλωδίου μετατροπής της θηλυκής Σειριακής Θύρας του καλωδίου του TC600 σε USB έξοδο πάντα μου εμφανίζει το ίδιο μήνυμα.

Το πρόγραμμα μου εμφάνιζε μόνο την COM3, απεγκατέστησα την COM1 και την εγκατέστησα ξανά. Την εμφάνισε αλλά ενώ άνοιγε το μηχάνημα (total station) το μήνυμα ήταν το ίδιο.

Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα Windows 7?

 

post-24647-0-63258100-1382876663_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.