Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fespa, πλάκα σχήματος ημικυκλίου.


alexaras

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους.έχω ένα αρχιτεκτονικό σχεδιο μίας κάτοψης σχηματος ημικυκλιο.το εχω εισάγει στο φεσπα και θα ήθελα να ρωτήσω επειδή ειμαι αρχάριος ,πως θα κανω προσθήκη πλάκας στην περιπτωση ημικυκλίου.πως δηλαδη θα επιλεξω το τοξο.σε μια ορθογωνική πλάκα απλά επιλεγω 4 κορυφές.στο ημικυκλιο τι γινεται.μου χρειάζεται για μια εργασια.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορείς να εισάγεις κυκλικές πλάκες στο Fespa. Θα την εισάγεις σαν πολυγωνική.

Το Fespa θα υπολογίσει τελικά την πιο κοντινή ορθογωνική. Μπορείς να δεις ποιά είναι αυτή και να την τροποποιήσεις από τη σχετική εντολή για αλλαγή στατικής πλάκας.

Link to comment
Share on other sites

και θέλει πολύ προσοχή μην καταλήξει να σου υπολογίζει μια τεράστια ορθογωνική πλάκα

Link to comment
Share on other sites

Επ, εγώ το έχω κάνει.... περίπου.... Φίλε μου όπως έχεις την γραμμή του ημικυκλίου σου, θα πάς στην καρτέλα "κάνναβος" και θα βρείς την εντολή "Σε τμήματα τόξου". Θα δώσεις πόσα τμήματα θες ώστε να προστεθούν σημεία κάνναβου πάνω την καμπύλη σου και μετά θα εισάγεις την πλάκα σου κανονικά όπως και τις ορθογωνικές. Σχεδιαστικά θα προκείψει μια πλάκα ημικυκλική, αλλά όπως λένε και οι συνάδελφοι η στατική πλάκα την οποία θα αντιληφθεί το πρόγραμμα θα είναι το πλησιέστερο ορθογώνιο μέσα στο οποίο εγγράφεται η σχεδιαστική πλάκα.

Για να το διορθώσεις αυτό (στις ημικυκλικές δεν μπορείς) από την καρτέλα πλάκες, η εντολή "κίνηση κορυφής στατικής" σου δίνει αυτή την δυνατότητα.

Επλίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.