Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAP2000 απελευθέρωση ροπών σε area element.


xanthipos

Recommended Posts

 Στα πλαισια της διπλωματικης μου εργασίας κάνω μελέτη ενός ξυλινου κτιρίου κατασκευασμένο απο πάνελ CLT. Ο έλεγχος των κατακόρυφων στοιχείων γίνεται με το SAP2000. Τα πανελ προσομοιωνονται  ως shell ορθοτροπικού υλικου. Για να απλοποιήσω την διαδικασια ο καθηγητής μου είπε να μην ασχοληθώ  με τους συνδεσμους, αλλα απλά να ελευθερώσω τις ροπές στα σημεία που συνδέονται τα πάνελ (πχ στις χρωματιστές ακμές της εικόνας. Το θέμα είναι οτι δεν έχω βρεί πουθενα πως μπορεις να το κάνει αυτο για επιφανειακά στοιχεία και ουτε ο καθηγητής μπορεσε να με βοηθήσει. Όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πάρα πολύ

post-921-0-08948300-1397320115_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 Topap ευχαριστώ πολύ. Αρχικά με link ειχα σκεφτει αλλα σε μια απόσταση 15m με πεπερασμένα ανα 20cm ειναι κάπως δυσχρηστο. Το δευτερο τρόπο μαλλον θα κάνω. Μονο μια ερώτηση για οποιον ξέρει. Το weld constrain συμφωνα με το SAP2000 Analysis reference το κάνεις επιλέγοντας τους υποσύνδεση κόμβους και το προγραμμα δημιοργει αυτόματα body constraints. Φανταζομαι δεν δημιουργεις constrain, αφου έχεις κάνεις disconnect, για καθε  κόμβο ξεχωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, εγώ που είμαι Robot-άκιας, μπορώ να σου πω οτι το να κάνεις releases (όπως το λέει το Robot) σε επιφανειακά στοιχεία είναι πολύ πιο εύκολο (ή απλώς δεν ξέρω την αντίστοιχη εντολή στο SAP2000). Εκεί, ανάλογα με τον τύπο του επιφανειακού στοιχείου που έχεις (shell. plate, membrane) μπορείς να ορίσεις ελευθερίες κινήσεων (Ux, Uy, Uz, My, Mz). Ψάξε σε κανένα SAP2000 forum για το ανάλογο θέμα.

Εφόσον έχεις πάνελ απο ξύλο τι τα θέλεις τα welds? Εσύ ουσιαστικά ορίζεις στο μοντέλο σου οτι όλα τα πανέλ θα είναι απλά εδραζόμενα (simply supported) άρα δεν θα έχεις ροπές στις στηρίξεις. Όσον αφορά τις πλευρικά δυνάμεις (άνεμος, σεισμός) θα τις παραλαμβάνουν τα πάνελ που είναι παράλληλα στην δύναμη.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ θα κοιτάξω και σε κάνα ξένο forum αν και δεν βρήκα κάτι μέχρι τώρα. Σε Rfem ειχα ξεκινήσει να το κάνω, και αυτα θα γίνοντα με ένα κλικ, αλλα τελικά ο καθηγητής ήθελε SAP.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.