Μετάβαση στο περιεχόμενο

ekalaitz

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ekalaitz

  1. Μια εμμονή με την ασφάλεια και την επικινδυνότητα την έχετε σε αυτό το φόρουμ. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με ηλεκτρολογικά-ηλεκτρονικά για περισσότερα από 20 χρόνια. Κυρίως ηλεκτρονικά για αυτό και οι απορίες μου. Τα έχω πάρει τα μαθήματά μου και τα ηλεκτροσόκ μου. Πάντως καθαρά εγκυκλοπαιδικά, οι ουδέτεροι των διαμερισμάτων σε μια οικοδομή έχουν κοινό σημείο; Η αρχική μου ερώτηση ήταν αν σε διπλανά διαμερίσματα σε οικοδομή όπου το πρώτο έχει ρεύμα ενώ το δεύτερο όχι, ενώνοντας μόνο τις φάσεις τους αρκεί για να ηλεκτροδοτηθεί και το δεύτερο. Και πάλι τονίζω ότι το ενδιαφέρον μου είναι καθαρά εγκυκλοπαιδικό. Πάνω από όλα νομιμότητα. Και ασφάλεια φυσικά.
  2. Μόνο λάμπες φίλος, για μερικές ώρες τη μέρα. Βαριά βαριά 300 W. Και είναι προσωρινό όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμα. Απλά είναι κάπως σκοτεινό το διαμέρισμα και θέλει καλό φωτισμό για να γίνουν σωστά οι εργασίες. Βαψίματα και τέτοια... Το διαμέρισμα είχε ρεύμα παλιά και το κόψαν λόγω χρεών ή είναι σε νεόδμητη πολυκατοικία? Ο γείτονας είμαι εγώ. και τα δυο διαμερίσματα δικά μου είναι. Βέβαια στην οικοδομή υπάρχουν και άλλα διαμερίσματα που κατοικούνται. Θέλω να λειτουργεί ο φωτισμός του διαμερίσματος, δε θέλω να μπλέκω με μπαλαντέζες. Άρα και το UPS θα πρέπει να συνδεθεί στην παροχή του διαμερίσματος, ή τελοσπάντων σε κάποια πρίζα του οπότε λογικά θα δώσει ρεύμα σε όλο το διαμέρισμα. Θέμα με τις διατομές των καλωδίων δεν τίθεται καθώς μιλάμε για το πολύ 1.5-2 αμπέρ για όλες τις λάμπες. Το κόψαμε εμείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Πολλά μαμισιάτικα για δήμο, ερτ μερτ κλπ κλπ. Δεν είναι καιρός για σπατάλες.
  3. Επιτρέπεται για εφεδρεία ή για αποκλειστική παροχή μόνο από γεννήτρια;
  4. Τη γεννήτρια μπορώ να τη συνδέσω στον πίνακα του διαμερίσματος ; επιτρέπεται από τη νομοθεσία;
  5. Εννοείς να συνδέσω τη γεννήτρια στον πίνακα; Αν είναι να βάλω γεννήτρια και να έχω πάλι μπαλαντέζες μέσα στο σπίτι δε με βοηθάει, Χρειάζομαι καλό φωτισμό για τις εργασίες και μόνο τα φώτα του σπιτιού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οπότε η μόνη λύση είναι να τροφοδοτήσω ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με κάποιο νόμιμο τρόπο την εγκατάσταση του διαμερίσματος. Γνωρίζει κάποιος κάποια πρακτική λύση; Ευχαριστώ.
  6. Μπράβο έχεις καταλάβει το σχέδιο που έχω καταστρώσει και από ότι βλέπω είσαι και νομικός οπότε μπορείς να μου λύσεις την απορία κατά πόσο είναι παράνομο ή όχι. Φαντάζομαι στο τεχνικό κομμάτι της ερώτησης για το αν φτάνει μόνο η φάση ή πρέπει να συνδεθεί και ο ουδέτερος δε μπορείς να απαντήσεις. Δεν υπάρχει ρελέ διαρροής ούτε στο ένα ούτε στο άλλο διαμέρισμα.
  7. Να κάνω μια σχετική με το θέμα ερώτηση, σε διπλανά διαμερίσματα σε πολυκατοικία το ένα έχει κομμένο ρεύμα. Για να δώσεις ρεύμα από το ένα στο άλλο χρειάζεται να συνδέσεις και φάσεις και ουδέτερους ή μόνο φάσεις αρκούν; Είναι παράνομο αυτό; Δεν είναι για μόνιμα προσωρινά για να γίνουν κάποιες εργασίες.\ Ευχαριστώ
  8. Υπάρχει τρόπος(κάποια συσκευή ίσως) σε κτίριο με τριφασική παροχή να ελέγξω σε ποια φάση είναι συνδεδεμένη κάποια μονοφασική πρίζα ή αν 2 πρίζες σε διαφορετικά δωμάτια τροφοδοτούνται από την ίδια φάση? Αυτες οι συσκευές αλληλουχίας φάσεων δουλεύουν και με 1 μόνο φάση και ουδέτερο ή πρέπει να συνδέσεις και τις 3 φάσεις ταυτόχρονα ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.