Μετάβαση στο περιεχόμενο

xanthipos

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xanthipos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να μήν ανοίξω νέο θέμα, γνωρίζεται αν υπάρχει περιορισμό στο χρόνο που μπορούμε να εγγραφούμε στο ΤΕΕ απ την ημέρα αποκτησης του πτυχίου? Ορκίστικα το καλοκαίρι και απο αυτά που διαβάζω στο forum, απο συζήτηση με συνάδελφο (ο οποίος με συμβούλευσε να μην το κάνω μέχρι να κατασταλάξω κάπου), αλλα και λόγο της κατάστασης της χώρας (δουλειες, ανεργεία) δεν βλέπω πως έιναι δυνατόν να αποκτίσω αδεια εξάσκησης επαγκέλματος.
  2. Για το μάθημα Ανώτερης μηχανικής, στη σχολή ψάχνω επιπλέον βιβλιογραφία (κυρίως εφαρμογές-παραδείγματα) . Βασικά αν ξέρει κάποις να πρετείνει βιβλία μετα εξείς θέματα : a)δοκός επι ελαστικού εδάφους winkler. β)λεπτες πλάκες ( επιλυση καταστατικής διαφορικής εξίσωσης και μέθοδος navier) γ) κελυφη εκ περιστροφής συμμετρικής και ασσυμετρης φόρτισης. κυρίως για το α). Για τα άλλα σκέφτομει το" Επιφανειακοι φορεις θεωρία και μέθοδοι επίλυσης", Θ. Βαλιάση, αλλα αν έχεται να προτείνεται κάτι καλύτερο
  3. Ευχαριστώ θα κοιτάξω και σε κάνα ξένο forum αν και δεν βρήκα κάτι μέχρι τώρα. Σε Rfem ειχα ξεκινήσει να το κάνω, και αυτα θα γίνοντα με ένα κλικ, αλλα τελικά ο καθηγητής ήθελε SAP.
  4. Topap ευχαριστώ πολύ. Αρχικά με link ειχα σκεφτει αλλα σε μια απόσταση 15m με πεπερασμένα ανα 20cm ειναι κάπως δυσχρηστο. Το δευτερο τρόπο μαλλον θα κάνω. Μονο μια ερώτηση για οποιον ξέρει. Το weld constrain συμφωνα με το SAP2000 Analysis reference το κάνεις επιλέγοντας τους υποσύνδεση κόμβους και το προγραμμα δημιοργει αυτόματα body constraints. Φανταζομαι δεν δημιουργεις constrain, αφου έχεις κάνεις disconnect, για καθε κόμβο ξεχωριστά.
  5. Στα πλαισια της διπλωματικης μου εργασίας κάνω μελέτη ενός ξυλινου κτιρίου κατασκευασμένο απο πάνελ CLT. Ο έλεγχος των κατακόρυφων στοιχείων γίνεται με το SAP2000. Τα πανελ προσομοιωνονται ως shell ορθοτροπικού υλικου. Για να απλοποιήσω την διαδικασια ο καθηγητής μου είπε να μην ασχοληθώ με τους συνδεσμους, αλλα απλά να ελευθερώσω τις ροπές στα σημεία που συνδέονται τα πάνελ (πχ στις χρωματιστές ακμές της εικόνας. Το θέμα είναι οτι δεν έχω βρεί πουθενα πως μπορεις να το κάνει αυτο για επιφανειακά στοιχεία και ουτε ο καθηγητής μπορεσε να με βοηθήσει. Όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πάρα πολύ
  6. Όντως πολυ συνδιασμοι. Και στο SAP 2000 πολυ φασαρια να ορισεις ζωνες ανα κατευθυνση και για κάθε περιπτωση και να μπουν και οι συνδιασμοι... Τελικα σε ένα forum απο εξωτερικο, και για οποιον ενδιαφερεται λενε οτι το Cp μπαινει σύμφωνα με το τοπικό συστημα συντεταγμένων 1,2,3., και οτι Cp=Cpe+Cpi.
  7. Μία επιπλέον ερώτηση για φορτία ανέμου στo SAP2000. Έστω οτι εχω καθορίσει τις ζώνες και τους συντελεστές. Για να ορίσω το φορτιο ανεμου στο πρόγραμμα: 1)Define Load Pattern- Auto Lateral Load Pattern -> EC1:2005 βαζω δεδομένα ανέμου και επιλέγω exposure from area objects 2)Assign-> area loads->Wind pressure Coeff. Για την εκάστωτε ζώνη επιλέγω το wind load case που δημιουργησα και ορίζω Cp =Cpe. Η ερώτηση μου είναι πως θέτω το Cpi. Στο Lateral loads Manual λεει ξεκάθαρα οτι θα πρεπει να τεθουν και τα δυο Cpwindward, Cpleeward και όχι Cp=Cpe+Cpi .
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το είδα σε ένα βιβλιοπωλειο χθες το συγκεκριμένο και έχεις δίκιο δεν το αγόρασα. Για το πως λύνεται σε ενα demo προγραμμα (FIN EC) απο τα αποτελέσματα αν συμπερανα σωστα το θεωρει ορθογωνικό. Η διαφορα είναι οτι αν ο άνεμος ερχεται απο πλευρα που υπάρχει το προβλημα. H ζωνες F-G μπαίνουν ξεχωριστά στα δυο σκέλοι αλλα έχουν τις ίδιες διαστάσεις.
  9. Για τη διπλωματική μου εργασία θα πρεπει να υπολογισω φυσικα και φορτια ανέμου για ένα κτιριο σχήματος L. Σε διαφορες εργασιες και απο τον EC1 μπορώ να υπολογίσω ορθογωνικά κτίρια. Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιο βιβλιο (πχ (Ερμοπουλου ή Βαδαλούκα ) το οποίο να εξηγεί πως αντιμετοπίζονται πιο σύνθετα κτίρια?
  10. Αν έχεται την καλοσύνη έχω μερικες ερωτήσεις για το SAP2000 . Έχω κατακόρυφα τοποθετημένες,η μία διπλα στην άλλη, και σε επαφή ( για την επαφή ορίστηκε link>Gap) δύο μεβράνες. Προσομιοωνουν πάνελ ορθοτροπικού υλικού. Για στηρίξεις έχουν προσομοιωθει μεταλλικοί σύνδεσμοι με Link properties> multilinear plastic,Το σύστημα φορτίζεται πλευρικά με γραμμικά αυξανόμενο φορτίο. 1)Υπάρχει η δυνατότητα να ληφθεί υπόψη η τρίβή μεταξυ των δύο μεμβρανών, και η τριβή στο σημείο στήριξης (υποτίθεται οτι στηρίζεται πάνω σε σκυρόδεμα με την βοηθεια μεταλλικων συνδέσμων)? 2)Μπορώ να ορίσω κρίτήριο αστοχίας για το ορθοτροπικό υλικό? ( Δεν γνωρίζω ακριβή διαγραμμα τάσεων παραμορφόσεων αλλα τις αντοχές σε θλίψη-εφελκυσμός στις 3 κατευθύνσεις και στο SAP2000 ορίζεις μόνο ένα δίαγραμμα αποτι έχω δει) 3)Για το γραμμικά αυξανόμενο φορτίο όρισα Time History/ Nonlinear/ Direct Intergration. Για να λυφθουν υπόψη και προυπάρχοντα κατακόρυφα φορτία θα πρέπει να ορίσω Nonlinear static load με όλα τα φορτία και να συνεχίσει απο εκεί η πλευρική φορτιση ( continue from state at end of nonlinear case)?? Υπάρχει εναλακτικός τρόπος??
  11. Ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, στην περίπτωση που θέλω να εκτιμήσω την αντοχή ενός υποθετικού πλαισίου (μηκους 4m ύψους 3m, δοκος 30x50, υποστ 40x40) οπλισμένου σκυροδέματος τι element πρέπει να χρησηποιήθεί (εχω διαβάσει ότι C3D8 δίνει πιο δυσκαμπτή συμπρειφορά ενώ τα C3D8R, C3D8I λειγότερο), και πως είναι καλυτερα να οριστή το υλικο με concrete damage plasticity ή smeared cracking (για το δευτερο έχω διαβάσει οτι είναι καταλυλότερο για επιφανειακά στοιχεια). Εγώ για το σκύρόδεμα C20 όρισα υλικό με concrete damage plasticity και element C3D8 ενώ ο οπλισμός διαμήκης(Φ14, S400) και εγκάρσιος (Φ8/220 σε όλα τα μέλοι, S220) "embedded" στο πλαίσιο λειτουργεί μόνο σε αξονικά φορτία (truss) ενώ θεωρείται οτι συνεργάζεται πλήρως με το σκυρόδεμα. Το θέμα είναι ότι μου βγαίνει μία αντοχή πλαισίου κάπου στα 170ΚΝ, ενώ όταν αλάξω το element του πλαισίου σε C3D8R ή C3D8I αυξάνεται η αντοχή (περιπου 200kn).
  12. Εγω τους το εχω πει γιατι γενικα μεχρι και μηνυση σηκωνει για κατι αλλο που τους εκανε.Τελος παντων ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας και τις συμβουλες σας
  13. Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.Η σκαλα μπορει να μπει ή εκει ή στην γωνια στην θεση που ειναι το μπανιο νομιζω ομως οτι δεν μπορουν να μπουν εκει που ειναι το wc και τα 2 (μπανιο wc) με επεκταση φυσικα μεχρι την πωρτα του δωματιου θα το κοιταξω ξανα.Βεβαια αν το wc ειναι του δωματιου αλλαζει το πραγμα.Ευχαριστω και παλι myri Ειμαι φοιτητης πολιτικος μηχανικος και μου ζητησαν(ειναι συγγενεις μου) να τους βοηθησω στην διαμορφωση γιατι εχουν προβλημα με τον μηχανικο ειναι ψιλο περα βρεχει(του ζητησαν να εχει κενο η πλακα για σκαλα και η απαντηση του ηταν να πειτε στους μαστωρους πριν πεσει η πλακα που θελεται να μπει).
  14. Το θεμα ειναι οτι ο μηχανικος εκανε μια απλη διαρυθμιση(ενα ορθογωνιο χωρις να κοιταξει παραθυρα και η κολωνα δεν παιζει να αλλαξει θεση.Βαζω ενα προσχεδιο που ειχα κανει χωρις να σκεφτομαι συμμετριες και οψεις.Το ξερω οτι εχει πολλα λαθοι.Το θεμα ειναι οτι θελουν πρωτα να φτιαξουν το πανω λογο κοστους (ειναι οροφος και ισογειο που λογο του ορεινου ειναι ενα μεγαλο μερος υπογειο) αργοτερα ο οροφος θα εχει 4 δωματια(εκει που ειναι το καθιστικο). http://img121.imageshack.us/i/sxedio.jpg/
  15. Ειλικρινα ευχαριστω για τις απαντησεις για (harristheo ευχαριστω και για την προταση για βιβλιο ειδη το εχω παραγγειλει).Για τις οψεις το εχω υποψει μου.Τα παραθυρα πειραζει να μην ειναι συμμετρικα τοποθετημενα ?Στο πισω μερος ειναι 3(ιδιο ανοιγμα) αλλα το μεσεο δεν μπορει να μπει ακριβως στην μεση γιατι τοτε θα εχει αποσταση 5cm απο την κολωνα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.