Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mπατική τοιχοποιία


 

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να υποβαλλω ενα ερωτημα. Προκειται για μια κατασκευη κατοικιας 70τμ πρειπου 10 *7μ. Η κατασκευη ειναι παομπατικη τοιχοποιια υψους 3μ με στεγη απο ζευκτα ραμποτε κεραμιδια κτλ. Η τοιχοποιια ειναι μπατικη με σεναζ ανα 1μ . Το εδαφος ειναι πετρωδες σχετικα. Επειδη το εδαφος ειναι επικλινες, ακριβως δεν ξερω να σας πω, αλλα τετοιο ωστε στη μια κοντη πλευρα της κατοικιας σχηματιστικε υπογειο 12τμ περιπου. Τα θεμελια εγιναν ως εξης: Περιμετρικα εγινε εκσκαφη μισο μετρο περιπου, επεσε σκυροδεμα 40εκ περιπου και απο κει ξεκινησε το χτισιμο με τσιμεντολιθους ωστε να καλυφθει η διαφορα υψους . Αφου καλυφθηκε λοιπον η διαφορα αρχισε η μπατικη τοιχοποιια. Η κατασκευη είναι του 89. Αυτο που με απασχολει ειναι αν η κατασκευη κινδυνευει και αν γενικα η στατικοτητα της ειναι επαρκης.

 

Παρατήρηση:

-Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

- Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου βρε alexara!

Κάνε τα κεφαλαία πεζά για να μην βγάλουμε τα μάτια μας.

Και διάβασε τους κανόνες.

Είσαι μηχανικός?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Αρη .και συγνωμη για τα κεφαλαια.ειμαι τελειοφητος δομηκος μηχανικος και αρχιτεκτονας.ειναι καινουργια σχολη και σπουδαζω στην ιταλια.

Link to comment
Share on other sites

alexaras αν και δεν τα καταλαβαίνω όλα.

Ένα μέρος είναι υπόγειο με τσιμεντόλιθους

και τι υπόλοιπο με τούβλα?

Έχεις κάποιο σχέδιο?

Είναι πολύ γενικό να σου πει κάποιος μια γνώμη...

Link to comment
Share on other sites

Η μονη φωτογραφία που έχω.Το υπόγειο έγινε για να καλυφθεί η υψομετρική διαφορά.φάινεται και από την φωτο.εκεί που ειναι οι καμάρες και δεξιά.από κει και πάνω ξεκινάει η μπατική τοιχοποία.φυσικα υπάρχει πλάκα από σκυρόδεμα από όπου παταει η τοιποιία.

Link to comment
Share on other sites

alexaras

δεν γίνεται να απαντήσει κανείς για την στατική επάρκεια ενός κτιρίου από μια φωτογραφία!

Link to comment
Share on other sites

καταλαβάινω αλλά εδωσα κάποιες πληροφορίες για το πωσ ειναι η κατασκευή.τουλαχιστον μία πιο γενικευμενη απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Με τα ελάχιστα στοιχεία που μας δίνεις θα σου πώ ότι η κατασκευή του υπογείου με "αγχώνει" λίγο γιατί δεν ξέρω τι εντάσεις προκαλούν οι ωθήσεις γαιων. Δεν γνωρίζω το πάχος από τα συγκεκριμένα τσιμεντόλιθα για να σου πω περισσότερες πληροφορίες. Η ανωδομή τώρα (αν είναι όπως τα λες) δε φαίνεται να έχει πρόβλημα αφού η μπατική τοιχοποιία με πυκνα σεναζ είναι αρκετή για ισόγεια κτίρια σεισμικής ζώνης ΙΙ. Ελπίζω η στέγη να εδράζεται περιμετρικά σε όλους τους φέροντες τοίχους. Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση συμμετρικής κάτοψης και τοίχους οι οποίοι "βρίσκουν" κάθετους τοίχους σε απόσταση μικρότερη των 7μ.

 

Όπως καταλαβαίνεις απαιτούνται πολλά στοιχεία για να γίνει εκτίμηση στατικής αντοχής. Τα παραπάνω είναι θεωρητικά. Όσον αφορά τα πρακτικά ζητήματα:

 

Έχεις παρατηρήσει ρωγμές και αν ναι σε ποια σημεία?

Ποια η συμπεριφορά του κτιρίου σε σεισμούς που δέχτηκε στο παρελθόν?

έχεις παρατηρήσει καθίζηση ης θεμελίωσης σε διάφορα σημεία?

Το βασικότερο όλων: Έχει οικοδομική άδεια?

 

Δυστυχώς alexaras είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αυτή η εκτίμηση με μια φωτό. Τα παραπάνω στα γράφω για να μπορείς να κάνεις μια πρώτη εκτίμηση μόνος σου. Συστήνω επίσης ανάγνωση του Ευρωκώδικα 6 καθώς και του Εθνικού κειμένου Εφαρμογής ΦΕΚ 808/Β/3-9-1996

Link to comment
Share on other sites

Αλέξανδρε σ'ευχαριστώ πάρα πολυ.Ησουν κατατοπιστικότατος και με κάλυψες.το σπιτι ναι σαφως εχει οικοδομική αδεια.δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρη ρωγμη ουτε και καθιζηση θεμελίωσης.η στέγη εδράζεται περιμετρικά σε όλους τους τοιχους και η κατοψη ειναι συμμετρικη.η συμπεριφορα του στους σεισμους ηταν δοξα το Θεό άψογη.και ακριβώς γιαυτο ρωτησα.μου έχει κάνει εντυπωση το γεγονός της αψογης μεχρι στιγμης συμπεριφορας του κτισματος χωρις υποστηλωματα και δοκαρια.σευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.