Μετάβαση στο περιεχόμενο

CrazyFather

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

CrazyFather's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε μια τέτοια εγκατάσταση δεν θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας αναλυτής δικτύου; Εννοώ έναν μετρητή κατανάλωσης που μας δείχνει και πολλά άλλα πράγματα εκτος από την κατανάλωση. Αν η συσκευή τροφοδοτηθεί από μια εγγυημένη πηγή (π.χ. ένα μικρό UPS) τότε θα δουλεύει ακόμη και σε περιπτωση "ακραίων" φαινομένων και θα μπορεί να καταγράφει τα πάντα. Έτσι η ανάλυση του προβλήματος μπορεί να γίνει βάσει στοιχείων και του μένει και του ιδιοκτήτη η συσκευή να του δείχνει την κατανάλωση (αν και πιστεώ ότι μαλλον δεν τον πολυενδιαφέρει ).
  2. Υποθέτω ότι το πρόβλημα συνίσταται στο να εντοπίσουμε την πορεία ενός υπάρχοντος καλωδίου και ότι έχουμε προσβαση σε μία άκρη του. Κατ' αρχήν εύκολη και σίγουρη λύση δεν υπάρχει. Κάτι που δούλεψε εν μέρει σε μένα, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια, είναι η χρήση ενός οργάνου που συνήθως κυκλοφορεί ως "ανιχνευτής καλωδίων", π.χ. http://www.topelcom.gr/Product.aspx?pid=65085&mnu=6462 Η μία εκ των δύο συσκευών που το αποτελούν, συνδέεται άμεσα στην προσβάσιμη άκρη του αγωγού και τον χρησιμοποιεί σαν κεραία για να εκπέμψει συγκεκριμένο σήμα. Η δεύτερη συσκευή είναι απλά ο αντίστοιχος δέκτης, που πλησιάζοντάς τον σε διάφορα σημεία του τοίχου ελπίζουμε να εντοπίσουμε την πορεία του αγωγού που μας ενδιαφέρει. Στην πράξη αν είμαστε τυχεροί μπορεί να βρουμε το καλώδιο αμέσως. Μπορεί όμως το καλώδιο να περνά πολύ πίσω από το σοβά και να μην "ακούμε" τίποτα ή να κυκλοφορεί σε μεγάλο μήκος παράλληλα με άλλα καλώδια, οπότε επαγωγικά "μεταφέρει" και σ' αυτά το ίδιο σήμα και έτσι να παραπλανηθούμε. Σε κάθε περίπτωση ο αγωγός πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένος από οτιδήποτε. Διαλέγεις λοιπόν και παίρνεις γιατί και το κόστος αισθητικής αποκατάστασης στα μπουάτ που θα ανοίξουν σε κάποιο ψάξιμο "στα τυφλά" δεν είναι πάντα μικρό.
  3. Για να το πω λαϊκά, μη μασάς! Τα μαστόρια μπορούν να σου πουν ότι μπορείς να φανταστείς προκειμένου να αποφύγουν τη δουλειά (γιατί η πλάκα γείωσης θέλει και κάμποσο σκάψιμο...). Ίσως δεν έπρεπε καν να μπεις σε διάλογο μαζί τους σε θέματα μετρήσεων. "Έκανες ότι σου είπα; Όχι. Ε, κάνε το."
  4. Ψάξτε στο youtube για "concrete countertop" και θα βρείτε αρκετά βιντεάκια που δείχνουν τη διαδικασία από κοντά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.