Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α/Σ οροφής


 

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα μια βοήθεια. Ο αντιανέμιος σύνδεσμος οροφής πατάει πάνω στις τεγίδες; Ή πάνω στο ζευκτό; Και αν πατάει πάνω στο ζευκτό, τότε στο μέσο της τεγίδας πώς θα περάσει ο Α/Σ; Μιλάμε για Α/Σ LNP. 

 

Παραθέτω την όψη του ζευκτού που έχω και την κάτοψη του ζευτκού που θέλω να κάνω.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

post-86838-0-83493500-1414594774_thumb.png

post-86838-0-48182800-1414594784_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Στο σχεδιασμό σου έχεις θεωρήσει οι τεγίδες να παραλαμβάνουν αξονικές δυνάμεις?

Αν ναι τότε μπορείς να συγκολλήσεις το κομβοέλασμα του αντιανεμίου πάνω στο άνω πέλμα του ζευκτού. Το κομβοέλασμα παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει σαν τάκος για τη λεπίδα στήριξης της τεγίδας (τυποποιημένο γωνιακό, ή παπουτσάκι).

Αν δεν έχεις λάβει υπόψη αξονικές στις τεγίδες (θα σου το πρότεινα μάλιστα), τον αντιανέμιο να τον συνδέσεις σε άλλο επίπεδο από αυτό της τεγίδας. Αυτό επιτυγχάνεται συνδέοντας το κομβοέλασμα στην περιοχή του κορμού της διατομής του άνω πέλματος του ζευκτού.

Σε κάθε περίπτωση, για πλευρική αντιστήριξη του αντιανεμίου εκτός επιπέδου από την τεγίδα στο μέσον του, ακόμα και αν δεν είναι συνεπίπεδα, μπορείς το μεσαίο κομβοέλασμα να το ενώσεις με το κάτω πέλμα της διατομής της τεγίδας, συγκολλώντας εργοστασιακά δύο κατακόρυφες λεπίδες με μήκος όσο τουλάχιστον το μισό του κομβοελάσματος.

Δύο παρατηρήσεις

1. Για τί απόσταση ζευκτών μιλάμε?

2.Στο ζευκτό γιατί το κάτω πέλμα δεν το συνέδεσες με το υποστύλωμα?

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση ζευκτών είναι 7,5 μέτρα. 

Το ζευκτό στο κάτω πέλμα δεν το πήγα μέχρι το τέλος γιατί δεν το έχω τελειώσει σε αυτό το σημείο.

 

Ναι έχω λάβει υπόψιν τις αξονικές. Στο ζευκτό θα βάλω ένα έλασμα στο άνω πέλμα και από εκεί θα φεύγει ο Α/Σ. Το θέμα μου είναι στην τεγίδα το έλασμα πού να το βάλω ώστε να αποφύγω το γεγονός να μην είναι συνεπίπεδα. Μπορώ πχ να βάλω το έλασμα στο κάτω πέλμα της τεγίδας από την εσωτερική πλευρά της διατομής;

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα είναι ή όχι συνεπίπεδα μπορείς να το τσεκάρεις σχεδιάζοντάς το. Αν ο αντιανέμιος ξεκινά από το άνω πέλμα του ζευκτού, λογικά θα είναι συνεπίπεδο το μεσαίο κομβοέλασμα. Αν πχ σου βγαίνει το έλασμα ανώτερο επίπεδο (σπάνιο μεν πιθανό δε),τότε το κομβοέλασμα που ξεκινάει από το ζευκτό μπορείς να το  συγκολλήσεις μετωπικά στην άκρη του πέλματος της διατομής 1/2 ΗΕΑ. Αλλά και σύνεπίπεδο να μη βγαίνει, αν ρωτάς αυτό που νομίζω, μπορείς να τα ενώσεις με δύο λεπίδες όπως σου έγραψα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Απλά δεν καταλαβαίνω στο μέσον της τεγίδας όπου θα έχω έλασμα, τότε που θα το βάλω; Αν το βάλω κάτω από το κάτω πέλμα της IPE τότε δε θα μου βγεί συνεπίπεδο. Αν το βάλω πάνω από το κάτω πέλμα της IPE τότε θα μου βγεί συνεπίπεδο. Δεν ξέρω όμως αν είναι σωστό αυτό! Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Αν το βάλεις πάνω από το κάτω πέλμα της ΙΡΕ θα πρέπει να κόψεις στα δύο το κομβοέλασμα κάτι που δε συμφέρει. Θα επιμείνω στον τρόπο σύνδεσης που πρότεινα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.