Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργία βιομηχανικών βιολογικών καθαρισμών


pontikos

Recommended Posts

Θα ήθελα να ζητήσω από τους φίλους γνώστες του αντικειμένου (έγώ είμαι Ηλ. Μηχανικός) κάποιες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών σε βιομηχανικές μονάδες. Τί επιπτώσεις θα είχε στην λειτουργία του, και στο αποτέλεσμά του, αν κατά τις ώρες αιχμής (όσον αφορά το τιμολόγιο της ΔΕΗ, δηλ μεσημέρι) κάποιοι φυσητήρες λειτουργούσαν λιγότερο. Πχ αν αντί για δύο λειτουργούσε ένας με σκοπό την μείωση της μέγιστης ζήτησης ισχύος. Θα ήταν δυνατό τα όποια αρνητικα αποτελέσματα να ισοσταθμιστούν με περισσότερη λειτουργία σε ώρες με μικρότερη ενεργειακή ζήτηση π.χ. βράδυ. Από όσο γνωρίζω η οξυγόνωση ελέγχεται με αισθητήρες και αυτόματο συστημα. Γενικά πόσο μπορεί να επιρρεάσει η ελλιπής οξυγόνωση για κάποιο διάστημα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι πολύ γενική αλλά θα αναφέρω τα εξής : Πιθανότατα αυτό που λες ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί (αν έχει διαστασιολογηθεί σωστά η μονάδα ) ,ή θέλει αρκετή μελέτη πριν το εφαρμόσεις .Αυτό γιατί στην πράξη η μονάδα που επεμβαίνεις είναι ένας βιοχημικός αντιδραστήρας , η δε παροχή οξυγόνου είναι πολλές φορές αυτή που δρα ως περιοριστικός παράγοντας στην αποδόμηση του οργανικού φορτίου .Αν αλλάξεις την παροχή οξυγονου σίγουρα η απόδοση του συστήματος θα πέσει , αν την μειώσεις αρκετά κινδυνεύεις να έχεις ανοξικές συνθήκες και να "πεθάνουν" οι μικροοργανισμοι. Επίσης επειδή το σύστημα είναι βιολογικό υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ρύθμιση του και την "Επαναφορά" όταν μειώνεις την παροχή και την αυξάνεις αργότερα

(εξαρτάται και από τον χρόνο παραμονής βέβαια)

 

Προσωπική άποψη , βρες ένα μηχανικό περιβάλλοντος ή χημικό μηχανικό και δώστου τα νούμερα της εγκατάστασης (φορτία ,χρόνοι παραμονής κλπ)

για να σου πει τι μπορεί να γίνει_

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.