Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος φάσεων


ekalaitz

Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος(κάποια συσκευή ίσως) σε κτίριο με τριφασική παροχή να ελέγξω σε ποια φάση είναι συνδεδεμένη κάποια μονοφασική πρίζα ή αν 2 πρίζες σε διαφορετικά δωμάτια τροφοδοτούνται από την ίδια φάση? Αυτες οι συσκευές αλληλουχίας φάσεων δουλεύουν και με 1 μόνο φάση και ουδέτερο ή πρέπει να συνδέσεις και τις 3 φάσεις ταυτόχρονα ? 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εισαι ηλεκτρολογος προσοχη οταν ασχολεισαι με ρευματα...

Στο ερωτημα σου, το μονο που χρειαζεσαι για να δεις ποια φαση απο τις 3 ερχεται σε καποιο ρευματοδοτη ειναι ενα μακρυ καλωδιο ισως με αυτοσχεδια μονωμενα κροκοδειλακια ή probes στα ακρα του και ενα πολυμετρο/βολτομετρο. Αφου διαπιστωσεις ποια τρυπα της πριζας ειναι η φαση μετρας την ταση αναμεσα στην τρυπα αυτη και μια απο τις 3 φασεις του κεντρικου πινακα(3 διαδοχικες μετρησεις). Οι 2 μετρησεις πρεπει να σου δειξουν 400βολτ, η μια 0 βολτ. Η φαση του κεντρικου πινακα που δειχνει μετρηση 0 ειναι αυτη που ερχεται στην πριζα σου

Link to comment
Share on other sites

Παρε ενα δοκιμαστικό κατσαβίδι (η κανενα πολυπριζο με ενδεικτικό λαμπακι) και ξεκινά να ριχνεις τις γενικες ασφαλειες του πίνακα.

 

Ριχνεις την πρωτη, ψαχνεις τις πριζες και βλεπεις ποιες δεν φέρνουν εκεινη την ωρα ταση. Μετα την δεύτερη κ.ο.κ.

 

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ανοιγεις τον γενικο πινακα, τοποθετεις εναν λαμπτηρα 220βολτ στη πριζα που θελεις να ελεγξεις και αρχιζεις να κατεβαζεις τις ασφαλεις μια μια, αυτη που θα κοψει, ελεγχεις απο πια φαση τροφοδοτειται.........για ολα αυτα πρεπει να το κατεχεις το θεμα, μην δημιουργησεις κανενα θεματακι.........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.