Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Και εγώ τη θέλω, οπότε όποιος τη βρει πρώτος την κοινοποιεί.

Αφελής δεν είμαι, μπορώ να φανταστώ τι παιχνίδια παίζονται. Δεν έχεις άδικο να είσαι καχύποπτος. Απλώς μου φαίνεται τραβηγμένο.

Κοιτά, δεν με παίρνει άλλο ο χρόνος, έχω ταξίδι και δεν έχω ετοιμάσει πράγματα τώρα.

Αν θες κοίτα το site, όταν την λάβουμε θα αναρτηθεί. Οπότε όποιος θέλει μετά την ανεβάζει και εδώ.

Αλλιώς σου είπα,  πάρε τηλέφωνο στη γραμματεία της διοικούσας και ζήτησε την.

Επίσης, από εβδομάδα έχουμε πολλά μπροστά να κάνουμε και θα παραβρεθούμε και στη συνάντηση με τους φορείς ως παρατηρητές να ακούσουμε τι λένε.

Το παιχνίδι χοντραίνει. Δεν σε ξέρω, αλλά εγώ πραγματικά ελπίζω να ενδιαφερθούν αρκετοί και αρκετά με το θέμα πλέον να μην τους αφήσουμε να μας φάνε.

Και εσείς να οργανωθείτε. Και αρχίστε να έρχεστε.

Αυτοί είναι πολλοί, δουλεύουν 24ώρες, 7ημερες/εβδομάδα, 365/έτος. Εμείς πρέπει να φάμε, να κοιμηθούμε, να δουλέψουμε, να κοιτάξουμε την οικογένειά μας... λίγος χρόνος μένει. Πολλά τα θέματα..

Όσο περισσότερα μυαλά σκέφτονται και επεξεργάζονται λύσεις και παρατηρούν τα πράγματα τόσο καλύτερα και ασφαλέστερα για το κοινό μας καλό είναι.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις, για αυτό είμαστε από πάνω. Λάθη μπορεί να γίνουν πρέπει να τα ξεπερνάμε να προχωράμε.

Εμείς, ο κόσμος που δεν είναι σάπιος -το οφείλουμε -να νικήσουμε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ στις 21 Ιανουαρίου 2014, γνωστοποιήθηκαν στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης του Ταμείου.

 

Η παρουσίαση των θέσεων και αποφάσεων της ΔΕ ΤΕΕ, στην κατάμεστη από μηχανικούς αίθουσα του ΔΣ ΕΤΑΑ έγινε από τον πρώτο αντιπρόεδρο της ΔΕ ΤΕΕ Χρόνη Ακριτίδη, πλαισιωμένο από τους: Αντ. Πρωτονοτάριο, Γ.Γ. ΔΕ ΤΕΕ, Σπ. Κοντομάρη, Κων. Μακέδο, Θ. Σεραφίδη, μέλη της ΔΕ ΤΕΕ. Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ επισημάνθηκε ότι:

 

α) Η διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΤΑΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ - άρθρο 101 του Ν. 172/2013) για είσπραξη και λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αρχή της ασφάλισης της ιδιότητας του μηχανικού και όχι της άσκησης του επαγγέλματός του, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις γενικές αρχές που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση –οι οποίες δεν συντρέχουν εν προκειμένω- καθώς και με το χαρακτήρα των ίδιων των ασφαλιστικών εισφορών γιατί:

 

-Η μη πληρωμή τους δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.

-Διαφέρουν από οποιαδήποτε άλλη οφειλή, λόγω του ότι δεν συναρτώνται με το χρόνο της πραγματικής απασχόλησης και το ύψος των εισοδημάτων μας.

-Λειτουργούν ως «οιονεί» κεφαλικός φόρος.

-Αποτελούν –όπως και η εγγραφή μας στον Ασφαλιστικό μας φορέα- προϋπόθεση για τη διατήρηση της επιστημονικής μας ιδιότητας.

-Οδηγούν σε απόγνωση τους ασφαλισμένους και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του ΤΣΜΕΔΕ - ΕΤΑΑ.

 

β) Οι υποχρεώσεις της Διοίκησης ενός Ασφαλιστικού Φορέα δεν περιορίζονται ούτε εξαντλούνται στην εφαρμογή των νόμων. Κύριο μέλημα και καθήκον της αποτελεί η προάσπιση των συμφερόντων του Ταμείου και των ασφαλισμένων του, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση όλων των παραμέτρων των πιθανών μελλοντικών σεναρίων, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα και έγκαιρα, έχοντας ως κύριο στόχο τη βιωσιμότητα των επιμέρους Τομέων του Ταμείου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της αρχής του κοινωνικού κράτους που θεμελιώνεται από το Σύνταγμα της χώρας μας.

 

Πρόσθετα και σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών της, η ΔΕ του ΤΕΕ εξουσιοδοτεί τους εκπροσώπους της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους τόσο στο ΤΣΜΕΔΕ όσο και στο ΔΣ του ΕΤΑΑ να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω:

 

α) Η πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανεξαρτήτως της ενδεχόμενης

οφειλής τους, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.

Για το λόγο αυτό να δοθεί ι εντολή στους επιμέρους τομείς να σφραγίζουν τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων από 01/01/2014 για όλο το έτος, με απλούστερες διαδικασίες από αυτές του 2013.

 

β) Η άμεση λειτουργία του ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ του νόμου 3518 / 2006, με βάση τον κανονισμό και το βασικό σενάριο της αναλογιστικής μελέτης που έχουν κατατεθεί στο εποπτεύον υπουργείο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι παρακάτω 10 παροχές:

1.Επίδομα «Ανεργίας»

2.Παροχές Μητρότητας

3.Επίδομα Νοσηλείας εξ αιτίας ατυχήματος ή ασθένειας

4.Βαριά αναπηρία

5.Επίδομα λόγω Πρόσκαιρης Ολικής Ανικανότητας για εργασία εξ

αιτίας ατυχήματος

6.Εφάπαξ βοήθημα « Έκτακτης Ανάγκης»

7.Καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων στους κλάδους του

Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

8.Καταβολή των εισφορών για λογαριασμό των ασφαλισμένων στον

κλάδο Πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος

10. Αποζημίωση από θάνατο από οποιαδήποτε αιτία

 

γ) η παράταση της αποπληρωμής των ειδοποιητηρίων του 2ου εξαμήνου του 2013, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, έως τις 31 Μαρτίου 2014 για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία,@2016

 

@ οtto

Η απόφαση του ΤΕΕ που κατατέθηκε χτες είναι δημοσιευμένη στο newsletter το σημερινό. Φαντάζομαι αριθμό πρωτοκόλλου θα πήρε...

 

portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2014/01_2014/NEWSLETTER20140124.pdf

 

over and out._

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω το έξης επειδή δεν το γνωρίζω...

Πίσω από αυτήν την ανοικτή συνέλευση μηχανικών, το κίνημα, την οργανωση όπως θέλετε πες τέ το, υπαρχει κάποια παράταξη που είχε λάβει μέρος στις εκλογές του ΤΕΕ; Αν ναι ποιά;

Link to comment
Share on other sites

ισως φανει αστοχο

αλλα εσεις θα κρινετε

 

http://www.protothema.gr/greece/article/346923/i-ellada-pote-den-pethainei/

 

δειτε το βιντεο

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω το έξης επειδή δεν το γνωρίζω... Πίσω από αυτήν την ανοικτή συνέλευση μηχανικών, το κίνημα, την οργανωση όπως θέλετε πες τέ το, υπαρχει κάποια παράταξη που είχε λάβει μέρος στις εκλογές του ΤΕΕ; Αν ναι ποιά;

 

Εγώ πάντως είμαι με το κόμμα : ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτονας- μηχανικός οσονούπω νεόπτωχος και ενδεχομένως και πίσω από τα σίδερα για χρέη στο ταμείο... Δεν έλαβα μέρος στις εκλογές του τεε, παρά μόνο για να μοιράσω ενημερωτικά έντυπα της συνέλευσης, δυστυχώς όπως άρχισα να βλέπω εκεί, σε κόσμο που μάλλον έχει συμμετάσχει ή έχει συναινέσει στο φαγοπότι που έγινε, σε αυτό που γίνεται τώρα, και σε αυτό που οργανώνεται για το μέλλον, υπό μια πανάκριβη στέγη ενός ολυμπιακού ακίνητου με στέγαστρο που έσταζε νερά πάνω στο επίσης πανάκριβο ξύλινο δάπεδο...

 

Και επειδή δεν μου αρέσει το υπονοούμενο, ούτε η οριζόντια απαξίωση αλλά ούτε να αφήνω ερωτήματα αναπάντητα αλλά και επειδή μάλλον είναι δύσκολο με ένα κλικ κανείς να βρεθεί στο site της συνέλευσης και με λίγη προσπάθεια παραπάνω να φτάσει και στην ίδια τη συνέλευση που θα γίνει αυτήν παρασκευή στις 6,30 στο ΤΕΕ (Νίκης 4), παραθέτω από το site της συνέλευσης:

 

"Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι μια κινηματική πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης μηχανικών, όπου τοποθετούμαστε, συναποφασίζουμε και δρούμε ισότιμα, είτε μετέχουμε σε κάποια παράταξη είτε όχι. Αντιδρούμε στην απαξίωση της εργασίας μας, στη διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας, στην καταλήστευση των ταμείων μας και στην απραξία ή και συναίνεση των φορέων μας."

 

Ελπίζω να διαφώτισα κάπως. Όσοι πιστοί ή άπιστοι που δεν θέλετε άλλο να αδρανείτε ή να χτυπιέστε μόνοι προσέλθετε, μαζί με την επίγνωση ότι κανείς δεν είναι τέλειος, και όλα θέλουν κόπο για να αποφέρουν καρπούς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μολις με πηρε ο ικαρος

ειχε παει τσμεδε

 

παρτε ταβορ, λεξο και 1 τζοννυ

αναφτε και ενα πουρο αλλα μακη

 

και περιμεντε να τα ακουσετε απο πρωτο χερι

 

ααα και παρτε και μελανι που πιανει

Link to comment
Share on other sites

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω.....Πραγματικά....

Πήγα σήμερα στο αγαπημένο ευγενές ταμείο, να δω που βρίσκομαι και τι μπορώ να κάνω ως διακανονισμό. Αποτέλεσμα.....Απογοήτευση, πίκρα, σεξ και βία. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω άλλο.

Αφού λοιπόν μου υπολόγισαν τις εισφορές κατά 2Κ περισσότερες από όσο υπολόγιζα (βλέπε τόκοι), όταν ρώτησα τι μπορώ να κάνω σαν διακανονισμό και τι με συμφέρει....νόμιζα ότι έδινα διπλωματική στη λογιστική και στα οικονομικά. Δεν κατάλαβα τίποτα....Μου έλεγε κάτι για νέα αρχή, πάγια ρύθμιση που μα την Παναγία δεν καταλάβαινα Χριστό... (Το ξέρω το έχουμε συζητήσει και εδώ μέσα). Της λέω πως ξεκινάω και άλλα ντάλλων μου έλεγε....

Στο τέλος τα παίρνω, αρχίζω τις φωνές (μας άκουγε η αίθουσα)...

-ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ....ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΤΡΗΤΑ???? ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΕΛΩ......

-Δεν μπορώ να σου πω, ότι επιλέξεις....ότι βγει η δόση....+ τα τρέχοντα....

-ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΕΛΩ!!!

 

Με τα πολλά κάθεται και μου βγάζει ντούκου...881 ευρώ τα τρέχοντα από 1/10/13-31/12-13 Αυτά πληρώνονται στο ταμείο...

 

ΜΕΤΑ????

 

Μετά, ότι βγει η δόση που πρέπει να πληρωθεί μέσα στις επόμενες 7 εργάσιμες σε τράπεζα....Εθνική, ή Αττικής....Αυτά για αρχή!!

 

Μετά άρχισε να μου λέει κάτι λογιστικά, καλύτερα λίγες δόσεις, μεγαλύτερη έκπτωση κτλ που δεν καταλάβαινα, και γυρνάω και της λέω...Στα @@ μου αν μειωθεί ο τόκος, εδώ μιλάμε να δίνουμε το λιγότερο δυνατόν γιατί δεν παίζει χρήμα και μου λές να βάλω το ποσό σε 12 δόσεις??? Αμα ειχα πιάσει το τζόκερ, θα στα έδινα ντούκου όλα...τώρα αν γινόταν να έδινα 50 ευρώ το μήνα για 30 χρόνια...Ποιος ξέρει τι γίνεται αργότερα...τώρα μας νοιάζει και τώρα δεν υπάρχουν. Κάγκελο 

 

Το τρελλό!!! Αμα χαλάσει ο διακανονισμός (εννοείται οι επόμενες εισφορές που θα έρχονται ντούκου) την έκανες μου λέει..Δηλαδή???

Δεν ξανακάνεις διακανονισμό και αν θελήσεις να πληρώσεις τα χρωστούμενα μόνο ντούκου!!!!!!!!!! + Οτι το χρέος σου αυτόματα (με το που εμπλακεί η τράπεζα) πάει στο ΚΕΑΟ!!!!!!!!!!!!! 

Οχι σαν αυτό που αγωνιζόμαστε εδώ μην πάει η λίστα του ΤΣΜΕΔΕ στο ΚΕΑΟ.....Εκεί πάς με τη μία. Μπαμ και κάτω!!!

 

Αμα χρωστάς δε πάνω από 10.000 (κάποια στιγμή θα φτάσουμε και εκεί) πρέπει να δώσεις Ε9, αμάξια, ΙΒΑΝ σε περίπτωση στραβής στα σηκώνουν!! Επισυνάπτω υπεύθυνη δήλωση

 

Μέτρησα πάνω από 5-6 που ρωτούσαν για διακανονισμό και στο τέλος έφευγαν με σκυμμένο το κεφάλι

Παιδιά κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα των διακανονισμών. Σε όλους τους άλλους τομείς πχ εφορία οι διακανονισμοί είναι πιο λογικοί. Εδώ είναι εντελώς εκτός κλίματος εποχής. Ακριβώς το αντιθετο. Βάλτε το στην ατζέντα... Σοβαρό πρόβλημα με τους διακανονισμούς...

 

Αυτά όσο μπόρεσα να γράψω ήρεμα, αν κάτι ξέχασα θα επανέλθω...

post-27467-0-41073100-1391016146_thumb.jpg

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.