Μετάβαση στο περιεχόμενο

Costantinos

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Costantinos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. να ρωτησω και κάτι ακόμα. στην περιπτωση που επιλέξω ρυθμιζόμενο διακόπτη ισχύος, τι γράφω στην υδέ στο πεδίο γενική τηξεως ή μικροαυτόματος?
  2. η εγκατάσταση αφορά εστιατόριο στο χαιδάρι. οι 2 μετρητές είναι στο μέγεθος δύο τριφασικών μετρητών? έχω τέτοιο χώρο η δεή τι χρειάζεται για να μου δώσει τα 125/160? το παροχικό μου θα είναι λοιπόν 3*50 +2 *25 και η γείωση που θα φέρω πάλι 25μμ? τι τύπο ασφαλειών προτείνεις ? και τι διακόπτη? την απαίτηση αυτή μου τη δημιουργεί ένα παλιό κλιμτιστικό με 40 αμπέρ εκκίνηση και ένας φούρνος 16 κιλοβάττ δεν έκρινα εγώ ότι είναι δύσκολο, μου είπε συνάδελφος πως δύσκολα η δεή δίνει 120 αμπέρ.ισχύει? ευχαριστώ για την βοήθεια
  3. καλησπέρα στο φόρουμ. θα χρειαστεί να κάνω μια επαυξηση ισχύος από 63 Α που είναι τώρα με 5*16 καλώδιο και να πάρω στο πινακά μου ή 80 αμπέρ οριακά ή 100. το θέμα είναι ότι μπερδεύτηκα με τις παροχές της δεή η 5*35 δεν υφίσταται πλέον? είδα ότι υπάρχει η 5*25μμ στα 80 αμπέρ και μετά 3* 50 + 2* 25 στα 120 αμπέρ στον πίνακα έχει κάποιος κάποιο πρόσφατο πίνακα που να ισχύει για να με διευκολύνει ή που μπορώ να τον βρώ με σιγουριά πριν αντικαταστήσω παροχή? μετά κατόπιν συνομιλίας με συνάδελφο μου είπε ότι για να περάσω τα 80 αμπέρ χρειάζεται κυψέλη και είναι ιδαιετρα δύσκκολο να γίνει. έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτό?
  4. συνάδελφοι εγώ εχτέ είδα ένα γραφείο για υδε 25 τμ, του είπα 80 ευρό για την υδέ και δώρο η τοποθέτηση ρελέ που θα αγόραζε αυτός. αφού μου είπε ότι τον γδέρνω και ότι το νοικιάζει 100 ευρό(που δεν με ενδιαφέρει), με τα πολλά συμφωνήσαμε . με το που άνοιξα τον πίνακα βλέπω φρεσκοπερασμένα καλώδια μέσα. τελικά είχε βάλει κάποιον και είχε ξεκινήσει μετατροπές. του είπα να σου κάνει αυτός την υδέ και έφυγα. το χειρότερο νομίζω είναι ότι επειδή πληρώνουν είτε λίγα είτε πολλά θεωρούν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το παλιόχαρτο για αυτούς, ότι και αν βρούμε... και το θέλουν και επιτόπου γιατί βιάζονται. και όπως μου είπε πρόσφατα πελάτης , ε θα με παιδεύεις να πάμε να δούμε το σπίτι και τον παρέπεμψα στα γραφεία της δεή
  5. φυσικά και αν ελένξω μια εγκατάσταση και δω τον δδε οριακά ή να είναι 20 ετίας θα βάλω πολύ λιγότερο από 14 χρόνια. τώρα για τον τρόπο γείωσης, υποτίθεται ότι διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε και κάνουμε σεμινάρια για να εκπαιδευτούμε καλύτερα. μέχρι να διαβάσω αυτό το θέμα , αυτός ο τρόπος μου φαινόταν λογικός και φυσιολογικός. οφείλω όμως να ομολογήσω ότι με προβλημάτισες περισσότερο ως αναφορά τα στατικά προβλήματα, παρά τα ηλεκτρολογικά. αν διάβασες ποιό πάνω μιλάω για διόρθωση γείωσης.
  6. Να σας περιγράψω λοιπόν και εγώ περιστατικά από τις πρώτες μου δουλειές και άπειρος πήγα να δω ένα διαμέρισμα το οποίο από ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης ο προηγούμενος ηλεκτρολόγος τον παράτησε στους πριζοδιακοπτες. πάω να τους βάλω και δεν υπήρχαν καθόλου κουτιά διακλάδωσης, όπου έμπαινε πρίζα κατάληγαν 3 ή 4 καλώδια. όταν είπα στον ιδιοκτήτη ότι αυτό είναι λάθος μου απάντησε ότι όλοι οι τεχνίτες κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.
  7. κάπου έγραψε ένας συνάδελφος πως εισηγητής σε σεμινάριο της ελέμκο(πολύ γνωστός στον κλάδο μας) πρότεινε αυτόν τον τρόπο για διόρθωση γείωσης........ πράγματι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχει βατός τρόπος να κάνεις γείωση. κακά τα ψέματα δουλειές να χάνουμε δεν είμαστε , οπώτε χάνουμε τον ύπνο μας.... για το τι θα γίνει στο μέλλον, το πρότυπο θεωρεί τα χρονικά ώρια ως ανώτερα , οπώτε ο τεχνικός εάν θεωρήσει πως σε ένα ή δύο χρόνια χρειάζεται επανέλεγχος μπορεί να βάλει τ'ετοια ημερομηνία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.