Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διατομή παροχικού καλωδίου M/T


asxetos222

Recommended Posts

καλημέρα σας

 

για μια μελέτη σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει η εταιρεία μου προέκυψε αλλαγή στα μέτρα του παροχικού καλωδίου Ν2ΧSY 12/20kV 1Χ70/16  απο 220 σε 250m και προέκυψε θέμα με τη διατομή αν αλλάζει ή όχι. στον υποσταθμό έχω 2 Μ/Σ των 800ΚVA που θα δουλεύουν παράλληλα, ενώ κάθε  Μ/Σ  µπορεί  να αναλάβει µόνος του το πλήρες φορτίο όλης της εγκατάστασης στο 80% του ονοµαστικού του φορτίου.

επειδή είμαι νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη από κάποιον πιο έμπειρο.

νομίζω πάντως δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε asxetos222,(πολύ ωραίο και πρωτότυπο)

Η διατομή των καλωδίων Μ.Τ. υπολογίζεται με βάση την αναμενόμενη ισχύ βραχυκύκλωσης στο σημείο κι όχι με την ένταση ή την πτώση τάσης , διότι αυτές (ένταση και πτώση τάσης ) είναι πολύ μικρές στα 20V (υπολόγισε ότι σε πλήρες φορτίο των 800 KVA θα έχεις 23,1 Α μόνον ανά φάση και ανά Μ/Σ.).

Οπότε , εάν τα καλώδια είναι σωστά υπολογισμένα για την ισχύ βραχυκύκλωσης ,(που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι) η αύξηση του μήκους δεν παίζει ρόλο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πως μπορω να το αποδείξω αυτό με τύπο?

θέλει η υπηρεσία επισημο έγγραφο

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

Στο βιβλίο του Ντοκόπουλου (εγώ έχω την Β' έκδοση) στην σελίδα 158, πίνακας 6.22 αναφέρει  την μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση ανά τύπο καλωδίου και είδος τοποθέτησης .

Στο ίδιο βιβλίο σελίδα 187, έχει τύπο για την επιλογή διατομής καλωδίου Μ.Τ. (όπου 143= το είδος του καλωδίου που συνηθίζεται σήμερα). 

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σου στείλω τον τύπο λόγω copyright του συγγραφέα , αλλά να σου πώ ότι για ισχύ βραχυκλυκλωσης 250 MVA και χρόνο απόζευξης <1sec , προκύπτει καλώδιο 50,47 τ.χ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.