Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοαντίσταση


aris92

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε μια εργασία που πρόκειται να κάνω πρέπει να χρησιμοποιήσω μια φωτοαντίσταση. Ωστόσο  όσο έχω ψάξει μέχρι τώρα έχει βρει λίγα πράγματα και μερικούς περίεργους τύπους για τον υπολογισμό της αντίστασης ανάλογα με την πυκνότητα ισχύος της οπτικής ακτινοβολίας. Γνωρίζει κανείς διάφορες τυπικές τιμές αντίστασης μιας φωτοαντίστασης σε διάφορες χρονικές περιόδους μιας ημέρας? 

Thnks!

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερο θα ήταν να κατέβεις κέντρο αν είσαι Αθήνα σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά (Κατουμάς, Ακτίνιο κλπ.), αυτοί έχουν φωτοαντιστάσεις φτηνές, οπότε μπορείς να πάρεις 2-3 και να κάνεις δοκιμές. Συνήθως οι μεταβολές στην αντίσταση είναι μεγαλούτσικες και μπορείς να τις δεις με ένα απλό πολύμετρο. Κάποια στιγμή πιο παλιά είχα δοκιμάσει κάποιες, αν θυμάμαι από το μοντέλο που είχα η τιμή πρέπει να έπαιζε από 1ΚΩ έως 15ΚΩ ανάλογα με τη φωτεινότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.