Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση TV


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Το πρόβλημα στην εγκατάσταση λύθηκε με έναν πιο ισχυρό (40db) είσοδο ενισχυτή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έκανα μετρήσεις σε όλες τις πρίζες και στην έξοδο του ενισχυτή και διαπίστωσα ότι η στάθμη του σήματος στην έξοδο του ενισχυτή ήταν πολύ χαμηλή. Η κεραία είχε τον σωστό προσανατολισμό άρα αυτό που μου έμενε να κάνω ήταν να βάλω έναν πιο δυνατό ενισχυτή. Βάζοντάς τον και ξαναμετρώντας όλες τις πρίζες της οικοδομής έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα αυτά έγιναν σε συνεννόηση με τον προμηθευτή του ενισχυτή ο οποίος τυγχάνει να έχει και συνεργείο εγκαταστάσεων επίγειων και δορυφορικών κεραιών. Ερώτηση: ο ενισχυτής που έβαλα έχει δύο εισόδους UHF1 και UHF2 όπου χρησιμοποίησα την μία είσοδο (UHF1) λόγω του ότι είχα μία κεραία. Σε περίπτωση που εγκαταστήσω και δεύτερη κεραία με λίγο διαφορετικό προσανατολισμό η ένταση  και η ποιότητα του σήματος θα βελτιωθούν περαιτέρω ή υπάρχει περίπτωση λόγο του διαφορετικού προσανατολισμού της 2ης Κεραίας να χειροτερέψουν? 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

πριν  κανειs αυτο αλαξε κατευθυνση στην υπαρχουσα κεραια να δειs αν εχει καλητερη απολαβη και μετα δεs τι θα κανειs.

Link to comment
Share on other sites

αλαξε κατευθυνση στην υπαρχουσα κεραια 

To έκανα αυτό και πέτυχα την μεγίστη αν κανάλι που για την συγκεκριμένη περιοχή είναι καλή δεδομένου ότι από διπλανές οικοδομές δεν πιάνουν τίποτα. Απλά έθεσα το ερώτημα μου εγκυκλοπαιδικα για να γνωρίζω αν γίνεται. Επίσης σε περιοχές δύσκολες όπως η προηγούμενη αν ο ενισχυτής είναι κοντά στο διαμέρισμα και όχι κοντά στην κεραία μετρώντας σκότη την κεραία έχω μηδενικές ενδείξεις, τί κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Πρέπει να ανεβάζω παλαντέζα επάνω και τον ενισχυτή φυσικά για να ρυθμίσω τον προσανατολισμό της κεραίας? Μια τελευταία ερώτηση έχω δύο διαφορετικά διαμερίσματα όπου παίρνουν από δυο διαφορετικές κεραίες και επειδή η μιά χάλασε θέλω να τα ρίξω και τα δυό στην μιά κεραία που είναι καλή και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω διακλαδωτή ιστού, δηλαδή να πάρω την κεραία να την ρίξω στον διακλαδωτή και από αυτών να φύγω προς τους ενισχυτές των διαμερισμάτων με την υπάρχουσα εγκατάσταση. Είναι εφικτό και αν όχι τι άλλο μπορώ να κάνω?  

Link to comment
Share on other sites

στη πρωτη περιπτωση σιγουρα πρεπει να γινουν η μετρισειs επανω οπωs λεs μαζι με τον ενισχυτη ε! αν δεν εχει επανω 230v απλωσε τη μπαλαντεζα.στη δευτερη περιπτωση δεν βλεπω κατι αλλο απ οτι εχειs σκεφτει ευελικτο και γρηγορο.

Link to comment
Share on other sites

στη δευτερη περιπτωση δεν βλεπω κατι αλλο απ οτι εχειs σκεφτει ευελικτο και γρηγορο.

Αυτό εδω λεω να κανω απλά το κακό ειναι οτι ειναι παλιά η οικοδομή και δεν υπάρχουν πριζες κεραιας και δεν θελω να μπω στην διαδικασία να βαλω για να μην ανεβάσω το κοστος.

post-55942-0-33030600-1417465541_thumb.jpg

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

ωραιο σχεδιο ετσι φτιαχτο. τοσο πολυ θα ανεβασει το κοστοs μια γραμμη που θα ανεβει στη ταρατσα και θα ειναι ολα μαζεμενα εκει !

Link to comment
Share on other sites

. τοσο πολυ θα ανεβασει το κοστοs μια γραμμη 

Aν δεις που και πως μένουν θα κλαις......Αστα

Link to comment
Share on other sites

ωραιο σχεδιο ετσι φτιαχτο.

Το έφτιαξα και όχι έτυχε να δουλέψει, πέτυχε!!!!!!!!  Πολύ καλή πατέντα!!!

Ερώτηση: Αν στο παρόν σύστημα αφαιρέσεις τα υπόλοιπα εξαρτήματα (ενισχυτή Ιστού και Splitter) σε μια άλλη περίπτωση, σε περιοχή με καλό σήμα και κρατήσεις μόνο το τροφοδοτικό, όπου το ιnpout του έρχεται από την  κεραία το σύστημα θα δουλεύει κανονικά? Απλά το τροφοδοτικό θα το ενισχύσει λίγο ακόμα και θα μοιράζει ενδεχομένως σε δύό τηλεοράσεις? Παρεμπιπτόντως σε άλλη εγκατάσταση έπιασα καλούτσικο σήμα χωρίς την χρήση ενισχυτών και τροφοδοτικού, μόνο με την κεραία. 

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.