Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με πίνακα ενσήμων για Αποθήκη....!


ARS

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι......αυτό δεν μου έχει ξανατύχει..

 

Βγάζω την άδεια για μια αποθήκη 5,50 μ2(όχι εμπορική απλά ένας αποθηκευτικός χώρος) και έναν Η.Χ. 33 μ2(θα χρησιμοποιηθεί ως ΒΒQ) σε ένα οικόπεδο κενό χωρίς να υπάρχει κατοικία....έχω περάσει πολεοδομικό έλεγχο και όλα εντάξει.

Το πρόβλημα το έχω με το ΙΚΑ......στον πίνακα 1 δεν υπάρχει πουθενά απλά αποθήκη αλλά μόνο “γεωργική αποθήκη και συναφή” όπως λέει.....εγώ λοιπόν ρωτώ...σε πια γραμμή του πίνακα θα μπει?

Το πρόγραμμα αμοιβών Civil το βάζει στα “Βιομηχανίες, βιοτεχνίες, συνεργεία κλπ”, εγώ πάλι πιστεύω ότι πάει στα “γεωργική αποθήκη και συναφή” αφού δεν προσδιορίζονται τα συναφή άρα μπορώ να πω ότι είναι και απλές αποθήκες.....ΚΑΙ το ΙΚΑ??το θεωρεί ότι πάει στις “κατοικίες γενικώς”....

αν το βάλω σε ένα από τα 2 πρώτα μου βγαίνουν 4 ένσημα (επειδή οι Η.Χ. δεν έχουν ένσημα σε αυτές τις κατηγορίες) όπως είπα και στον πελάτη μου....Αν όμως το βάλω στις κατοικίες βγαίνουν 45 ένσημα!!!!! κάτι το οποίο όταν το ακούσει ο πελάτης θα πάθει......σκευτείται ότι είναι μια αποθήκη 5,50 μ2 και ένας Η.Χ. 33μ2 ο οποίος θα είναι ξύλινη κατασκευή με κεραμίδια....

όσο κοστίζουν 45 ένσημα δεν κοστίζει καν η κατασκευή...

 

Έχει κανείς κάποια λύση???????????????κάτι παρόμοιο?καμιά εγκύκλιο?

Πήρα τηλ. Στην Αθήνα στην κεντρική διεύθυνση και μίλησα με τον προϊστάμενο και μου είπε πως έχω δίκιο αλλά κανείς δεν μπορεί να μου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση και σε κάποιο άλλο τμήμα που με παρέπεμψε δεν ήξεραν....

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το ΙΚΑ. Μπορεί να μην αρέσει στον ιδιοκτήτη αλλά και εγώ στη θέση τους θα το έβαζα στις κατοικίες.

 

Στη γραμμή 8 του Πίνακα 1 του ΙΚΑ γράφει στη στήλη 2 (Είδος κτιρίου ή εργασίας ανάλογα με τη χρήση και τον τρόπο κατασκευής)

"Ορνιθοτροφεία, Γεωργικές αποθήκες, Βουστάσια, Χοιροστάσια και συναφή".

Απ' αυτό καταλαβαίνω ότι στην γραμμή αυτή βάζουμε τα κτήρια που έχουν να κάνουν με επαγγελματική, γεωργο-κτηνοτροφική χρήση. Το "συναφή" εκεί πάει, δηλαδή σ' όποιο κτήριο χρησιμοποιείται από γεωργούς και κτηνοτρόφους για τη δουλειά τους και μόνο. Όχι για αναψυχή.

 

Στη γραμμή 5 γράφει:

"Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά κτίρια, Συνεργεία αυτοκινήτων, Επαγγελματικές αποθήκες πλην αγροτικών".

Αναφέρονται κτήρια που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική και μόνο χρήση από βιοτέχνες, βιομηχάνους, εμπόρους, επιχειρηματίες γενικώς εκτός από γεωργούς και κτηνοτρόφους που έχουν πιο ευνοϊκή μεταχείριση και πηγαίνουν με τη γραμμή 8 πληρώνοντας λιγότερα ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αναγκαστικά πάει στις κατοικίες.

Άν όμως ο φέρων οργανισμός δεν είναι απο οπλισμένο σκυρόδεμα μπορείς να αφαιρέσης τα 2/3 των ενσήμων απο εσκαφες και οικοδομικό σκελετό.

Προσοχή τώρα γιατί το παραπάνω αφορά μόνο τις κατοικίες, αλλά αν θέλουν το παραβλέπουν.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα επειδή είπες ότι οι Η.Χ. δεν έχουν ένσημα στις κατηγορίες όπου υπάρχει παύλα ( — ).

Αυτό είναι λάθος.

Εάν το κτίριο έχει χώρους που αντιστοιχούν σε θέσεις του πίνακα όπου, αντί συντελεστών, υπάρχουν παύλες, οι επιφάνειες των χώρων αυτών κατατάσσονται στις λοιπές επιφάνειες.

 

 

Να συμπληρώσω σ' αυτό που ανέφερε πολύ σωστά ο giannist ότι εάν ο ιδιοκτήτης είναι οικοδόμος (μπετατζής, σιδεράς, πλακάς, σοβατζής, βαφέας κ.λπ.) τα ελάχιστα ένσημα μειώνονται κι άλλο.

 

Τέλος, με το διευθυντή του υποκαταστήματος μπορείς να διαπραγματευθείς λιγότερα ελάχιστα ένσημα. Μίλησέ του και κάνε μια έγγραφη αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Διαπραγμάτευση με το Δ/ντη όπως σου λέει ο Χάρης.

 

Γίνονταν και θα γίνεται για αυτές τις περιπτώσεις και όχι μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με την 1545/2008 αποφαση του Συμβουλειου της Επικρατειας η διαταξη του αρθρου 23 του ν 2434/96 (για καθορισμο ελαχιστων ενσημων) ειναι αντισυνταγματικη και ο εργοδοτης μπορει να αφισβητησει τα ενσημα που βαζει το ΙΚΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εστω ότι εγω αμφισβητώ τα ένσημα, είναι κάτι που το έχω κάνει άλλωστε 2 φορές αλλα πριν την απόφαση του ΣΤΕ.

Μέχρι τώρα αυτό που μου έλεγαν, είναι να κάνω ένσταση και σε περίπτωση μάλιστα που είχαν γίνει οι εργασίες έπρεπε υποχρεωτικά να πληρώσω και τα ένσημα γιατί διαφορετικά έβαζαν και προσαυξήσεις.(μετα ίσως τα έπερνα πίσω)

Η ένσταση στην συνέχεια μπορεί να περνούσαν και 7-8 μήνες για να γίνει, πέταγαν ένα δεν γίνετε τίποτα ,ότι λέει ο νόμος και έλεγαν άν θες να πας στο πρωτοδικείο για συνέχεια. Αλλα μέχρι τώρα κανεις δεν βγάζει άκρη με το ΙΚΑ.

Μετά την απόφαση αυτη του ΣΤΕ εμεις τι κερδίζουμε?

Η διαδικασία είναι η ίδια και θα πρέπει να μπλέξουμε στα δικαστήρια για να κόψουμε μερικά ένσημα, γιατί αυτό δεν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.