Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση καλυμμένου μπουάτ τηλεφωνικής γραμμής


Vasilis7

Recommended Posts

Θελω να κανω συνδεση τηλεφωνου στο σπιτι μου και το κουτι τηλεφωνου ειναι στοκαρισμενο και δεν ξερω ακριβως σε ποιο σημειο του σπιτιου ειναι...υπαρχει καποιος τροπος ''φθηνος'' να το βρω?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι το πρόβλημα συνίσταται στο να εντοπίσουμε την πορεία ενός υπάρχοντος καλωδίου και ότι έχουμε προσβαση σε μία άκρη του. Κατ' αρχήν εύκολη και σίγουρη λύση δεν υπάρχει. Κάτι που δούλεψε εν μέρει σε μένα, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια, είναι η χρήση ενός οργάνου που συνήθως κυκλοφορεί ως "ανιχνευτής καλωδίων", π.χ. http://www.topelcom.gr/Product.aspx?pid=65085&mnu=6462 Η μία εκ των δύο συσκευών που το αποτελούν, συνδέεται άμεσα στην προσβάσιμη άκρη του αγωγού και τον χρησιμοποιεί σαν κεραία για να εκπέμψει συγκεκριμένο σήμα. Η δεύτερη συσκευή είναι απλά ο αντίστοιχος δέκτης, που πλησιάζοντάς τον σε διάφορα σημεία του τοίχου ελπίζουμε να εντοπίσουμε την πορεία του αγωγού που μας ενδιαφέρει. Στην πράξη αν είμαστε τυχεροί μπορεί να βρουμε το καλώδιο αμέσως. Μπορεί όμως το καλώδιο να περνά πολύ πίσω από το σοβά και να μην "ακούμε" τίποτα ή  να κυκλοφορεί σε μεγάλο μήκος παράλληλα με άλλα καλώδια, οπότε επαγωγικά "μεταφέρει" και σ' αυτά το ίδιο σήμα και έτσι να παραπλανηθούμε. Σε κάθε περίπτωση ο αγωγός πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένος από οτιδήποτε. Διαλέγεις λοιπόν και παίρνεις γιατί και το κόστος αισθητικής αποκατάστασης στα μπουάτ που θα ανοίξουν σε κάποιο ψάξιμο "στα τυφλά" δεν είναι πάντα μικρό.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ρίξεις την ατσαλίνα σου από την πρίζα προς τα κουτιά διακλαδώσεως και τότε είτε ακουστικά μιας και όταν σταματήσει στο μπουάτ αν την σπρώχνεις εμπρός-πίσω αυτή θα χττυπά στο σημείο αυτό, είτε να μετρήσεις την ατσαλίνα σου πόσο μέσα έχει μπει  και μετά στο περίπου χτυπόντας τον τοίχο με το δάκτυλό σου δυναταάα, πάλι ακουστικά (κούφιος ήχος), θα καταλάβεις που είναι το μπουατάκι, αλήθεια γιατί δεν ρίχνεις ατσαλίνα από έξω προς τα μέσα? Από το κοινόχρηστο προς το σπίτι σου και έτσι θα καταλήξεις κάπου. Αν είναι αρκετά παλιά η οικοδομή και η παροχή τηλ είναι στον διάδρομο κοντά στην κεντρική είσοδο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρχεται απευθείας απέξω το καλώδιο από τον κοινόχρηστο χωρίς κουτί διακλαδώσεως εντός του διαμερίσματος , πειραματίσου και μεις εδώ είμαστε να βοηθάμε, όσο μπορούμε!!! Μια ατσαλίνα είναι πιο φθηνή από έναν ανιχνευτή αγωγών και σίγουρα κάπου θα σου χρειαστεί στο μέλλον..

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.